Funderar

Det krävdes mycket fundering kring detta:) Jag vet att det är folk som inte tycker att jag ska göra det.. men ja gör det ändå... Känner att det är dax för att pimpa mitt hår lite grann :) frågan är bara hur!? På torsdag kl 09.00 ska ja sitta i stolen hehe. Sidecut eller kort hår eller nått helt annat... hmmmm några förslag? Ni som känner mej vet att ja tycker om annolunda grejer ;) mohaha!

         


lugn söndag

Idag har ja tatt det ganska chill.. Gick upp vid 8 eller nått, gjorde lite kaffe o gluttade lite grann på tv. Jag har även hunnit med att handla massa maut så ja klarar mig ett tag :) Mycket folk! På en söndag, suck... Iaf.. När jag kom hem började jag med käket och idag fick det bli spicy-kycklinggryta & cousecouse.. Smarre! Kan ju säga att det smakade riktigt gott, nöjd :) Nu har ja moffat ner mig i soffan med en rykande kaffelaffe i handen.. Mums!



I eftermiddag ska jag och Martina gå o kolla på handboll hehe spännande. Men innan dess ska jag ta mig en liten powenap :) Hoppas ni haft det bra änsålänge peolpe.. Puss o kram


Tävlingsdagen

Idag va det tävling nere i skyttehallen i kalle K, mycket folk kom.. Trevligt! Tack Nella och Johan som kom och hejade på mig! :) behövdes... Första omgången skjöt jag kl 09.00-09.50, tog gott om tid på mig idag, vilket lönade sig. Slutresulatet blev 392p, kunde dock blivit betydligt mycket bättre men är otroligt nöjd med min prestation. Efter jag skjutit klart gick jag runt och tog det allmänt lugnt, tog lite frukt och vatten o tittade på när de andra skyttarna skjöt. Vid 12.30 började jag göra mej redo för att skjuta andra omgången, allt kändes kanon när jag ställde mig på min plats o taggad till tusen... som vanligt! Fokus Månsson Fokus... Även andra omgången gick ok, trots lite krämpor lite och dit i både rygg och knät... :) Slutresultatet för andra omgången blev 390p, nöjd.. Trodde minsann aldrig att min snacka skulle vända.. men ibland blir man positiv överaskad över sig själv! så.. om vi ni ska slåihop mina resultat, kunde man konstatera att jag vann alltihop i damklassen.. Piskade de andra! mohahaha...

Efter tävlingen åkte jag ut till aspö, första stoppet blev hemma hos mormor och morfar.. Där tittade jag på deras ena sovrum som de höll på att renovera, mycket snyggt! bra jobbar morfar och mormor <3 Det blev även lite kaffelaffe och en bit kaka, smarre.. aldrig fel med lite gofika! Andra stoppet blev hemma hos mami och papi, kvällsmat frågetecken. Ehh ja tack, ägg och räkmacka.. Mums! Familjen addams e nu samlad för kvällsmat(mami,papi,farmor och jag).. Kvalitetstid,mmmm :)


Märklig dag...

Mycket märkligt!!
Natten till idag somnade ja nog inte förrän det va dax att kliva upp, va galet trött i vilkafall när jag kom till jobbet strax innan kl 09.00. Väl framme på jobbet konstaterade jag att det skulle bli en lugn och fin dag, tack gode för det.. Svepte 2 koppar kaffelaffe bara sådär, sen tillägnade jag tiden med alla mina 5 barn.. 5 barn!! fatta ni vilken kvalitetstid man fick med de små änglarna! Släpptes 30 min tidigare idag, underbart tänkte jag och körde hem.. när ja va hemma kände jag igenom alla fickor... mhm.. va låg inte i fickan om inte jobbtelefonen till min avdelning.. jo jag tackar jag.. säkert inte menat att ja skulle sluta tidigare.. När ja va framme på jobbet igen skrattade bara min kollega och sa; Emma det kan hända den bästa, det lovar jag o sen fnissade hon haha! Ok, nu kan det väl då inte hända några fler märkligheter? Eller.. ojo!! Tog sedan bilen ner till skyttet och skulle parkera.. Hittade en ficka som ja tyckte passade kanon för min lilla bil, krånglade mej in och trångt som tusan va det... då började en gubbe vinka o hoa.. Här tjejen, här finns en parkeringsplats till dig, öppen och gott om plats.. jo jag tackar jag.. pinsam stämning.. kunde ju inte svika gubben så ja ställer mig på den platsen han visade.. nickade till honom och log.. han log tbx.. herre jävlar!!! Vad är detta för dag?? Kan det verkligen bli ännu mer knasigare än detta.. well.. ställde mej nere i hallen och lossade ett par skott och sedan tyckte jag att det räckte..Bytte om till mina civilkläder och tyckte att jag tog med mig allt, tills ja kom på att.. hmm vart fan e nu mobilen.. jo.. nerpackad ibland min skytteutrustning.. suck.. då tänkte jag... nu orkar jag inte mer.. Kom hem och la mig på soffan.. tog en powernap... Ohh gytt att få vila sig lite.. vid 20.30 mötte jag upp min käraste Martina för att kolla på bio.. Jägaren 2, mycket bra! Tror det va powernapen som gjorde att det inte hände fler knasigheter ikväll.. :)

Nu sitter jag trött, nöjd och glad i soffan och funderar på att krypa ner i sängen för att vakna pigg och allert inför tävlingen imorgonbitti .. När jag tänker efter så har hela dagen varit otroligt sjuk!!! Tack för allt <3


Mina tavlor!

