Alla mammors dag <3

Idag är det alla mammors dag! Grattis till alla underbara mammor där ute/inne mohaha!
Änsålänge har min dag varit helt fantasktisk och tror att den fortfarade kommer vara. Min dag började med att kliva upp 08.30 och då började jag direkt med att städa lägenheten. Dammade, dammsög, skurade golvet, tvättade, diskade osv. Fullt ös från början till man skulle ut här på ön o dona. Väckte Stoffe med att dra in dammsugaren i sovrummet och börja härja moahaha!!!! Ja va då man kan ju inte ligga o dra sej till 10.30 :) När klockan blev runt 11:00 så tänkte ja, shit undra om det går nån färja 11.30 och det gjorde det minsann, skönt att komma ut lite tidigare än vad man planerat. Körde upp till Åhléns för att hämta presenterna till mami som Ida tatt hand om, utanför Åhléns träffade vi även Nella, så vi snackade några minuter innan ja blev tvungen att köra ner till färjan. Väl nere vid färjan började filerna fyllas på snabbt, klart att alla vill ut till den underbara ön en sånhär dag :) När ja kom ut hit gav jag mami presenterna och pussade o kramade henne lite grann :) Myse! Jag tittade in i garaget och där va min lilla pappa. Igår började pappa och jag med att göra iordning mina vinterdäck, fälgarna.. Så idag slipade vi bort lite färg, rost och penslade på nån syra.. Efter det målade vi fäljarna svarta :) Ett himla ståhej, men shit va bra det blev.. Nu är däcken så gott som färdiga, nu ska de bara stå och torka.

Måste bara berätta en sak från igår.. Vi (mamma, jag och syrran) va på IKEA hihihi wihooo :) Vi hittade en del saker, kan ju säga att det va bra att vi tog forden dit :) Ja shoppade draperier till jobbet, så nu får man hoppas att de duger me :) sen blev det 2 nattbord i ek som står färdigmonterade sen igårkväll/natt hehe, "pås-knäppare", nya tallrikar (gröna), brunt överkast och nya lampor.. ja jössös man kommer knappt ihåg va allt va, men det va lite smått och gott :) De där nattborden i ek som ja köpte tog en himla tid att montera ihop, trodde det skulle gå snabbare. Men alltså det tog säkert 2 timmar, eller det kändes så iallafall.. en himla massa mojänger och tingelidonger som skulle va till borden, ingen bra kombination med att vara tlött heller kanske.. Satt där på golvet i sovrummet och härjade.. Musik på och en himla massa grodor från munnen spottades ut lite då och då.. men innan ja gick och la mej blev sängborden klara. Det va så skönt att krypa ner i sängen och sussa efter en hel dag med fullt ös.

Idag blev det kroppkakor till middag, smaskens! pappa skojade med att säga att vi skulle käka portestek och potatis och då tänkte ja,mmm why not.. Mamma trodde att det skule bli stekt sill och när vi väl kom över till farmor va det ju inget av de alternativen som presenterats utan bodycakes som vi säger här ute :) Tro det eller ej men jag käkade iallafall 4 stycken :) Lagom stora va de me.. inga småttingar inte :)

Känns som det va superlängesen jag skrev här men måste även berätta att jag klipp mej och det gjorde jag i fredags :) Va så trött på det halvlånga håret som man inte kunde göra någonting med. Så nu blev det andra bullar på det.. Här nedan kommer lite bilder på lite allt möjligt..

