Vad är problemet!???

Idag när jag slutade tidigt, körde jag in till stan för att kolla upp va det är för fel på mig. Palla må knas i flera veckor liksom. Kommer in till VC och anmäler mig till drop-in:et. Får vänta en liten stund innan ja fåt tassa in i rummet. Där är det då alltså en sköterska och en som troligtvis gör sin praktik där. 
"vad kan jag hjälpa dig med?"
jag: jo jag har haft feber 1 vecka, ganska hög och det slog ut hela kroppen på mig. och nu när min feber har försvunnit så har denna skiten tagit över... jo hesheten och den sjukt ittiterande hostan.
"sträck ut din tunga" (kollar inte med lampa eller pinne)
jag: Hur såg det ut?
"jag såg ingenting"
Jag: ok, men jag undrar om det är nått som smittar, typ streptokocker, för då kan jag ju inte jobba, det smittar ju alla runt om mig (halsfluss). 
"Har du feber?"
Jag: Nej inte just nu, brukar isåfall komma på kvällarna.
Sköterskan tar fram sin hand o måttar värmen med den.. "nej, ingen feber"
Jag: ???? (vafan tempar du inte för)
"Har du ont i halsen?"
Jag: Ja när jag sväljer, svårt att andas till och från för att halsen är svullen, det gör ont i lungorna eftersom jag hostar som bara den, kan inte sova på nätterna, låter som en kratta (skrämmer både föräldrar och barn osv)
"Du kanske behöver medicin? pencillin kommer du inte få...Men jag skriver ut ett recept, antingen den eller den, går att hämta i närmaste apotek. Hinner tyvärr inte undersöka dig, med tanke på hur mycket folk det är i väntrummet."
Jag: Ok tar vad som, bara jag slipper detta, haft det tillräckligt länge nu, Tack!
 
Amen snälla nån, vad kan ni läsa?? En dum jävla sköterska som inte ens har tid att undersöka sina patienter? Fan inte konstigt att man aldrig blir frisk? Hur fan kan man ens säga så till en människa som är sjuk?? Ahh ja fick ett psykbryt när jag lämnade vårdcentralen, fan det är inte ens lönt att gå dit flera gånger, bättre att ställa diagnos på sig själv och kurera sig med husmanskuren. Eller hur? Jag kommer väl inte dit i onödan heller! Jävla idioter. Jag tänker ju inte bara på min egna skull utan alla mina kollegor, barn, föräldrar, nära o kära. Vill ju inte att alla ska bli sjuka heller o att de skyller på mig. SUCK! Pinsamt av vårdcentralen, dåligt bemötande!! Hur skulle du/ni gjort ? 
 
Åkte ut till lyckeby efter ett agressionsutbrott, tillsammans med syster o Agnes.. tröstshoppa lite gardingrejer :) Åker inom apoteket och ska hämta ut min medicin som hon skulle skrivit in, hade hon gjort det då? Nej! Amen va fan, ska jag behöva ligga en natt till och hosta ihjäl mej så ja nästan kräks!? Ska se om ja hinner inom här i stan och kolla innan de stänger, annars får jag väl ta det imorgon... 
 
Så trött och irriterad, som ni säkert förstår.. Hur har din dag vatt? Massa pussar o kramisar

Powervila

Idag har jag låtit lite som en skruttkärring, det där med att ropa o prata har inte vatt min starka sida i eftermiddag. ;) Hur drygt kan det va då? hostar som en jävla gnu, såndär irriterande hosta... Ska se om jag hittar nått slemmlösande här hemma, har mitt lilla apotek här. Palla få lunginflammation på allt det ja hade i helgen, nej tack. Klarar mig fint utan det. Ohhh vill kunna träna som jag vill, men det är ju alltid så typiskt med sjukdomsfall osv. Nää, en nystart på träningen skulle inte vatt fel. Mmmm, kom igen kroppen, bli frisk!!! Vill både skjuta o fysa som fan :) ...
 
Efter en lång dag på jobbet, ligger jag nu och snörvlar o försöker ta det chili. Alice har hittat sin vanliga plats här i soffan... på mig! Va annars?! :)
 
Ohhh sovmorgon imorgon, börjar inte förrän 7.15, så då ska man upp 05.30 :) Känns verkligen som sovmorgon, konstigt nog. Hur har din dag vatt? Powervila nu innan det blir kvällskäk. Puss o gull <3 

Bättre

Idag känner jag mig bättre, känns som en vanlig förkylning. Det enda som va jobbigt va natten till idag, då jag låg o skruvade på mig, kallsvettades, frös, ahhh ni vet hur dant det är när man är sjuk. Så det va väl inte mycket sömn. Sen skiftar det sådär toksnabbt o då mår man bra igen, hur kan detta komma sig?! 
 
