mycket att planera inför Storlien & Trondheim

Va då att man börjar få lite noja innan man ska iväg, vi har fått en massa uppgifter som ska vara klara innan man åker samt planera saker som vi ska utföra när vi är iväg nu. Hemtentan lämnades in igår och det lättade ju ganska mycket från ens axlar. Sedan är det då denna jädrans planering inför resan;
- Väskan skall packas
- Är allt planerat inför danskvällen och skidorienteringen?
- Examinationen när man kommer hem, känns det ok?
- Mår man bra psykiskt, psykiskt och social?

hmm ja du vart ska man nu börja...
- har suttit som en idiot med att planera danskvällen, bokat och kollat upp en massa till middagen och danslokalen samt lekar och sånt shit.. Det har jag nu sammanställt, uppe med tupen!
- Skidorienteringen har man fått oxå ja, hmm meningen var att killarna skulle ha hand om det men nu har vi en som inte åker med, vilket innebär mer jobb för oss. jössös amalia säger ja bara.. Jag har suttit och skrivit ett ord som gruppen ska lista ut när de kommit ner för backarna. orientering i en utförsbacke underbart.. allt för att lära känna området.. så nu nån dag ska ja laminera de grejerna, måste bli torsdag.
- Examination när man kommer hem v 16 i rotation & hopp( handvolt på plint, ringarna, rondat, handvol, räck...) säg vad vi inte ska kunna liksom, man e la ingen elitmänniska inom redskap precis men man får la göra sitt bästa.. suck!
Man ska även ha skrivit ett metodhäfte inom redskapsgymnastik.. hur man ska utföra en grej, mottagning osv.. jössös amalia säger ja.. varför man lärarna inte planera bättre, sjukt mycket precis nu innan man ska åka iväg..
- hmm ja mår man bra? det är frågan.. kanske lite mycket att göra för tillfället och det tycker ja att det vatt hela denna terminen. Man hinner ikke göra klart nått förrän det kommer nått nytt som ska vara klart samtidigt som det andra. Känns som om jag bara klagar men det känns som man inte har nått liv utanför skolan. det är liksom stress stress stress och man behöver LOV NU! Snart praktik me med de äldre barnen detta ska ju bli spännande...
Man får liksom försöka planera hela sitt liv för tillfället, hitta tid för familjen, kompisarna... då säger ja såhär.. träna vad är det??? hmm ja du det märks att man inte tränar så ofta.. Vill både träna skytte och på gymmet men man går upp tidigt och kommer hem sent.. då är man nästan för tlött för att resa sig.
- Klänningen som jag ska ha på maskeraden/danskvällen är påbörjad och den kommer bli hur bra som helst. farmor och mormor har hjälp mig med grejerna så att man kommer se ut som en liten Tingeling.. :) jajamen hon ska jag vara, visst är vi sååå lika?! hmm lite kanske. Ganska skoj att hålla i en maskerad med skolan.. hihi bästa utklädda kommer att vinna ett pris :)

Just nu sitter jag inne hos mina päron och värmer mig framför brasan UNDERBART...
Imorron ska man vara på gymnasten och ha sej.. volter hit och dit, hjula... en massa med andra ord... har halvtidsomöme i morron med vid kl 13.00. spännande värre men lite pirrigt.


underbar dag igår...