Hämtade precis ut mina foton somt gjorts till canvastavlor! Kommer lätt göra fler foton till tavlor :) Nu blir det till att diskutera med mej själv om vart jag ska placera dem... inte alltid så enkelt.. förslag?!

  


snurrat omkring

Idag känns det som ja snurrat omkring som en jojo, känns som ja vatt överallt och ingenstans. I morse tog jag mig en promenix sen drog jag till skyttehallen för att lossa några skott. Mötte sedan upp min älskade syster yster för att ta en runda på stan. Kändes som vi va inne och snurrade i varenda affär haha. Idag blev det till att införskaffa sig halloween grejer :) Mer tänker jag inte avslöja än, jag hoppas på att det blir bra iaf... återstår att se när det är dax ;) 

Just nu har jag Ida och Martin på besök... Tror min soffa e ganska go, Martin har nämligen somnat så gott hehe underbart. Nu ska ja ta o fixa lite te till mig och siss.. Myse! Ska tända upp lite lampor här i mörkret o sen chilla i min goa soffa, palla va ute nu i det gråa trista vädret... Kom mer få ta hand om min kära syster hela kvällen, Martin ska nämligen på hockey... Undra a vi ska hitta på!? Just d.. hämta ut ett paket och fixa en grej som ja lovat min kollega. Kanske bli en film eller två me... Älskar att umgås med my one and only siss <3

Massa <3 / Ems

Damn I´m good

Ja måste börja med att tacka Nisse och Martin som hjälpte mig med att plocka ner de gamla sofforna, samt bära upp de två bamsekartongerna med delar av soffan! Hoppas fikat smakade gott! :) Mami och Idis, tack för att ni försökte göra en bra insats, love u! Synd dock att ni inte hann hjälpa mig med att montera ihop den ;) Ja ibland kan även en karta över hur man monterar ihop en soffa vara svår att förstå sig på! Fan värre än Ikeas beskrivningar!! Ja skojar inte, galet hemskt va det.. Ett tag trodde ja ärligt att min kända envishet skulle svika mej, men har ja gett mej fan på en sak så ska ja göra klart skiten, även om det skulle ta hela natten. :) Nu sitter jag och vilar min lilla kropp i soffan, har ja inte träningsvärk efter allt J*la skruvande imorgon så är det banne mej konstigt.. Blåmärken har ja redan sett att ja fått.. ska synas att man slitit!? Nu ska ja unna men en varm och go dusch innan ja fortsätter att chilledilla i soffan tillsammans med min lilla Alice <3 Stormtrivs!!!!

En annan sak som ja borde fixa är ett mindre tv-bord.. Men varför ta alla saker på en gång!? Äsch nu ska ja njuta sen tar jag det när det blir av...




Förutom längtan till nu när soffan är på plats har dagen varit kanon. Hade gympa med mina små busungar, vi dansade, hade rörelseramsor och avslappning tillsammans.. Hur duktiga får man va då!? Underbara ungar <3 När vi hade avslappning låg vi tillsammans i en hög och mös, lyssnade på lugn musik och avslutade med lite kompismassage. Efter denna underbara stund gjorde vi high five o ungarna flög på mej med massa kramar och pussar.. mmhm har man världens bästa jobb så har man :)


Det blir aldrig som man tänkt sig

Uppstinging 06.15, tog mej en morgonpromenix ner till skyttehallen, packade alla mina skyttesaker och begav mig ner till färjan för att möta upp mami och mormor som skulle göra mej sällskap på tävlingen... Solen hade knappt gått upp och det va superlugnt ute på gatorna, vilken känsla!

Men om ja ska sammanfatta dagen så säger ja bara: Varför lyckas ja aldrig!? Morr och fräs på mej!!!! Idag va det absolut ingenting som stämde med skyttet.. Förberedelserna va kanon, känslan fanns där, så va f*n e problemet!? Säkert nått i det undermedvetna som spökar som vanligt.. Ohh är så trött på att misslyckas! Trött som ett as va ja när ja skjutit klart och ont i både ben och rygg, tecken på att man ansträngt sej till tusen. Tack alla ni som höll tummarna, ni får se till att hålla tummarna nästa vecka igen.. Då har ja 2 ytterligare tävlingar att se fram emot, hoppas ja lyckas då :)

När vi kom hem från tävlingen och jag hade lassat av mina skyttesaker körde vi hem till mig. Där började mormor göra räksallad, fram med ostar och cream fraiche osv.. Värsta lyxkvällsmaten :) Smarre! Medan mormor stog i mitt kök o härjade... härjade mami och jag med att städa och dona vid sofforna och i gardroberna i hallen hehe hittade allt möjligt :)

