julen över, nyår att se fram emot

Julen är äntligen över, hehe slippa all julmat som man får sitta och plåga i sig dag efter dag, :) Tiden går så snabbt och nu börjar nyår närma sig med stora steg. Vi ska vara hemma hos världens bästa Karlsson och fira! Kommer att bli några stycken så ikväll ska vi planera vad vi ska fixa för käk, lekar och annat skojsigt hehe kan inte avslöja allt.
 Idag tog jag lite sovmorron, rätta sagt till 12 eller nått i den stilen. Skönt som tusan va det,  vaknade med Alice vid sidan om mig.. he he vilken sötnos. Annars har jag inte gjort så himla mycket, vatt på stan med syrran en sväng.
HAHA kan inte låta bli att skratta, Alice la sej bredvid mig nu, hon ligger alltså som en liten ollonborre!!
Nu ska ja ta en sväng med snabeldraken (dammsugaren), ha det kempegytt.

Vilken start på julafton....

Vakande tidigt idag,nyfiken som man är tittade man ut genom rutan och som slutade med att jag gjorde en djup suck. Ingen snö på Julafton vad är detta alltså! Jag la mig en stund till och denna gången vaknade jag av att en tomte började spela utomhus, ja då var  det pappa, mamma, farmor och krister som höll låda ( 07.15). Mamma hade fått en ny cyckel! Alla sprang med tomtemössor ute på morronen, jag menar hallå är man 5 år eller vad är det frågan om?! haha
Mams och paps sprang in igen och väckte oss som i vanlig ordning med en spelande tomte. Skulle någon se detta skulle de trott att det var dårarnas paradis de kommit till. I jamisbrallor kurade vi över till farmor som bor granne med oss ute på aspö och käkade frulle, Alice fick hänga med i farten. Jössös 7.30 kom vi in och där va det iordning med frulle på bordet, varm choklad eller kaffe osv, vilken service.
Undra hur resten av dagen kommer att bli, spännande värre! :) Får hoppas att det blir lite snö senare under dagen så man får ett spratt. Nu ska det donas med annat här. Take care!  Flera bilder kommer....

 

Ojojoj nu börjar det närma sej tomtedax här hos familjen Månsson. Fick lite tidigare paket idag och blev helt chockad, möe bra saker.. hehe fick en ny dator utav mina päron, liten svart sak som klarar hur mycket som helst. :) helt underbar!!Har suttit och pillat med den hela dagen hehe. Fick en himla massa saker när vi var inne hos farmor och krister, ett helt lass paket, har man verkligen varit så snäll i  år hehe.. känns som om man får mer och mer paket för varje år som går. Gick förbi granen innan och fick se ännu fler, kände mej nästan som en barnrumpa när jag spanade in paketen. :) Ikväll efter allt e klart  kommer man sitta och pilla med allt hehe och vill använda allt! Skoj skoj.. hehe

      

Dagen innan...

Måste bara börja säga Grattis på födelsedagen Martinis!
Idag fick ja ett spratt och lurade med mig syrran in till stan, hehe dagen innan julafton.. jojo lycka till, man fick höra svärord, klagande på att man har ont i foten, folk över allt och då menar jag verkligen överallt... parkeringar hittade vissa på själva!  hehe men roligt var det.. Vi åkte in till stan på förmiddagen och kom hem sent på eftermiddagen. Insåg att julgodiset va slut,fan jag gjorde bara ett antal här om dagen. Hmm vem fan e den skyldiga, har försökt gå omkring och kollat på alla i familjen men alla lägger in "stone face" direkt när de ser mej. Lömska människor man lever med! HAHA men jag älskar er ändå..Julskinkan e gjord nu me, fan va god, blev tvungen att tjuvsmaka lite.. mums!  Tomten kom visst lite tidigare än beräknat..., fick honom minsann på bild när han försökte klättra upp för vår balkong.. hmm varför dagen innan liksom?! hehe underbar man det där...

   


Vilken morgon...