Igår vaknade man vid 9 av att min lilla mams ringde och väckte mig. Vid 9.30 kom hon å hämtade mig för att vi skulle handla lite allt möjligt. Kändes som om vi var överallt i hela kalle K alltså. :) men vi hittade det vi skulle ha och det va ju tur d annars hade vi nog kört runt som tokar. Vi va och tittade lite på nya fiskar och sådant och då kom en man som jobbade där.. hehe jädrar va lik han va svullo, de snackade precis lika dant och betedde sig lika annolunda som honom :) mohaha. Ja jag försökte stå och hålla minen men svårt va det! Hittade e söt ödla som tittade på mig, tss fick lite seterationsångerst när ja lämnade den naaw så gulliplutt!
Igår vad jag även ute hon mina päron med min lilla Alice hihi. vi var ute med henne för att hon skulle vänja sig och det gick sådär i början om ja ska va ärlig men efter ett tag så började hon slappna av. Hon träffade Zlatan ( en annan katt, hona) hehe farmor kallat Zlatan för "Bodellmamman".. jag trodde de skulle ryka ihop så att tussarna skulle fara... de spanade på varandra länge innan någon vågade göra nått. HHEHE Bodellmamman VS Alison:) De va så lugna så de nosade på varandra och alison visade vem det va som bestämde!! det e min flicka det.. så att Zlatan  fick helt enkelt ge upp! YES!
Mamma och jag klippte grenar och ränsade i rabatten och hade oss medans Alison slappade och skrek efter oss ibland hihii vilken sötnos:) Alison o jag åkte hem efter nårra tim, plockade upp ida på vägen sedan hem... Plockade och donade sedan gick vi hem till Martin och chillade Kollade på Robinsson, herre gud lika mesar som är med.. klagar och har sej.. "Ohh lera", ska vi verkligen bo här? jössös vilka problem kan ikke människorna gilla läget.. det är ju de själva som valt att vara med :) störde mig på dem som tusan hihi. ska bli spännande alltså o kolla vidare på detta!

well well.... idag haar jag suttit och plockat med mitt arbete till hemtentan och sparat det ordentligt så vi kan sammanfoga allt i morron... städat har jag me gjort och e lite smått sugen på att baka bröd. det´e ju så smarrigt med nybakat.. jag har även börjat kolla vad ja ska ha med mig till Storlien, lika bra att börja i tid säger ja bara så man ikke står där dagen innan eller samma dag som man ska åka. Ikväll blir det till att chilla, kanske ut o gå en runda. :)


längtar till helgen...

Idag har man håller på o leka med ringar, göra volter över plintar, hjulat, handstående o en massa.  E man inte blåslagen innan så är man det nu:) Jössös säger ja det är inte lite som man ska examineras i. Idag har vi även suttit och planerat om hemtentan som ska lämnas in på måndag. Kommer nog få sitta hela helgen och på måndag och sammanfatta allas olika saker. Vi planerade även Storlien resan och vad vi ska utföra där, bland annat ha hand om en danskväll och skidorientering. Att planera danskvällen var lätt roligast!!! många saker som dök upp i mitt lilla huve. tsss. Vänta och se säger ja bara. I morron är det skridsko examination, spännande värre. Efter man överlevt morrondagen ska jag sova en stund och verkligen njuta av helgen + att fila lite på de sakerna som ja nämnt innan. Suck... blev tvungen att köpa lite godis nyss, satt nästan o somnade av tlötthet:) Nu sitter karlsson, syrran och jag o chillar hemma hos oss.. Ska snart packa tills i morron. Så äntligen en dag med normala kläder och inte idrottskläder woho:)
Föresten.. jag gjorde min dugga idag, hihi fick alla rätt. 25 frågor on regler i olika sporter, kluriga men när man tänker efter så är dom ganska självklara. Nu ska ja fortsätta chilla och drömma till sommaren. Over and out

Mycket som ska göras...

Nu är det superduper mycket att göra alltså i skolan. Är man äntligen klar med en sak  kommer en till.. hemtentan ska vara klar innan måndag eftermiddag ochvi har precis börjat på den, sjukt mycket ska ja tala om. Detta blir inte överstökat på en dag! Vilken framförhållning min grupp har.. suck! Sedan har vi en annan uppgift som ska vara inlämnad innan vi åker till Storlien.. Vi ska ha hand om en "danskväll"  så vi måste fixa lokal, boka den, fixa vett o etikett alltså vad det är som gäller på kvällen osv. ja fy tusan! ska det gå efter ett tema, vad ska de ha på sej osv. ja du detta e bara lite. I Storlien ska vi även ha hand om skidorientering!! ÅHH känns som informationen i hjärnan håller på att koka över man vet ikke riktigt vart man ska börja. Idag har man suttit och filat på den där danskvällen... samt tänkt lite på hemtentan.
I morron är det rotation i skolan, jippi... hjula, vålter, räck osv. hur spännande är ikke det från en skala mellan 1-5? hmm lagom intressant. gissa vad vi fått me ?! uppgift på rotation me!! grrrr känns som om lärarna ikke planerar så bra, allt ska komma nu... ikke knas att man ikke blir förvirrad...