Nu sitter jag i den nersuttna soffan för kanske sista gången, never know.. Ska passa på att gosa ner mej medans ja fortfarande kan. hehe! Även Alice försöker göra en stadig insats med sina 1000 kg ;) hehe NOT.. Hon ligger bredvid mej här helt slut, undra va hon hittar på när ja inte är hemma, lever säkert loppan hehe. Imorgon blir det upp tidigt igen, börjar jobba 06.30.. Sweet ;) Slutar tidigt för en gång skull! Wihooo...Blir till att dra några skott efter jobb, sen kanske träna på loket på kvällen.. Mellan dessa olika pass ska ja nog unna mej en liten tupplur :) Nu ska ja plocka fram kläder och ta mej en varm o go dusch så ja slipper stressa med det i morgonbitti! Tjingtjong! <3


Hunnit med mycket

Idag har jag hunnit med mycket, känns mej som en jojjo.. vatt överallt och ingenstans, uppskruvad till tusen :)
Dagen började med att tassa in i köket och njuta lite av lugnet och en kopp kaffe, mmmhm! Tänkte, ahh idag är det nog den perfekta dagen att beställa soffan! Trött på att sitta i mina nersuttna :) Så det blev en Bose soffa efter mycket om och men, wiho!! Ska nog hämta den i början av nästa vecka eller nått, behöver lite bärhjälp och nån som kan sätta ihop min älskade soffa. Ska nog fråga martin om inte han kan hjälpa mig att hämta den iallafall. Kommer bli invigning med en kopp kaffe när arbetet är klart moahaha!

Titta! Visst blir man lite sugen på att chilla?! Det bästaste är att den långa divanen (som nu är på högersida) kommer att vara på vänstersida, ändrade det när ja beställde soffan så att inte divanen täcker hela rummet ;) Tänk va gott att gosa in sej i soffan med gosiga täcken o kuddar mmhm! Chilledill!!!!



Förutom detta har jag även hunnit med att; Handla käk, hämtat ut paket till min underbara syster, köpt adventsstjärnor som även siss ska ha, tränat skytte, köpt räda vackra blommor till farfars grav o sen åkt ut till Aspö för att mysa med familjen. Fullt ös som vanligt :) Ikväll ska ja ner i hallen och se till så att alla mina skyttesaker är klara för avfärd kl 07.30 imorgon (tävling). Hoppas ni får en fantastisk dag! / Ems <3


Äntligen

HELG!!! Äntligen!!!

Äntligen är längtan över! När ja kom hem idag från jobbet va mitt kök äntligen klart!! Yeees ohhhh yess! Musiken åkte på och ja skakade ass on the kitchen floor :) Underbart! Ställde in mitt bord, stolar o ordnade till resten av alla grejerna som skulle va på sin plats. Ser riktigt mysigt ut nu, just love it! Har även städat hela lägenheten, bäddat rent, handla skulle ja gjort men blev aldrig av ;) Kan inte hinna med allt hehe.

Har skickat efter två st canvas tavlor idag me, hoppas på att ja får dem snabbt.. Nyfiken! Den ena fotot va tagen på tågrälsen uppe i sjumilaskogen hehe och den andra e tagen i närheten... Mycket vackra.. Gjorde dem svartvita.. mmhm!

Imorgon blir det sovmorgon, underbart! Som ja längtat efter att få sova ut, äntligen äntligen! När ja vaknar imorgon ska ja unna mej en go frulle, ta mej en promenix o sen gå ner i hallen o lossa några skott. Bra plan!?


Eviga längtan

Nu har ja mina två målare i köket, de drar skämt efter skämt o så garvar de åt det .. och hoppas garanterat på att ja ska börja skratta me. Alice står vid dörrposten till köket och lurpassar dem, duktig mise!

Känns som ja varje dag håller tummarna på att de ska bli klara, denna evig längtan! Just love my kitchen! Denna evig längtan till helgen då..mmm har längtat till helgen sen början av denna veckan. Kommer bli en låång dag, har stängningen idag igen... Snälla snälla, låt mig för en gång skulle få sova ut.. får målare jobba under helgerna eller får ja sova ut på lördag?! Känner att jag är i behov att riktig sömn :)  På söndag blir uppstigning tidigt ju, tävling.. känner mej lagom pepp, eller?!

Nähe en kopp kaffe nu kanske !? Yes! ;)


Riktig överaskning

Blev duktig chockad när ja kom hem från jobbet. Det hade hänt saker i köket!! Yeah! Yeah! Färg på :) Trodde inte det skulle hända så mycket.. Men bara för att det är färg på väggarna så betyder det inte att målaren inte kommer imorgon, för det gör han! Det ska målas en omgång till till och sakerna ska va på sin plats. Kommer bli mycket pill och plock sen för att få det snyggt, lätt värt det!!!

   

Undra när nästa positiva överaskning dyker upp!? Känns som ja behöver lite positiv energi.. För idag har verkligen min dag sugit fat! Trött som ett stolpskott, så ikväll kommer det inte bli nån träning :( Får bli en annan dag... Ikväll ska ja bara duscha, käka o försöka ta det allmänt lugnt i soffan, va tror ni om det?


