Vit kardemummatryffel...

Effektiviteten sprutar ut genom öronen såhär års.. eller är jag ensam om det?
Jobbat som en tok i vanlig ordning, efter jobbet körde jag och en kollega och handlade :) Vi ska nämligen dona lite med barnen under veckan.. de ska få göra eget julgotte osv :) Kuligt! Passade givetvis på att handla lite till mig oxå, palla handla två gånger liksom.
När jag kom hem fick jag ett ryck som jag brukar säga.. Det blev till att vika tvätt, damma, moppa, vattna, slänga i ny tvätt i maskinen, tömma diskmaskinen, göra julgotte.. pust! O givetvis blev det alltsång till julmusik under tiden asg.. ja kanske även lite raggsockeglid i korridoren så katten undra vad d är frågan om hahaha! detta är så typiskt mig vid jularna.. sorry :)
 
Julgottet som jag gjorde var Vit kardemummatryffel! Ohhh verkligen något att rekomendera! try it!
Det är superenkelt, vem som helst klarar det.. Här kommer receptet:
  • 1dl grädde
  • 200g vit choklad
  • 2 msk smör
  • 1 tsk kardemumma
  • kokos att dekorera med
 
Koka upp grädden och ta bort kastrullen från värmen. Hacka chokladen i småbitar och rör ut i grädden tillsammans med smör och kardemumma. Häll i djup tallrik och ställ kallt.
Forma till små tryfflar av smeten och rulla i kokos. 
Förvara svalt.
 
Imorgon ska vi ha lite "Spa & Relax" med eleverna som är på fritids, det bjuds även på julté i väntan på sin behandling. haha ungarna tycker det är så kul.. Det är både kul och avslappnande.
 
Hur har du/ni det? Hittat på nått spännande på sistone? Stressigt inför julen? Puss o Kramar

RSS 2.0