Vilken fredag alltså... sjuk me.

Jag överlevde första veckan utav min VFU och jag måste säga att alla ungar är helt underbara. Stortrivs verkligen..
Med lite huvudvärk tog jag mig igenom veckan, fredagen va bara att hålla ut.. kände mig riktigt dålig och yr osv.. you know. Va och handlade med mamma och syrran på maxi och jag verkligen kände att allt gick ur mej, jag hängde på vagnen, frös och klagade över det lilla minsta. Givetvis skulle det va sjukt mkt folk samtidigt när vi var där.  Med en full vagn kom vi fram till kassan så att vi hade en sådan själv scanning.. SÅ ÅKER MAN PÅ KONTROLL.. Jaaaa tänkte ja.. ännu mer tid på maxi.. eller?! Ohh nej, ville bara hem så fort som möjligt. Jag vet inte hur länge vi var där alltså men jössös tappade räkningen på tiden efter jag gick in. Vi lämnade av vissa varor hemma hos mitt och sedan åkte mams och jag hem till ön.. Det första jag gjorde va att lägga mig i sängen och dra täcket över huvet.. Givetvis skulle man ha feber 39 graders feber! Ikke skoj ikke skoj man låg helt pall med 1000 täcken på mig.. Så jag gjorde inte så mycket på kvällen måste ja säga.. vaknade på natten och kunde ikke nana alls. ont i halsen, ont i huve´, illamående o feber. urk på burk,palla gå till vårdcentralen eller nått liknande de tycker ikke om mej och jag tycker inte om dom. Ont har man och ok, blir det inte bättre så får ja la åka o kolla det.. suck. Idag har jag passat på o få lite sol, mysigt..
Ikväll är det fest, min underbara Martina ska åka till London den 1 maj så det blir till att käka på nivå med alla friends. Får se hur länge jag orkar vara kvar, ska nog inte festa så mkt.

Är så nervös

Idag är det orientering med skolan och det är examination me!!! helvete..
Det är två banor som man ska springa och stället som vi ska vara på är tydligen ikke så bra. Det är liksom röjt och vägar som ikke finns osv. Hallå lycka till Emma ha en trevlig natt i skogen.. så känner jag för tillfället och hur ska jag orka med att springa..  man måste nog springa nångång för att hinna ta kontrollerna så att man ikke får minuspoäng.. Det är poängorientering och nån annan tråkig. Ni kan ju själva föreställa er mej i skogen som en yr höna som är på jakt efter kontroller och att jag håller kartan upp o ner. :S mmmmm
grrr tycker ikke om att orientera o känna stressen och pressen, man vet så väl om att om jag inte tar så många så klarar jag mig ikke. åhh...
Examintion i morgon me men i rotation och boll!! tar examinationerna aldrig slut?!

På lördag är det ännu en sak som gör mej orolig men det löser sej säkert och det känns rätt ok.

Myskväll hemma på ön..

Idag har ja känt mej rätt duktig, har pluggat, lagat käk och fixat lite fika tills vi skulle åka hem till ön.
Jag plockade med mig syrran, Alice och mamma hem till ön:) mysigt. Så nu har Alice varit ute och svängt på de lurviga och bråkat lite med Zlatan (katten som är hos farmor o svänger). Det blev både catfight och catwalk på tomten hehe samt en och en annan smocka. :) jössös det märks att det är vår  he he... Well well lite mys här och var...
Ikväll skall Karlsson Jag och syrran ska ta o grilla på Norrastrand.. så mysigt där för då får vi se en solnedgång me. Kommer givetvis att ta med mig kameran så att ni får se hur mysigt man kan ha det ute på öun.
Det är så mysigt här ute nu när det är vår, det är så perfekt. För på sommaren är det en himla massa turister och badjävlar om man nu får säga så.. :)


                                       

En dag för att ränsa hjärnan på.. perfekt dag idag

Idag har jag inte gjort så mycket än promenixat typ. totalt vatt ute o rört på döfläsket i 3-4 timmar. De första timmarna gick jag själv med musik i öronen.. sen gick jag och siss en runda efter hon skrivit klart för dagen på sin C-uppsats. Vi gick lite huller om buller och tog lite fina kort:)
För tillfället käkar ja nog världens goaste glass.. Ben & Jerry´s Phish food Ice cream.. jössös säger ja!!! med chokladbitar och marshmellow... mmm det är ikke fel alls ska ja säga er..


           


Hemma från Storlien...