Trött?! mmhm..

Det kan ja inte sticka under stolen med! Jag måste erkänna att jag är galet trött idag.. Detta är nu 4 dagen som målaren kommer vid 7, så ja har fått kliva upp tidigt sååå tidigt varje dag denna veckan. Kan säga att det känns!! Idag har ja stängningen på förskolan så ja hoppas att B1 blir klar idag med projektet i köket! Imorgon vägrar jag att kliva upp tidigt för då börjar ja inte förrän vid lunch, därför håller ja tummarna.... :) Ska nog inte hoppas på förmycket.

Höstruskvädret fortsätter, blåser som fan ute idag och när ja tittar ut genom fönstrena ser det kallt ut me.. Ohhh huuuu! Näää alltså idag hade ja gärna stanna under mitt gosiga flufftäcke. Igårkväll regnade det me, låg i sängen och hörde hur det piskade mot rutorna. Mysigt, mmhm... Låg där försökte somna, tog ett tag.. Idag när ja vaknade hade ja inte huve på kuddarna, utan låg med huvet nedanför dem o täcket typ över hela mej, älskar man värme så gör man. :) Att ja alltid ska lyckas vakna o inte ha huve på kuddarna, det är liksom inte första gången hehe. Måste se otroligt roligt ut när ja sussar. :)  

Sitter just nu o gluttar Alice o ja på på nyhetsmorgon! <3
Sitter o laddar för att köra till jobbet o göra det jag är bra på :) Gosa, skälla o busa, bra kombination eller hur?! Bäst e ja nog på att gosa o busa.. tycker inte redigt om att skälla, men måste man så måste man hehe :) Får hoppas på att det blir en bra dag...

Nu kom målare 2, hoppas d blir nått gjort.. han inledde jobbdagen med en kaffe o massa prat.. Intressant.. Han sa även; det kommer bli en jävla färgklick du får upp på väggen, så skrattade han.. Yeeees... yeees... svarade ja då med ett flin.... Nu ska ja köra till jobbet..


Fram med mattpiskan

Säger då bara det!! Mattpiskan nästa!
 

Jag vet inte om ja hade otroligt höga föräntningar på B1 och B2 som är i mitt kök och "sliter".. Frågan är, vad är det dem sliter med? Inte mycket iallafall! Tittade in i köket nyss och i princip såg lika dant ut som igårkväll innan jag gick och la mej! WTF.. Det som typ är skillnaden är att de brutit in 2 nya saker i lägenheten. Som sagt, man ska nog tusan inte ha förhöga förväntningar på folk. Hade ja vatt hemma hade de två nya sakerna inte ens kommit upp hit, va så säkra på det. Trodde i allafall att de skulle slipat spacklet på vägarna o taket.. men inte ens det... aja! Får nog räkna med att det kommer ta 2 dagar till att få iordning i mitt kök. När kommer dem imorgon tro!? Jag som har min lediga dag.. Man e ju galet upphetsad att behöva gå upp kl 07.00, ifall de plingar på dörren vid halv 8! Har inte en susning när de kommer eller avslutar sitt jobb om dagarna. Om de kommer tidigt får ja väl ta en morgonpromenix eller nått i den stilen :) Om ja inte gör det ska de få se på ett ugglerugg som heter duga haha!

Förutom aggressioner på B1 och B2 så har dagen varit bra, trots bushöstvädret.. Va ute nu i eftermiddags med kidsen och hoppade i pölarna o sprang o lökade oss. Skojsigt! Nu sitter och och laddar mina batterier för att orka ta mej ner till loket :) Ska nog ta mej en powernap innan dess. ZzZzzz




Vilken dag!

Dagen började otroligt segt! Sovit väldigt oroligt!! Legat o snurrat o tänkt en massa.. Vad har ja då tänkt på?! Ja allt från himmel och jord. Typ, tänk om det blir helt fel med köket, hur lång tid ska det ta, när kommer de på morgonen... Ska nog sluta fundera på så mycket när ja ska sova, det blir lisom inte så bra då. "Vaknade" till o från o kollade även klockan, trots att ja ställt mobilen på 06.15.. varför ska man då bry sej om hur mycket klockan är, man blir bara stressad. På jobbet var jag helt lost, ögonen sved och ja kände mej helt borta.

När jag kom hem från jobbet tänkte ja... Yes då kanske köket snart är klart.. för så lång tid kan det väl ändå inte ta!? Förmodligen kan det ta låååång tid.. När ja klev innanför dörren satt det två herrar i min soffa och fikade.. ok, hmm tittade in i köket o då hade de enbart skurit bort ett par skarvar.. *suck* Ställde av mej väskan och tog på mig gympaskorna o gick en timme... När ja kom hem, ja då va det kaffepaus.. behöver ja säga mer!? U know.. Imorgon hoppas ja verkligen att det händer nått inne i köket, jobbar heldag.. så det hoppas ja verkligen!! :)

Ikväll har ja vatt på loket och tränat som vanligt. Idag fick det bli 1 timme crosstraining och 45 min gym. Känns kanon nu efteråt :) Nöjd! Hoppas på att ja sover bättre inatt...