Idag har jag varit igång lite grann, rensat i farmors trädgårdsland :) klippt av långa björnbärssnår osv. Har sånna planer med farmors land :) mmmmhm. Hon skulle bara veta :) vill odla potatis, jordgubbar, dill o gräslök m.m. Har man gröna fingrar så har man :) 
 
Nu ikväll kidnappade jag med mig min lilla bebis in till stan ;) Alice <3 Hon har aldrig vatt i den nya lyan hehe så det är allt nytt för henne, ligger ute på hatthyllan o spanar läget :) Sötelök! Känner jag henne rätt, dröjer det inte länge förrän hon kommer tassandes hit till soffan o lägger sej o myser. 
 
Kl 21.00 ska vi kolla på Pretty Woman, sen lägga oss o sussa. Jobb imorgon, bara att ånga på o hoppas på att det håller. På fredag ska jag åka till Växjö, då börjar min svenska på distans ;) Ska dit även på lördag, hoppas på att det kommer bli roligt. Verkar helt ok. Inte många träffar, mest skrivarbeten, fältstudie och nått grupparbete osv. 5 träffar på hela kursen. Heja!
 
Hur har din helg vatt? Pussar <3

våga testa lite nytt..

Idag när jag vaknade kände jag mig mörbultad som vanligt, men när jag väl tatt mig upp var jag nästan som vanligt. Kännt mej helt ok idag, men dagen är inte över än.. Men det går väl åt rätt håll iallafall och det är ju skönt d. Svänger verkligen hur snabbt som helst, drygt!
 
Idag har det varit Kulturrundan här ute på ön, då en massa konstnärer ställer ut sina alster osv, bland annat mormor med sina tavlor. Så stolt över henne <3 Fick bland annat en tavla som inflyttningspresent! wow wow wow. Ska bjuda de gobitarna på fika nån dag, så de kan de passa på att frakta in tavlan. Tänkte den kunde hänga så fint i hallen. Har verkligen ingenting på väggarna, men när hennes tavlor kommer upp så betyder de nått för mig. När man känner igen bilden till verkligheten så blir det roligare och personligare.
 

Jag har blivit lite pyssel o "hittapåig" så tro det eller ej. Jag ska göra lite olika grejer när jag känner och hinner.. :) typ: Päronlikör, rönnbärsgelé, krusbärssaft osv. Kul att testa på lite grejer som man inte brukar göra. Antingen blir det en topp eller en flopp, återstår att se, måste iallafall börja tömma frysen. Har visst en förmåga att samla på mig saker. Älskar ju bär av alla olika slag.. Har ju blåbär och lingon oxå i massor.. tar gärna emot förslag på recept osv.
 
  
 
Vad händer imorgon då?! Hmm, jag ska ta sovmorgon iallafall. Bjuda syrran, agge o ganske mami på kaffe på altanen. Om jag inte har sagt det, så är jag ju husvakt medan farmor o krister är iväg :) Så jag bor ju granne med päronen :) Så de som är hemma får förmiddagsfika hemma hos mig imorgon. Härlig start på dagen.
 
På kvällen åker Alison och jag in till staun, ska äntligen ta hem henne <3 Wiiii! Ska bli skoj att se hur trollet reagerar när hon kommer till den nya lyan. En sak är säker, vi ska ligga i soffan och kolla på Pretty Woman ihop :) Innan vi ska krypa ner o tacka för dagen. På måndag blir det förhoppningsvis jobb igen, full rulle igen.. Har då Agnes inskolning + ett tvillingpar som ska börja skolas in. Så jag har att göra. Men ska inte klaga, hellre ha mycket att göra än att inte ha nått alls. :)
 
Nu ska jag inte babbla mer, nu ska jag umgås lite med familjen Addams o sen leta reda på Alison. Hoppas du/ni har haft en toppenbra dag. Massa pussar o kramisar.
 
 

orkade inte...

Trodde fan ja skulle orka med hela veckan utan att bli värre.. men.. igår efter att ha vatt på jobbet i ca 13 h gav min kropp upp. Först jobbat 10h sen möte 3h på kvällen. Kan väl säga att kroppen sa emot. Förkylningen blev värre under dagen, ont i varje led, ont i ryggen, huve o halsen. Kom hem och kollade tempen, jomen.. typ 39 grader, inte så konstigt att kroppen sa ifrån. Sen gnäller tanterna på jobbet som enbart jobbat 4-5h att de va trötta.. blir man trött eller trött!? trött o förbannad, tror inte att de själva hade orkat med att jobba o sen hålla masken uppe under mötet.Tog mig 2 alvedoner och glass igår innan jag gick o la mej, allt för att få ner febern.. kunde knappt somna, låg där o svettades som en liten gris.
 
Idag har jag tatt ledigt för att vila upp mig. Gjorde jag helt rätt i. Just nu ligger jag nerbäddad i soffan och slappar. Satt igång en maskin tvätt som sköter sej själv nu en bra stund. Får se hur länge jag orkar ligga här o tycka synd om mej själv. Jag känner mig som en unge.. Ni vet.. när barn är sjuka så är de fortfarande som duracellkaniner.. de går o går o går o visar knappt är de är sjuka.. inte förrän nån säger det till dom ;) Känner ni igen det? Men igår kände jag verkligen av det, ville bara lipa så ont i kroppen hade jag. 
 