Ska snart ut och gå hade jag tänkt.. mysväder e det ute me sol o varmt!  ska nog baka en kaka eller nått, göra varm choklad/kaffe och sen dra nånstans o fika i solen.. :) Man får ju passa på när tillfällena kommer. Ikväll blir det till att tvätta me och det är inte lite tvätt heller, men det måste fixas. ståda behövs me.. riktigt röj behövs här! well detta var nog lite om vad ja ska göra för saker..
  kommer nog lite mer bilder en picknicken:)

  

Dagen innan tentan

jössös vad ska man säga?

Hela denna veckan har varit så seg.. Har inte kunnat sova ordentligt och det  blir aldrig som man tänkt sig. Så här är det alltid för mig innan ja har tenta. Man gör allt som man inte borde göra.. Pulsen är hög och man märker helt klart på att man ställt in sig för denna förbannade tentan i Hälsovetenskap. Igår la jag mig ganska tidigt men kunde inte släppa tentan ur huve.. så där låg ja nog nån timme innan jag somnade. Jag tror man stessar upp sig i onödan vilket är så meningslöst.. det kommer säkert gå bra.. förstår man lite av frågan så kommer man ordbajsa så gott det går.
Igår glömde jag mina block hos Karlsson aj aj aj vad man stressade upp sej.. Varje dag, timmar, minuter, sekunder är dyrbara inför morrondagen. Jag kommer vara så slut när tentan är över, men då är det dax att ta tag i andra saker. Stress stress stress, det känns som om man kommer att stressa ihjäl sig. Det spelar liksom ingen roll hur mycket man planerar. Det som man har kvar nu är hemtentan i grupp, duggan på spelregler i bollspel, innebandyturneringen. Sen kan jag börja ta det lugnt.
Snart är det dags för Storlien , vilket gör mig både glad och less, tyvärr säger ja. Jag kommer nämligen att missa SM!!!! hur roligt är det från en skala mellan 1-10? Hmmm LÅNGT ner på den skalan ska jag säga. Men jag tror att det kommer att bli roligt när man väl är, men tråk att åka hem.. synd att tåget inte åker förbi Eskilstuna, isåfall hade jag kunnat hoppa av där. Istället få man åka hem och försöka stötta mina skyttepolare hemifrån. Jag blir så ledsen, denna tävlingsmänniska som jag är. Nu har man fått trappa ner träningen och tävlingarna för att palla med skolan. Men samtidigt är skolan viktigare och det går före.. :( känner mej så delad, man vill helst hinna med allt men det e OMÖJLIGT!
Nu ska jag försöka lägga ner de sista timmarna på tentapluggandet.

Då var det måndag igen...

Hej och hå vad snabbt denan helgen rusade iväg.. Attans; skulle vatt gytt att få vara ledig hela denna veckan men ikke. Förkylningen är kvar och man mår som man mår! Urk på burk!! Igår var jag ute hos mina päron och käkade kroppkakor´, riktigt smarriga. Bra jobbat farmor! Nångång i tiden vill jag me lära mig göra sådana.
Inatt har jag sovit lite sådär, vaknat lite titt som tätt. Gick upp 05.30 idag och drog på mej kläder lite snabbt, tog en manna frutti i farten. :) gott! Det var fortfarande lite halvmörkt när man gick till bussen men vakande av solsken rakt i ögonen. Att man aldrig lär sig att ta på sig sina solbrillor hihi. men men jag överlevde denna morgonen. Nu sitter man och försöker lägga upp dagen.. när jag kommer hem ska jag..

1) Träna, skjuta allsvenskan och skicka resultaten till tränaren
2) Plugga hälsovetenskap
3) Städa
4) Vara social... hmm om jag hinner!