Natti Natti /Ems & Alice


Imorgon gäller det

Hej Gott folk :)

Imorgon kommer målanissen, wihooo! Vet dock inte när bara.. Tur ja ska upp tidigt (06.15) så ja inte står i jamikläder typ hehe, skulle vatt nått. :) Har typ tömt köket på möbler, mattor, kaffebryggare, kattmauten osv.. Så nu har Alice sin lilla matvrå i vardagsrummet ;) så nu får även hon kolla på tv till frullen, lyxigt *tsss*. Är så nyfiken på hur det kommer bli i köket, så när ja slutat ska ja skynda mej hem :) Känner mig som ett barn på julafton...
Ska köpa nya saker till köket som tex. matta, tavlor och en fet klocka att täcka väggen med HAHA! Förr eller senare så kommer det bli ett mysigt kök som man typ inte vill lämna för att det är så varmt och behagligt där. Det kommer bli det enda rummet i lyan som har en färgklick i sej :) Fränt! Passar inte färgen kan ja alltid måla om när ja vill :) Mohaha! Är även sugen på att skriva nån fin text på den ena fondväggen.. men får tar en sak i taget :)

Förutom allt funderande kring köket har jag varit ute på Aspö idag o hälsat på, både familjen Addams och släkten som kommit ner från Uppsala. Säger bara: Skönt att vila sina öron, home sweet home! :) Kan bli lite väl mycket kackel ibland. Nu ska ja faktiskt ta o ställa mej i duschen, sen får det bli chilledill resten av kvällen :)

Over and Out/ Love Ems o Alice


Höstdepp?

Jo tack, det måste ja nog säga att ja lyckats få...

Det är ju nu man ska ha en underbar människa att umgås med, som förgyller varje sekund, minut, timmar, dagar, veckor osv... U know!? Alla är så lyckliga, vilket jag är otroligt glad för...Men här sitter jag nu för färdigtränad för denna veckan, om vi bortser målningen i morgon hemma hos siss. Aloe en fucking fredag?! Inte okej, tar första bästa färjan för att umgås med my one and only siss. Det är mycket man saknar nu... Jävla hostdepp, hoppas den försvinner.. Känner mej förtillfället väldigt låst och depp, det spelar nog ingen roll om ja försöker ruska av mej det, för det liksom biter sej fast så hårt så hårt...

Ensamheten dödar mej inombords, japp så är det.. vem tusan tycker om att sitta ensam?! Jag är en person som behöver närhet och kärlek.. (Thanks Alice) Men ibland önskar man att situationen va helt annolunda.

Tycker ja låter som en gnällspik, men det får man va ibland... Man vet aldrig vad morgondagen har att erbjuda, så  nu ska ja inte tappa allt hopp..

En dusch nu, sen på med slappekläderna och mössan o halsduk o mina stora vantar... Siss & katten Selma(han) here I come.. Give me some love <3


Min lediga dag

Känns som denna dagen har gått så sakta! Ändå tycker ja att jag har hunnit med mycket... Stort suck! Tiden går sakta vid helt fel tillfälle känner jag :( Har vatt på Flügger färg o valt ut d ja skulle, så på måndag kommer nissarna och ska måla ;) Då ska ja stå och sjunga.. "Vi ska måla hela världen lilla"... Eller kommer ja nog stå och iakta allt med en stor kaffelaffe i handen...helst hade ja ju velat dona med allt själv eftersom ja e så pysslig som jag är... Detta kommer göra ett  superlyft helt klart :) Ska bli helt fantastiskt och sen inreda allt med lite ramar och växter o lite sånt.. mmmm, småmyser lite redan nu inombords.

Förutom rundan till målarkluddarna så gick jag en runda på staun i lugn och ro, både ögonshoppade och shoppade :) Träningskläder, gosig tröja o ett par örhängen typ.. Lite måste man shoppa när man e på staun, va ju så längesen. Hade lite sug på en Chai latte, mmmm bara för att ja tänkte på denna goa latte började ja nästan dregla nu hehe skärpning! Får bli en annangång :) 

Va o tränade på loket lite tidigare än va ja brukade göra, så när ja kom hem va klockan inte mycket... Då va det sååååå segt! Hade absolut ingenting att göra.. bläk! Det är nu när det e mörkt och kallt o ensamt som man vill ha nån i soffan att gosa ner sej med. mmm :) Nu börjar tröttheten slå till... Hade kunnat somna på soffan, men det e inte så skönt kanske?! Hoppas ni haft en bra dag... Over and out / Love Ems o Alice


Börjar ta sej

Det börjar artar sig :) Nu är inte mitt mål så långt borta.. Att ha tränat mellan 1 1/2 timme till 2 timmar 4-5 dagar i veckan så borde det synas nått :) Idag gick jag till gymmet efter jobbet, känns så skönt att komma dit o göra det man ska sen hem o duscha o slappa resten av timmarna innan man ska krypa ner i den gosiga sängen. Imorgon har jag den äran att stänga förskolan, lång dag att se fram emot! Även i morgon kväll kommer jag dra ner till gymmet o checka läget o svettas lite granna :)