Nu kom man nyss hem från Storlien och Trondheim ...
Tiden rusade iväg och det har vatt gytt att få slippa sitta o löka inne på skolan. Tog tåget från Kalmar - Alvesta sen från Alvesta - Storlien. Man var hur tlött som helst när man kom fram till Storlien och det var inte lite packning man hade med sig. hellre för mycket kläder med sig än för lite när man ska upp till kylan.
Det som vi gjorde när vi var iväg var att åka längdskidor, urförsåkning/carving, snowboard och lite teori samt redovisningar och resa till Trondheim. Det var kanonbra väder fram till de två sista dagarna då det regnade och allt var allmänt tråkigt. Carving var hur enkelt som helst och sedan var jag lite stolt efter att ha åkt 5 gånger i de röda backarna :) woho!! prövade att åka snowboard och det var faktiskt inte så enkelt som jag trodde hehe men med lite övning så klarade man av några svängar iaf hihi. Längdskidorna var roligt men krävande, vi åkte ca 1 mil och jag fick sådan skoskav från inte denna värld. aj aj aj säger jag bara.. När vi var iväg på turen mötte vi solsken, klar himmel till storm!! stormen var såååå jobbig, vi hade lyckats ta oss upp för ett berg och ett ställe som kallas för vindarnas tempel. hmm men som om det var nått märkvärdigt det var ju liksom bara ett vindskjul. Väl uppe möttes vi av stormen och kunde inte ta oss ner från det stället som vi tog oss upp på. suck .. frös och var tlött ! Sedan kom vår andra lärare som en räddande ängel med ett rep som alla fick hålla i och sedan gå längst berget snett ner där vi sedan mötte resten av klassen. :) vilket äventyr!
Trondheim resan ojojoj vad vackert! Vi tog bussen från Storlien till Trondheim och det var ca 10 mil. Det var ett vackert ställe måste jag säga..efter att ha vilat ögonen en stund på bussen fick man syn på massa fina bergstoppar, en å och en massa vackra hus.. Man blev så lugn och avslappnad av att se allt. vi gick inne på Trondheims torg och gator...vi satte oss och fikade på ett litet café som låg nästan intill vattnet. Jössös skulle kunna tänka mig att flytta upp dit, det var så vackert och alla var så trevliga där :)
På torsdagskvällen var det skojsigt.. då var det "Danskvällen" som bland annat jag hade hjälpt till med att arrangera. Vid 19 möttes allihopa på Le Ski där vi bjöds på fördrink innan maten, vi minglade omkring och snackade allmänt. Käkade och utförde våra uppdrag som skulle göras lite titt som tett :) Under kvällen fick man även lägga en röst på bästa utklädda elev och temtat var film. hihi det blev väldans jämt mer säger jag ikke. vid 23 öppnade nattklubben där vi fick traska in och skaka rumpa. hihih.. Ja om man ska sammanfatta den kvällen så var det väldans trevligt!! det kommer att komma upp bilder från hela resan:)  Dagen efter mådde man som man förtjänat :)
Under torsdagen åkte vi snowboard och det var inte så lätt som man hade trott. hehe Hjärnan säger att ja men hallå hur svårt ska det vara att åka snowboard och hjärtat säger en helt annan sak.. hehe ungefär såhär.. ja men man får la vara glad om man kommer ner hel :) Man var helt slut efter att ha varit ute om dagarna och man gick och la sej tidigt om kvällarna och upp tidigt dagen efter  träning har man minsann fått under denna veckan man vatt borta samtt käkat ofta och mycket. Känns nästan som om man vatt på träningskläger i skidor osv.. hehe underbart!
sista dagen lämnade man in sin utrustning tidigt och städade hela stugan tillsammans.. bar ner allt till stationen och inväntade på att  vårt tåg skulle komma och hämta oss. Man var så tlött och sliten dagen efter och humöret efter att ha bott tillsammans ca 30 pers går en på nerverna ibland hihi. Det var gytt att få åka hem och slippa regn och slask som vi lämande efter oss och vaknade istället i Alvsta med solsken och torr mark :) Blev så glad när man kom till Alvesta så att man satte sig och solade utanför stationen.. Så gytt med värmen!!! Sommaren är så välkommen !!!!
  

Här kommer lite bilder från längsskidorna....
    

Lite bilder från Trondheim...
   

från carving... lite dimma mötte vi på morronen...
    


Snowboard...

  

Danskvällen... (maskerad)
     


RSS 2.0