Vaknade när syrran kom hem vid 8 på morgonen efter att ha jobbat på avd 61 infektion under natten. Sen gick telefonen varm ska jag säga, lagom när stackaren lagt sig. Mams och paps va iväg så att det blev jag som fick rusa upp på morgonen och svara, skoj att försöka va trevlig på morgonen haha! Pallade inte ligga kvar i sängen efter det så att jag tassade ner till nedervåningen och gosade lite med Alice och tog mig lite frulle. Kom på efter en stund att kolla brevlådan va ju ingen dum ide´så med jamisbrallorna lunkade jag ut och tog in allt som låg i brevis. Bara inte nån såg mej, men e man hemhemma så e man så då får man va som man är. När paps kom hem fixade vi lite käk,efter det gick vi en runda i det lagom varma vädret. Men visst är det sjukt, vart e snön.. blir helt tok av det. Känner inte någon direkt julstämning förutom all stress och att man ser granen i hörnet. :)
HAHA, just det vi var inne hos farmor och krister en runda me med Alice. Alltid lika spännande när man e inne hos dom alltså, antingen går hon lös på julgranskulorna eller tomtarna... eller... fräser hon åt sig själv när hon går förbi spegeln så att svansen burrar upp sig. HAHA, fjolla!
I morgon ska man göra det sista innan självaste julafton, möe att tänka på:) Ska försöka göra det fint och mysigt o sen vara trevlig mitt i allt stök haha. I morgon fyller Martina år me:) Grattis i förskott gumman, hoppas du får det trevligt nu när du är iväg.

Alice har en passion för skor alltså det har jag kommit fram till, även tomtens träskor.. går lös på växterna, sen jag i den fantastiska och morderna bakmössan.. Min underbara systeryster:) Love ya! 

        

Lite julstök dagarna innan...

Jag kom hem till mina päron igår tillsammans med min ena kusse (Andreas) som jag kidnappade på vägen... Syrran och Alice tryckte ja in i bilen me. :) Underbart bland alla paket o skit.
Väl hemma började allt stök som vanligt, alla rusade omkring som tokar till den stirriga julmusiken.. Varför denna stress hehe! Jag fick uppgiften att göra julgodis och det blev det minsann! Alla andra satte igång med en himla massa annat, lite då och då kanske man kunde ta sej lite gott emellan åt. HAHA!
Alice sprang omkring och va lite överallt, ena stunden hade hon hoppat upp på hatthyllan o ena stunden kom hon smygandes när man minst anade det:) vilken gobit!
Julstress, denna julstress! Ja den finns absolut runt knutarna här, men man saknar ju en sak... Fan vart är snön?!! Vem är inte sugen på att åka pulka tillsammans med alla snorisar i backarna?! Eller kanske ha snöbollskrig som man alltid brukar ha, snögubbar ska man inte glömma bort heller. suck.. Hoppas det kommer lite nu när man ändå har gått på lov..
Här kommer lite bilder sen igår och idag...

Alice som spanar in kameran och drar till med vad hon kunde, Julstjärnan, Ida gör slemmiga julkorvar, iiik!, Andreas (kussen) håller upp ett utav de verken, Ida & krister ser nöjda ut , Goa brasan som man kan värma sig framför... myssss! Det är där ja brukar sitta och slappa:), Min supersöta farmor! Alice som tomte, chokladtryffel...
               


Lucia firandet

Ja det blev en bra dag...
På eftermiddagen kom jag till världens bästa karlsson och bakade för fulla muggar. Det blev lussekatter och en massa peppakakor av dess olika former hihihi:) Det tog lite tid men superduper skoj!
började småfesta lite sådär till o från hehe. vid 9 tiden va hela tjejgänget samlat hos fröken karlssons lya. Vi snackade en himla massa, allt mellan himmel o jord ska ni veta o inte alltid sånt som barn borde höra. Jaja nog snack om det ...
Lite senare in på sentimmarna drog vi ut med gänget och skakade rumpa och hade trevligt.
Idag åkte jag ut till mina päron igen, hade så tråk hemma i lyan o alldeles ensamt så va gör man inte... hehe åker hem till sina päron o hjälper dom att julpynta.. tro det eller ej men fixade deras gran me, så nu  e den tjusig som fan.

Hehe kanske ser lite knas ut på bilderna men men....

       




Välkommen till min nya blogg!

Hejsan alla underbara människor
Nu har man äntligen fått tummen ur röva o skaffat mig en bloggsida:)

RSS 2.0