 

Senare i veckan ska ja dra ner till flüggers färg och välja ut de tapeter jag vill ha i köket, wihoooo! Japp o detta kommer ske innan jul hahaha trodde då aldrig att min vilja skulle gå igenom. Vissa har d bra, inte sant!? Nu ska ja ligga o slappa i soffan ett tag till o vila upp mig inför morgondagen... Hoppas ni har det fint.. Puss & Kram /Ems o Alison


Fröken gnäll&skäll

Idag har jag verkligen kännt mig som fröken gnäll&skäll.. Vilken dag! Ungarna har varit i sitt esse, allihop.. Sen kunde vi inte gå ut på eftermiddagen så ni kan ju tänka er över 20st  3-5 åringar inomhus.. Sen får man agera sjuksyrra bland allt stimm o stök :) Fullt ös medvetslös säger ja bara! Kan säga att på onsdag kommer nog ja va i mitt esse, jobba från 07.00-17.00 :) aja, kan bli en mycket spännande dag.. här ska vi inte ta ut nått i förskott.

Nu är jag äntligen hemma och ska snart bege mig till gymmet för att rastas lite, känner att jag behöver det efter denna jobbdag. Regn o rusk är det me, blir till att ta min raggabil till gymmet :) Annars hade jag tänkt cykla... Får bli en annan dag.. Hoppas ni haft en givande dag gott folk!

Flippeliflopp

Måste säga att tävlingen blev en riktig flippeliflopp :( *Tumme ner & Blääää* Så där sammanfattade jag det ganska snabbt och enkelt. 

I morse hade jag rätt inställning och allt va under kontroll tills jag började lossa ett par skott... WTF! Ja, alla har vi dåliga dagar nångång i livet!? Black out! Tror ni ja va depp eller nått då? mhm, tråkigt värre att missa en finalplats...Samtidigt tycker ja att aja, What ever! Det kommer fler tävlingar som är betydligt mycket viktigare än denna.. Grejen e den att ja är en tävlingsmänniska och surar ihop lätt efter en sånhär flippeliflopp... Om 2 v igen är det nästa tävling och då har jag 2 omgångar på mej att prestera nått bra :) Längtar..Förutom det snörpliga så träffade jag faktiskt min bästaste skyttekompis igen.. Ser man inte oss så hör man oss! Har även fått lite kvalitetstid med mami...Man får se det positiva i det hela, det slutar inte här, bit ihop och gör bättre nästa gång...

Sitter för tillfället nermoffad i soffan och myser med Alice, mysigt! Inte illa att komma hem till sej själv och ha en som saknat mej sååå mycket o sen få mysa o umgås som bara den ;) Nähe gott folk, nu ska ja ta och hänga upp lite tvätt, sen ta lite flingor o yoghurt!

Hoppas på en bättre dag imorgon!


Trevlig kväll

Igår va det hur trevligt som helst med Martinis, vi va ute och käkade på Toscana. hehe det började ju bra, blev placerade mitt i smeten där alla kunde se oss.. Tror ni vi fick några skrattanfall då?! mmm det va ju inte så oväntat precis :)  Efter maten tog vi en promenix runt stan för att få lite frisk luft, passade samtidigt på att kolla i skyltfönstrena.. mysigt! Vi gick sen hem till mig, kollade på en film och käkade lite smarre. Gjorde ett försökt med att ändra designen lite på min blogg, ett himla pill det ska va med att ändra lite småsaker :)
När klockan började närma sig sussedax gick Martinis hem och jag skulle försöka sova, inte så lätt kanske med en granne (runt 60 år) som håller hola baloo precis bredvid.. När de är värre än fjortisar och står o gapar i trappuppgången, i vardagsrummet och ute på balkongen.. Ja jössös, så ska jag vara ärlig så har ja ingen aning om när deras fest slutade. Stoppade tillslut in hörselproppar för att kunna somna :) Lite smått lökigt men va gör man inte.. Inte den optimala sömnen innan man ska upp tidigt för att ge sej iväg att tävla. Men nu är det så och det är bara till att gilla läget.

Sitter redo i soffan, fullt påpälsad eftersom det verkar va ruskigt mörkt och kallt ute! Burr! Blir en morgonpromenix ner till skyttehallen för att fylla på luft i tuben och sen se till att all utrustning är med. Ska bli fruktansvärt skönt att ha med  min underbara mami på tävlingen, skönt! <3 Kommer bli skönt att komma upp i tid till tävlingen så man slipper stressa ihjäl sej innan det är dax, hellre förmycket tid på sej... :)

Just nu känner jag att det skulle vara grymt mycket skönare att gå tillbax i sängen och försöka somna om. Varm och go säng med tjocktäcke o flertal kuddar att gotta sej bland... Får bli när jag kommer hem!