Har tis-tors på mig att plugga på tentan.. Nervöst men ändå inte, känns som om man kan det någolunda men dessa dagarna som e kvar blir det vrålplugg så att det kommer ryka från öronen. :) jao jao.. nu blir det chill...

Tentaplugg

Jajamen nu är det tentaplugg på hög nivå..Nu har man läst igenom föreläsningsanteckningarna och läst  boken Idrottens träningslära. Ganska spännande men jag är rädd att jag kommer få hjärnsläpp när tentan väl är.. men men hehe det känns ganska lugnt änsålänge... har hela nästa vecka på mej me o plugga. :)
I förmiddags kom farmor och krister på besök, blev en snabbfika innan Ida skulle till Karlshamn.
Nu har jag pluggat ganska länge och ska ta mej en liten paus. Alice ligger över mina papper som ivanlig ordning och så fort man försöker ta bort henne är hon tillbaka där på 3 röda sek. sen glor hon väldigt läskigt på mej o piper hehehe..
Ikväll ska jag bort till karlsson och chilla, kolla på film o sånt mys.

 

Kommer att bli mycket pluggande

Nästa vecka är det tenta på fredag, känns lagom nervöst.
Hämtade ut den svenska boken igår och har lyckats plöja hälften samt gjort anteckningar från den... Det som jag läst är ganska vettiga saker som sätter sej på hjärnan snabbt, vilket är skönt. Igår hämtade jag även Alice och det var minsann ett kärt återseende. Hämtade henne med bil, sen satt vi i bilen på färjan och mös. Hälsade på mammas jobb så att hon me gick mysa lite sen åkte vi hem och stökade som vanligt. När jag började plugga igår så va hon på sin vanliga plats, givertvis på mina papper och så fort jag tar bort henne så blir hon sur. hehehe underbar liten fis det!  Karlsson kom över en runda till oss och kollade på tv o chillade. Vid 10 halv 11 gick jag och la mej sen vaknade jag av att jag  hade Alice i sängen kl 5 på morronen så vi steg upp tillsammans o käkade lite lätt:)
Idag var det visst kallt ute tur att jag hade jacka på mej; men glömde mina snygga långkallingar.. tydligen ska vi vara ute och göra nått idag på eftermiddagen. Huuuuuuuuu! Men nu på morgonen blir det föreläsning in kost och sånt nice. :)
Vill bara komma hem.. sugen på att träna lite skytte, får se vad man känner för när man kommer hem vid 18.00 sen.

Grattis lilla mamma!

Idag fyller mamsen år, hipp hipp hurra för min lilla mamma idag;) hihihi Har hunnit fylla 45 år nu, där ser man va tiden går snabbt. Tsss. Men fortfarande lika charmig och mysig som när man va yngre, ikke fel ikke fel. Sitter i skolan nu och väntar på att få komma hem till familjen och fira... Smörgåstårta har det gått i djungeltelegrafen, jag kommer med en gång. Hoppas det blir en smaskig tårta me, jippi här ska man lägga på sej:) Tusan oxå snart stranden!!
Attans babianer... upp kl 05.15 på morronen och kommer hem till päronen vid 19.00, kommer ju vara galet tlött. men mys och kalas ska det bli. Hehe! Love ya mamsen!!! pnöss pnösss o massa kramisar.. ja komemr så fort jag kan!