   
Bilder på min nya frilla och mitt sovrum med de nya battborden och nytt nya bruna överkast :) Håret föresten ska ha mer fluff där bak, men det kan ja rätta till när vi ses :) Kunde inte låta bli att ta kort på farmors fina rosa blommor hehehe

Over and Out


Satans förkylning

Jooo men visst har ja gått o blitt förkyld igen, vem och vad ska ja skylla på denna gången :) Inte vet jag men det har bara kommit på mej smygande! Morr... Hostar ganska mycket och snorar som en jävla öppen kran... Huvudet är inte redigt med mej alla gånger heller, men säg när den är det.. men det liksom dunkar och jag känner mej bara allmänt off för tillfället. Får se hur det kommer gå idag, annars får ja väl va ledig i morgon och försöka vila upp mej lite. Man kan ju tusan inte sova ordentligt på nätterna när det är såhär... En sak är säker, att när ja kommer hem efter jobbet ska ja tusan ta mej en dusch och sedan bädda ner mej själv i min gosiga säng! Vetetusan om jag har nån feber men det skulle inte vara helt omöjligt faktiskt.. Nog snack om denna dryga förkylningen som fortfarande bor kvar inom mej...

Tittar jag ut genom mina välputsade rutor i vardagsrummet kan jag se att det är sol sol sol och åter sol, me like! Men blåser dock lite grann, säkert kalla vindar me, men va gör det när man ska vara inne och jobba mohahah! Såg att dett skulle bli supervarmt på fredag, uppåt 26 grader eller nått och japp... då ska det solas mina vänner! SOLA! Om jag inte ligger nerbaddad i sängen. tsss.

Nähe om jag kanske skulle ta och göra mej lite iordning så jag kan möta dagen, göra barnens dag fullbordad.. he he here I come era små baciller sötnosar! :)


happy birthday

Vad är det för en dag vad är det för en dag, det är ingen vanlig dag för det är Emmas födelsedag, hurra hurra hurra.. Grattis syster yster på din födelsedag me givetvis :) Har haft en kanonbra dag!

Dagen började med att syrran ringde mej kl 07.00 för att sjunga och i samband med att jag svarade hann jag sjunga före henne MOAHHAHA! den va hon inte berädd på, hon trodde väl att ja skulle vara yrvaken tsss :) Så efter att siss hade ringt mej klev jag upp för att möta den långa långa dagen :) Strax efter jag klivit upp ramlade en galet trött människa in genom dörren och gav mej paket och en prinsesstårta, som ja svepte i mej ganska snabbt.. läskigt tänker ni men fan vad god heheh! Extra bomul runt magen mmmm! Vi åkte ut till Aspö vid 09.30 tillsammans med Ida och Martin för att hinna förbereda saker innan kalaset började. Stoffe gick och la sej några timmar för att orka med att fika o ha trevligt innan han skulle börja jobba. Fick en massa bra presenter, det va altl ifrån en dititalram (rosa givetvis), biopresentkort, pengar, presentkort, nya muggar, badrumsgrejer, lakan, picknickkorg, rosa rosor, Emma böcker (barnböcker), kaffebryggare och en brödkorg.. Så nöjd med allt jag fått av allihop.. Den goda maten då.. Kyckling och kasslersallad, baguetter, hemmagjord dressing och gotte att dricka till maut och två olika tårtor som mormor hade gjort till efterrätt.. smaskens! En chokladtårta och en med valnötstårta, sjukligt goda båda två. 

Måste tacka för alla gratulationer på facebook och alla meddelanden jag fått under dagen! Känns som denna dagen bara har rusat iväg hehe som sagt tiden går sjukt snabbt, ibland alldeles för snabbt :) Well i morgon är det en ny dag och ett år äldre, får se hur man känner sej när man vaknar.. kanske har krämpor lite här och vart, det vet man ju inte :) heheh.. Om man inte känner något besvärligt med att vara äldre så får man tacka och ta emot.. Eller kanske jag blir som vin, bättre och godare för varje år som går hehe, vilket jag hoppas på så man inte skruttar ihop helt. tsss. Nää nu ska ja inte vara sån, sjuktligt nöjd e ja..