Som ett spöke åkte ja till ön

Hehe ja det stämmer faktiskt! Vaknade runt 09.10 och fick värsta paniken. Flög upp ur sängen, slängde på mej lite slitna jeans och en tjocktröja, hejsan hoppsan liksom! Glömde strumpor :) Huu säger ja bara... Råkade kolla mej i spegeln innan ja klev utanför dörren och det skulle ja ju inte gjort, såg ut som ett spöke för tusan! Tänkte: WTF orka, sprang ut till bilen med luvan uppe för att gömma mej lite :) Körde ner till färjan och hann med :) Puhh! Satt kvar i bilen för att inte skrämma ihjäl nån människa på färjan hehe. Väl framme på ön körde ja home till familjen Addams för att överaska dem... Just love my family! Blev en eller två, hmm ok tre koppar kaffe för att komma igång.

Nu planerar mami och jag middag, blir morotssoppa! Nyttigt ska det minsann vara :) Alltid smarre med soppa när det är höstväder ute! Efter middagen blir det till att dra på sej ett par stövlar och plocka fram en räffsa, från att ha vatt ett spöke på morgonen till att bli en fågelskrämma. Shit vilken bra dag.. Ja e som jag är, gilla det eller inte men alla har vi våga dagar, inte sant?!

Recept på den smarriga morotssoppan:

Tar ca: 15 min
Antal kcalorier: 236 / portion
Kategori Lunch/Middag

Ingredienser:

6 mellanstora Morot
2 klyftaor Vitlök
6 dl Kranvatten
1 tärning Grönsaksbuljong pasta/pulver storhushåll
2,5 dl Matlagningsgrädde 5% fett Laga lätt
2 krm (Fint) Joderat salt
1 krm svartpeppar efter smak
4 tsk Creme Fraiche 13% fett, olika smaker
1 st Lök gul röd
2 msk Rapsolja oberik

Börja med att skala och dela lök och vitlök och skär morötterna i mindre bitar. Fräs sedan grönsakerna i rapsoljan i en gryta, tillsätt vattnet och buljongtärningen och kola tills morötterna blir mjuka. Mixa med en stavmixer till det bli en slät konsistens. Tillsätt sedan matlagningsgrädden och värm upp igen!

Nu tar jag helg

Helg, äntligen helg!

Haft en helt ok fredag :) Även om det blev till att jobba sent så har dagen varit kanon. Efter jobbet blev till att handla lite mat att fylla kylen med... Efter att ha kastat in all mat i kylen/frysen drog ja på mej träningskläderna och körde bort till loket. Blev typ 2 timmar även idag + en test som Cissi gjorde :) hehe väldigt intressant o se hur möe vatten, fett och muskler man har i kroppen.. Resultatet blev att jag va normal, bra det :) 

Imorgon ska ja försöka sova ut, känner att ja e värd det. Under dagen ska ja hinna ta en härlig promenix och sedan förbereda lite saker inför tävlingen som är på söndag, kanske även lossar några skott. :) Imorgon kväll ska ja umgås med min underbara Martina, lite tjejmys! Hoppas på att ni får en fantastisk helg allihop!


Trevligt :)

Vaknade typ en timme innan min kära syster kom på besök :) Innan dess hann jag med att att dra igång tvätten, städa och diska :) Gjorde lite chai te och lite frulle till oss, smaskens! Bra start på dagen :) Efter frullen körde vi och kollade på tapeter lite här o var. Och nej.. ja har inte bestämt mej redigt än, men nästan haha bra svar va!? :) Nog snack om de tusans tapeterna... På eftermiddagen kom min underbara farmor upp till mej en snabbis o kollade läget innan hon skulle ta färjan hem till ön, alltid trevligt med lite besök :) <3
 
Va nere och lekte Lucky Luke i hallen för en stund sen och det gick ju finfint...Det känns som ja e redo för att möta den andra tävlingen för säsongen... Bring it! So people, håll tummarna för mej på söndag kl 11.00.. Hoppas att formen håller i sej...

Igår va ja o köttade på gymmet och idag kan säga att ja har en ganska fet träningsvärk i hela kroppen :) Det hindrar inte mej för att träna idag mohaha.. Idag får det bli armar och mage & kondition... Vilodag på lördag från gymmet för att inte ha den fetaste träningsvärken ever på söndag.

Snacka om busväder ute, eller ska man säga mysväder?! Hmm både och faktiskt! Det har sin charm iallafall :) Sitter för tillfället i soffan med benen på bordet o ett par tända ljus lite här och var, me like! Har även en 2 m katt liggandes över halva mej he he, alltid lika mysigt :)


Svårt val

Ohh nu har ja hittat ännu fler tapeter :) Ohh tycker jag älskar alla! :) helt klart fondvägg, frågan är bara vilken färg den andra färggen ska va?!


   

God morgon

                              

Ja tack, jag tar gärna en stor kopp kaffe just nu :)

Precis tagit fram en stor kaffelaffe som ska avnjutas innan det är dax att dra till jobbet o busa med alla huliganer :) Hehe nu när jag titta bredvid mej här i soffan så ser jag att det är en till som är galet trött, Alice.. Hon ligger alltså på rygg och sover med tassarna rakt upp i vädret. Naaaw! Tänk om man skulle vatt den busan istället o bara få chilla o bli ompysslad av nån som verkligen älskar en för den man är. Love her!