Härlig helg tillsammans med tjejerna

I lördags åkte vi till malmö med mitt tjejgäng, så när vi kom ner var vi 6-7 st.
Resan dit va ju mysig, satt i bilen o sjöng lite grann och tog lite löjliga bilder som vanligt. Stannade på vägen för att å i oss lite käk, hehe stannade vid vägkanten som vi brukade göra när man var mindre :) När vi väl stog o käkade fick jag syn på en död räv som låg vid vägkanten... iiii och den var verkligen död ingen snack om saken. men shit dom e ju rätt söta med den lurviga svansen. jao jao nog snack om räven, de andra märkte inte av den förrän nårra minuter senare då alla rusade in i bilen och stängde om sej. Så kan det va....
Väl framme i Malmö... Ingen hade GPS och ingen vidare karta över Malmöstaden!! hehe men till slut hittade vi vårt place där vi skulle stanna över natten. Parkeringsplatser i denna staden, jössös! man får ju irra omkring som en yr höna för att hitta en. Efter kanske 20 min rullande efter parkering hittade vi en trång jäkel preis utanför där vi skulle bo, det ska bara gå!!! Jajamen efter mycket finjustering gick det bra, packade ur bilen och drog till placet. Lämnade av nåra grejer och gick lite på stan, hittade en snygg klänning som jag sedan använde på kvällen. Folk folk folk överallt! Vi gick in i en galleria och fikade , var av att man fick en liten uppvisning av dans där inne, grymt. När klockan började bli 17 så stängde alla affärerna och vi drog oss hemåt. Gjorde oss iordning lite snabbt och tog bussen till Oleary´s nere vid hamnen, mycket trevligt ställe. Där kollade vi på melodifestivalen, käkade gytt och hade allmänt trevligt. När klockan började bli 23 gick vi till ett annat ställe, trångt men mysigt på nått sätt. På vägen dit träffade vi på en isbana mitt på torget utanför melodifestivals tältet, där åkte vi och lattjade lite, tog en massa kort.. En jätte discokula hängde ovanför oss när vi åkte och gled omkring på isen.. så vackert!! Efter vi vatt på det lilla stället med en massa danskar och mamlöbor gick vi vidare till slakten (ett uteställe). Jösssös vilket ställe,det var ju stort.. typ 4 dansgolv med olika musikstilar... Och innan man kom in fick man gå igenom en sådan larmgrej, precis som man gör när man åker flyg. :) Bra grejer det!
Vi stannade väl där tills klockan blev mot 3 eller nått kanske senast halv 4.. Gick sedan mot stationen där nårra kompisar skulel ta buss/tåg hem.. Det var ju så grymt kallt då mitt på natten men vi gick hem sen. Över 3 torg och en jädra massa vägar, hehe stannade till och kollade på en gata. hehe Kärleksgatan hihi hur vackert är inte det då?! naaw.
När vi kom hem så fixade vi oss iordning och la oss och då var väl klockan kanske 5 eller nått så det blev inte så mycket sömn. Runt 9 eller nått käkade vi frulle och packade våra grejer, sedan bar det av mot Ikea. Där lullade vi runt ett bra tag. jag hittade världens vackraste tyg som ja ska ha när jag syr min egna väska hade jag tänkt. Vi satte oss och fikade där me,men innan man väl fick sina grejer.. det va ju fel på kassorna, tråk men fick det tillslut. Drack lite kaffe och käkade en läskigt god kladdkaka:) Efter nårra timmar var vi ute från Ikea och var redo att rulla vidare hemåt mot Kalle K. Tlött som en gnu var man när man gått omkring där på Ikea, jag körde från Malmö till K-stad. I bilen sjöngs det nårra reggae låter varvat med hehe tro det eller ej men typ Westlife och sådana pöjkballader. :)
Hemma i Kalle K slängde man mer eller mindre av sig väskorna och ville bara sova. Vi var kanske hemma runt 17-18, då slockade jag ganska snabbt. somnade med datorn i sängen och kläderna på. hehe!! vakande vid 2 på natten och märkte att ja ikke gjort mej nattfärdig. men men va ska man göra. Kom även på att jag inte hade ställt klockan, det var ju dax att gå upp 05.00 för min del, skolan som började hägra. vaknade lite innan 5 så jag tassade upp och käkade frulle med mej själv. wohooo! Och nu sitter jag här i Kalmar och inväntar en lektion som ska börja vid 9! ÅHhhh jag är så tlött nu eftersom man inte fått sova riktigt hehe. När jag kommer hem vid ca 18 ska jag skjuta allsvenskan me.. mycket i luften nu känner jag. Vill hämta min lilla Alice me, itne gosat med henne på jättelänge nu! Bebisen mamma saknar dej! massa pössar!

RSS 2.0