Kanske jag åker ut till ön i helgen o kopplar av där och myser med min misefis som jag saknar som bara den, kanske ja till och med tar med henne in till lyan. Ohhhh nu fick jag abstinens av Alison <3 Va alldeles förlängesen jag träffade gumman :)
 
Vad händer en fredag som denna för din del? Inte sjuk du me va? Fyfabian. Ohhh American funniest, nu ska jag sitta här o småfnissa lite, hörs! puss o kram

why!?

Jaha då hade man migrän när man gick o la sej igår, intressant! Vaknade 04.30 (larmet ringde) o hade fortfarande migrän o kände mej lite halvkrasslig. Vatt trött, lealös, haft skallevärk o haft ont i leder...Ingen feber än.. hoppas man slipper den me. Vilken dag alltså! Inte den bästa kanske. Slutade strax innan 15, tog färjan hem. Tror ni man orkar hålla sej vaken på färjan då? Nää man satt o nickade till o från, helt väck! 
 
Väl hemma landade ja i soffan en stund, gick sedan o la mej i ett varmt bad, drog på mej slappekläder o nu ligger ja utsträckt på soffan igen. Gäller att passa på o vila medan man kan. Meningen va att jag skulle tränat idag :( typiskt! Men känner man sej krasslig så gör man. Imorgon är det dag igen, upp tidigt o göra det man är bäst på. Älskade kids ;) 
 
Nu ska ja vila min lilla kropp o zappa, kommer troligen somna som en klubbad säl.
Hur har din dag vart? inga barnbaciller eller andra baciller som hoppat på dej? ;) skojar. Hoppas du haft en toppenbra dag. 
 
Puss o kramisar 

say no more

Fick ett ryck imorse, här skulle d bakas! Say no more! Kladdig historia, men gott som fan blev d. Petade i oliver o havregryn, nyttigt värre! Blev soffan med nybakade morgonfrallor o kaffe framför tv:n. inte illa på en söndag va? 
 
 
Måste helgen gå så snabbt!? Hinner ju knappt blinka förrän d är dax att packa träning o jobbaväskan. Imorgon blir d uppstigning 04.30, slutar dock tidigt :) Imorgon börjar även Agnes skolans in på förskolan. Gullan har blivit stor nu <3 Efter jobbet blir d till att träna, mysa o sen ta d chili på kvällen. Laddad för en fullspäckad jobbvecka... heja! Läggdax tidigt ikväll, som ni redan anat. Hur har din helg vatt? massa pussar o kramar
 

kärt återseende

Idag efter jobbet fick det bli det första skyttepasset på läääänge :) Bara av att gå ner i hallen fick jag nån härlig känsla och känslan av att håla i bettan.. mmmhm! Skjöt ett par skott och det kändes sååååå gytt! Inga förväntningar, inga krav utan bara hitta den rätta känslan. ahh första delen av skyttet stämde inte riktigt men avslutade ritkigt bra, så nöjd. Ska försöka få in ett par pass lite då o då nu innan säsongen startar upp. 
 
Meningen va idag efter skyttet att det skulle blivit kvällspromenad med en tjejkompis, men det blev aldrig av.. typiskt. Sen är väl inte vädret det bästa heller... mörkt och blåsigt o kallt, så det dröjer nog inte länge förrän det blir skitväder. Får ta en promenad imorgon istället, då slutar jag ganska tidigt :) 
 
Har nu istället för promenaden valt att placera röven i soffan, Yeaaah! Polly is the shit! Kollar på Scrubs o käkar alltså Polly ;) mmm nyttigt värre, men ibland måste man få gotta sig lite, inte sant!?
 
Händer ikväll people? puss o kram

kommit igång

Nu har man kommit igång på riktigt, hittat sina rutiner igen. Kommit tillbaka efter semestern och gått ner lite i tjänst till 90% för att ja ska börja plugga om nån vecka på distans. Änsålänge känns det toppen med detta.
Det dryga som vart är bara att ja suttit och gjort om allas schema inför hösten, med tanke på min kollega som kommer vara borta iallafall i höst pga the stroke. Men duktigt som jag är har jag löst detta. Gjort schema som får alla att vara nöjda och min chef blev förvånad att ja lyckades. Alltså positivt! :) Jag kan om jag vill! Alltid pyssel o plock o vända på alla pusselbitar innan det stämmer, och idag har alla kollegorna fått se schemat. Alltid kul att se lyckliga och nöjda kollegor :) hihi va gör man inte :) Känns bra att jag lyckades. Nu ska jag bara skiriva ut schemat till alla på skolan.
 
Idag efter jobbet ska jag inte göra ett piss, jobbat ju långdag 06.00-17.16.. Händer för din del idag? Ska försöka hinna få in ett skyttepass och ett träningspass denna veckan me.. Bara på att som gäller.
 
skepp o hoj! <3 puss

RSS 2.0