Sovit som en torktumlare i natt, igen! Ögonen svider så trött är jag, vaknade redan 06.00.. Varför ska det alltid vara så att man vaknar innan! jag tror ja har en inbyddd väckaklocka i huve eller nått. Störigt är det iallafall. Idag får det minsann bli lite slappestil på jobbet :) Slitna jeans o en enkel tröja o en scharl :) Det är ju förtusan ingen bal man ska till hehe eller hur.. Ingen dans på rosor här inte.. Idag ska barnen ha skapande verksamhet tillsammans med mej, får se vad vi hittar på idag med dem.


Experiment i köket

Idag tänkte jag att ja skulle testa nått helt nytt. :) Resultet blev bra! Gjorde en slags gryta med bland annat: 

Räkor, aubergine, baby bladspenat, lök, röd chilli, kokosmjölk, salt, vitlök, vattenkastanjer och smarrig cousecouse :) Så spännande! Mätt som tusan blev man me :) Alltid kuligt att testa sej fram inte sant!? Där stog ja i köket med farmors gamla förkläde, hehe tur det inte knackade på dörren :) Skulle nog vatt en ganska rolig syn :) 


 

Idag har jag träffat min kära syster, handlat o donat en massa.. Kollat ut tapeter till köket.. Det är ett projekt som kommer ske nu under hösten/vintern. Hmm hur svårt ska det vara att välja tapeter då?! Jo, galet svårt!!! Aningen ska ja ha hela köket eller ha det som en fondvägg?

 VS


Redan söndag?

När jag vaknade sisådär runt klocan 6-7 låg dimman tät utanför huset och det va dagg på fönstret.. De färgglada löven singlade ner till marken och man fick en sådandär riktig höstkänsla. Riktigt mysig känsla! 

Farmor och Krister började spöka runt i huset tidigt som tusan, men det är ju inte ovanligt, de hade börjat elda i spisen när jag kom ner för att käka frukost... Kom ner som du är, antingen i slappekläder o dunisar eller en moffig morgonrock, skrek farmor :) Yeah!

På förmiddagen hann vi med att köra en liten visning i sjumilaskogen. När man väl öppnar sina ögon och tittar efter riktigt noga, finns det riktigt mysiga och fina ställen. :) Gamla järnvägar, mysiga promenadställen osv. Vid den gamla järnvägen gick vi i en slags allé av något slag, där föll löven så vackert runt om en och när man tittade upp mot himeln så lös solen på en.. ohh det va en riktigt mysig känsla, önskar ni vore där o kunde få se detta.

  


Om nån timme kör vi hem till Karlskrona igen och när ja kommit hem bli det nog mycket pillande med de nya sakerna som ja köpte igår. :) Kan inte fatta att det redan är söndag!? Tiden har verkligen gått fort, tur man är ledig imorgon! wihooo. Hoppas ni haft en fantastisk helg!


underbar dag

Idag inledde vi dagen med en supersmarrig våffla :) Mmm! Den slank ner utan problem. Efter det gick farmor och jag på Ikea, där köpte jag bland annat; doftljus, blockljus, klädkorg, lampor, 6 nya glas(gröna, rätt fräna) oh inte lätt att komma ihåg allt :) Men vi gick där iallafall hmm max 2 timmar eller nått, så det va faktiskt en ganska snabb runda!? :)

När vi kom hem hade dimman lättat och det blev stek nere på bryggan tillsammans med farmor.. Ohh det va så underbart.. Man kunde höra fiskar som hoppade, ekollon som slog till marken, fåglar som visslade på mej, två sportfiskare som hoppades på att få napp :) och en som höll på att klippa gräsmattan... Mmm njuter man då lr?

   

Måste säga att det har vatt en helt underbar dag tillsammans med farmor <3 Imorgon fortsätter förhoppningsvis lugnet här i sjumilaskogen :) Med tanke på lugnet.. för sisådär 30 min sen blåste Krister i ett horn och det lät precis som en brunstig älg.. Stog vid vattnet med farmor och vi båda hoppade till och tänkte, shit nu kommer det en galen älg här.. ska vi bli tvungna att springa ut i vattnet eller hur skulle vi göra haha! Men efter mycket tittande över axeln såg vi att Krister hade otroligt skoj över oss uppifrån övervåningen på huset.. med det stora hornet i handen! hehe ja herre gud att man inte får hjärtinfakt här :) 

Love the place!



Mot sjumilaskogen

 Godmorgon!

Det är tur att jag är så morgonpigg :) Va uppe 05.30 för att i god tid hinna göra allt som ska göras på morgonen. Om sisådär 30 min kommer farmor och plockar upp mej för att sedan göra mot sjumilaskogen :) Känner att detta är en helg som kommer bli alldeles perfekt. Hoppas på att ni sovit gott!? Jag har sovit som en torktumlare som vanligt, men klagar inte.. ja är minsann uppe och redo för att möta denna spännande helg. Bilder o uppdateringar kommer ske under helgen.. :)


RSS 2.0