Måste berätta en rolig sak som hände direkt efter vi hade slängt i oss maten.. då reste sej Martins pappa upp och drog en rolig vits om en ekorre som va kåt.. alltså herre jävlar hade ja inte krämpor i magen innan så hade jag det efteråt måste ja säga :) Det roliga va att Martins pappa gjorde rörelser och läten till denna roliga fräckisen! hehehe 


En liten ekorre var lite pilsk en dag, men det fanns ju ingen annan ekorre i närheten. Han mötte en hare och frågade:
- Lite kåt, kanske?
Haren svarade:
- Är du lite knäpp kanske? Jag är ju en hare, det går ju inte.
Ekorren gick vidare, mötte ett rådjur och frågade:
- Kåt kanske?
Rådjuret svarade:
- Går ju inte fattar du väl! Jag är ju ett rådjur.
Ekorren kände sig moloken. Då mötte han en björn och frågade:
- Kåt kanske?
Björnen blev lite konfunderad, han var ju lite sugen, men egentligen inte på en ekorre. Men, men. What the häck, tänkte björnen och slog till. Det skulle väl snart vara avklarat. Men just som ekorren skulle till att köra in den så råkade björnen trampa på en humla som stack honom naturligtvis och björnen skrek högt.
- Aooooo!!!
Då kikade ekorren fram lite försynt och sa:
- Första gången eller..?

Hade hur trevligt som helst under kvällen, de sista gästerna tog 22.00 färjan hem till staun. Nu har jag precis snittat mina rosor och studerat alla mina fantastiska presenter jag fått.. Love it! :) Nu blir det nog snart läggdax för gamlingen här, tycker att mina ögon börjar bli lite tlötta. Måste åter igen säga tusen tack för denna fantastiska dag och allt! Vi hade tur med vädret också och att vi kunde sitta ute och ha det trevligt på tomten. Nu ska ja krypa ner i den goa sängen o dra flufftäcket över mej.. God natt.. over and out


lite av varje

Idag har det vatt en helt ok dag på jobbet.. hehe måste bara säga en rolig sak som en unge sa till mej efter vilan. :) Vi hade idag 3 barn som inte sov, utan låg på madrass och vilade till en saga.. när den slutade kom fröken Emma på att ahh vi bygger en koja barn! Jaaa skrek dem i kör, det gör vi. Ja bara yes!! Alla rusade in i kojan och där satt vi och fnissade o hade skoj till en unge tittade på mej och sa: Emma dina fötter luktar illa heheh fy fan va rätt hon hade!! Har man gått en hel dag med ingådda skor är det inte konstigt att de luktar lite illa :) Så ja sa hehe.. ha så trevligt barn i kojan så kröp ja ut hehe. Love kids! Tror att man underskattar kojbyggandet alltså, sjukt skoj så länge det varar.

Efter jobbet kom ja hem, slappade en eller två sekunder innan vi drog till syster yster för att löka lite. Där satt vi och snackade lite om hur vi hade haft det idag o lite så.. mysigt.. Nu har ja moffat ner mej i soffan o har fötterna på bordet :) Känner mej lagom nöjd efter oxå ha rensat i gardroben, mycket som slängdes och mycket har tagits hem från min kära syster, saker som ja glömt o lite så. :) Har fortfarande inte redigt bestämt mej vad ja ska ha på mej i morron, klänning lutar det mot.. Hmm svart klänning med skärp kanske.. sen nån go frilla.. men men återstår att se...

Hoppas på att få sova ut i morgon så folk inte börjar ringa mitt i natten eller tidigt på morgon. Imorgon är det min dag som Ida säger, men hallå det är våran dag :) Våran fantastiska dag! Ida tänk på att ja fyller någon minut före dej så alla kommer få sjunga i kano eller va fan det heter :) hade vatt sjukt skoj hehe.. Elle sova ut o sova ut, ska nog försöka åka ut till aspö på förmiddagen för att hjälpa till med alla förberedelser, mat, dukning osv :) Älskar att pyssla och plocka, men hatar att svara i tfn när det ringer.. suck säger ja bara :)  Sjuga och dösnacka i tfn e inte redigt min grej, men man får nog stå ut med det.. man fyller ju som tur är bara år en gång om året :) Spela rulle hur gammal man är och blir, det är ändå bara siffror.. man för sej inte äldre än man gör sej.. älskar det ! 
Har en märklig känsla i kroppen, lite som när man va liten och såg fram emot sin födelsedag.. när man ligger vaken och väntar på att familjen ska komma upp till en och sjunga o ha sej.. så skoj! har inte några speciella förväntningar inför morgondagen, tar dagen som den kommer, Carpe Diem inte sant?!

Aja nog snackat..  Nu ska ja snart krypa ner i sängen efter en lång dag :) Over and out
Tack för en fantastisk dag! ;)



Trevligt...

Idag har det minsann vatt en trevlig dag på jobbet, förskolans dag!

Dagen inleddes med att vi hade Bastasjö loppet 2011, både barnen och personalen sprang/gick 1 km :) Hur mys som helst att se små blöjknuttar springa tills de får stanna o pusta ut :) På vägen fick barnen göra olika uppgifter som bland annat stövelkastning, gå balansgång och sjunga.. När vi sedan kom i mål fick alla barn en medalj och applåder, höll på att smälta! Efter ruset käkade vi kyckling och klyftpotatis o sallad, smaskens!

Efter jobbet körde man hem och tog det lite chill.. Orkade inte ta chill så länge dock, utan ja satte igång och städa, tvätta och får inte glömma att ja körde o handlade. Mycket trevligt må ja säga :) Nu sitter jag med benen på tv-bordet och dricker lite chai latte.. Hur gott får det va då.. mmm!

I morgon eftermiddag tar jag helg! En efterlängtad helg.. mmm.. På lördag (min födelsedag) är det fixadag på jobbet så ja kommer få ta med mej finkläder ut till ön.. Kommer bli arbetakläder på jobbet, snyggt inte sant? hehe
Funderar på om man ska ha på sej klänning eller om man ska ha på sej nått annat nice.. egentligen vill man ju inte att det ska bli nått märkvärdigt av en födelsedag, man fyller ju inte jämt :) Lovar, jag lovar att morfar kommer ställa sej upp o klinga i ett glas i börja sjunga för oss.. gör han varje år hehe. love him, älskar alla i min famillj. Får se sen vad som kommer hända under kvällen, har ingenting speciellt planerat, tar kvällen som den kommer. Tror och hoppas på att det kommer bli hur trevligt som helst och med mycket sol o skratt på lördag. 

Det som är mindre trevlig är att jag börjat få ont i halsen igen, tusan me! men har pencillin hemma efter förra gången sweet.  Dricker chai te för att försöka lugna min lilla hals :) aja nu har ja nog snckat klart, nu ska ja chilla.. over and out


Powernap innan personalmötet

Helt sjukt va tlött ja va när ja kom hem, ändå slutade ja 13.30.. Gick och la mej vid 15.00 tiden och vilade till klockan va 16.30. Men när jag väl skulle blunda började gubbarna som fixar fasaden skrapa bort gammal färg från fönsterbläcken.. ja jössös, härligt när nån skrapar mot plåt.. Snark, jag drog bara täcket över huvudet o låtsades att de inte stog precis utanför mitt fönster hehe. Nu känner man sej lagom vimsig inför personalmötet nu :) Föresten ringde poliserna idag och de skulle jobba på saken sa dem, hmm får se hur de skulle jobba vidare på detta... De skulle väl lämna en massa papper uppåt så att jag har rätt att kunna få tillbaka färgen på bilen, men hur står är chansen att man får det.. aja.. what ever..

Imorgon när ja slutat ska ja satsa på att köpa presenter till min underbara siss ;) Nyfiken eller hur siss?! HAHA
Efter personalmötet ikväll kommer ja nog falla ihop som en potatissäck i sängen.. Upp tidigt då me! wiho.. Nu ska ja köra.. over and out


Action på färjan

ja jössös vilken resa..

Började med att det kom en vit skruttbil i fullspeta ombord på färjan och de som satt i såg duktigt lökiga ut. Tänkte aja det är som vilka fjollor som helst och vevade ner mitt säte lite grann för att vila.. Men kunde inte låta bli att titta in i deras bil. Föraren satt snett över till passageraren och höll på att fuffla med nått. Tänkte amen herre gud va håller de på med!? De såg inte det minsta bekväma ut och ju mer vi närmade oss kalle k, ju mer immade bilen igen och de satt helt stilla. De va garranterat medvetna om vad som skulle hända.. När vi väl landade i staun slänge sig en polisbil och blockerade. Ingen bil fick köra av utan bara sitta och gilla läget.. tänkte va fan är det nu som hänt.. 2 polismän rusar ombord på färjan och ställer sig vid den vita bilen.. försöker få ut föraren genom att slita och dra, slår upp dörren i min dörr på passagerarsidan. När de väl fått ut den skydliga ur bilen visiterade de honom och tog honom av färjan, passageraren i den vita bilen fick givetvis me följa med i polisbilen.. Ja blundade och tänkte, fan tar dem om det blev nått märke på min bil! Bilarna fick köra av färjan medan det stog kvar en polis och vaktade den vita skruttbilen.. mycket märkligt.. Vi fick köra av färjan och ja körde hem och tittade efter, jo men visst va det lite skavt på bilen.. morr! Varför ska de alltid aggera så jävla våldsamt för... De hade ju kunnat ställa sej en polis vid vadera sida så att de skyldiga inte kunde smita och låtit de andra bilarna fått köra av.. Istället kommer poliserna få en fin anmälan på sej i morgon.. Jag är medveten om att det inte va med mening som de slog upp dörren men ändå.. Själva gripandet hade kunnat gå till på ett lugnare sätt... Det blev ju inget jätttemärke men det blev ändå så man ser att det vatt en vit bil som slagits upp i min passagerardörr.. Nu får det minsann räcka med repor på min bil.. Tror dock inte att det kommer ske nått speciellt med tanke på att det inte va mycket repat.. men de  måste fan få lite tillsägelse och verkligen tänka efter nästa gång de gör nått gripande på färjan..Herre gud det är trångt på färjan och då kan man inte bete sej som en buffel... De hade iaf kunnat knacka på rutan och säga att de är medvetna om att de slog upp dörren i min och att vi kunde snackat efteråt när de andra kört av.. ist brydde de sej inte utan körde.. jag vill ju inte buffla mej ut där och störa dem i sitt arbete och de poliserna som kom efteråt va ju inte medvetna om händelsen, märket efter gripandet kunde ju lika väl vatt nått gammalt, inte sant?! Så nu har ja dokumenterat märkena så att de får se själva.. Bilen står på mami så imorron ska vi anmäla deras bufflande och visa skadorna.. Men som jag sagt innan, tror inte de kommer göra så mycket med händelsen.. Nu sitter jag dock och funderar på vad ungarna hade gjort för kriminellt eftersom det kom 2 polisbilar.. nått allvarligt måste det vatt annars hade inte 2 bilar vatt på plats. Alltså de som greps såg verkligen medvetna om att de skulle bli gripna.. Är så nyfiken på vad de hade gjort.. förr eller senare får ja nog reda på det genom nån polis som jag känner, ska höra mej runt ..

Nog snack om gripandet..

Dagen har annars varit helt okej.. vaknade runt 8.30... tog på mej träningskläder och drog till gymmet runt 10.00 då gymmet öppnade.. Tränade i 1 1/2 timme sen  körde ja hem. Åkte ut till mina underbara föräldrar utan att förvarna dem, alltid lika roligt att se deras miner :) Väl ute på ön hjälpte jag mami med att plantera paradisväxter på baksidan, snyggt. Efter det tvättade jag bilen och donade med den lite grann, bytte lampor och fyllde på lite olja osv. Det va lite av vad ja gjorde innan ja tog 19.00 färjan in till kaoset :) Mysväder det har vatt idag... regn, sol, regn och sol.. fatta att det alltså va 2 regnbågar över kalle k.. coolt.. pappa sa till mej att ge tusan i att klättra upp på regnbågarna och ha mej.. hehe :) Väl hemma i staun bytte ja gardiner, tände ljus och satte igång tv:n.. Hockey hockey, heja Sverige!

Hoppas ni allihop har haft en bra dag.. over and out


inget planerat

Igår fyllde Nelson år, det blev middag och trevligheter under kvällen så att jag fick ställa bilen där och gå hem efteråt. Det blev ganska chill... :) Idag vaknade ja runt kl 08.00, klev upp och tog mej en promenix bort och hämtade min lilla bil och köpte med mej frallor hem till frulle. Det blev Chai te och fralla, mums! Hade sen ganska halvtråkigt på förmiddagen... runt kl 13.00 åkte vi ut till Sturkö och hälsade på. Stoffe hjälpte till att fixa motorn till bauten och brudarna gick en promenad med hundarna. Det blev kroppkakor till middag och kaffe o kakor till efterrätt :) Runt 16.00 åkte vi hem... Väl hemma blev ja lite rastlös så jag satte igång och städade.. diskade, dammsög, dammade, tvättade, slängde sopor, skurade golvet m.m. ja jössös.. Nu sitter jag i soffan och lökar..ganska trött om ja ska va ärlig. Ljusen är nu tända och har en kopp chai te i handen, va gör man inte för att försöka varva ner lite. Imorron har jag ingenting heller planerat... hmm kanske ska hälsa på päronen eller nått..Det beror nog lite på vilket väder det blir..Blir det regn och rusk e man ju nästan lite sugen på att stanna hemma och kolla film med ett flufftäcke runt om mej. Men men...återstår att se... 

Föresten.. cyklandet till jobbet gick bra, trots att det va delvis jobbiga sträckor. :) Man får se det positivit, det blev träning iallafall hehe.

Nähe nu ska jag nog ta mej en dusch och sen se om ja får liv i den tröttaste människan som finns på denna jord.. Sovit ett par timmar nu.. Wake up!!  


Utmaning...

Japp i morron ska ja utmana mej själv, genom att cykla till jobbet :) Det ska bli spännande.. Mamma och jag satt med kartor och pennor i händerna hehe vi hittade ju tusan hur många vägar som helst till jobbet :) Ska testa olika vägar varje gång tror jag. men i morron ska ja cykla via sjukhuset, gullbernavägen, bakom bilprovningen osv, in till vedeby sen cykla hela stålvägen till jobbet. Imorron ska ja möta mami 7.30 vid färjan och cykla sakta.. börjar inte förrän 9 :) Ska bli intressant och se hur lång tid det tar.. om man blir riktigt varm får man ta sej en dusch på jobbet :) 1 mil till jobbet o 1 mil hem sen efter jobbet blir det bara chill. Lite utmaning för mej måste ja säga och det är en finfin träning... :)

Idag har jag haft det finfint dag, absolut ingent att klaga på.. Underbart väder, utflykt med ungarna (picknick), solat, vatt på aspö en runda och nu väntas hockeyn... Blir läggdax tidigt för att orka trampa till jobbet ;) Hoppas att ni har haft en kanonbra dag!

Sitter allvarligt och funderar på va man ska hitta på till midsommar, alltså alla jobbar ju som ja brukar umgås med. fyfan! Men kommer nog på nått.. Man kan ju inte missa att klä midsommarstången och sjunga smågrodorna o kvacka omkring hehehe. :) Att göra sig en krans att ha runt huvet e ju oxå ett måste och en drink i näven. Vill ha sommar nu...

Nu kommer jag faktiskt inte på nått speciellt att skriva om så jag får väl avsluta lite fint med att skriva... Hoppas ni haft en fin dag och hoppas ni sover lika gott som mej om nån timme eller två :)


träning o ännu mera träning

Idag har det vatt en härlig dag.. Slutade kl 13.30 och då körde jag ner till saltö och stekte. La mej bland klipporna nere vid vattnet och blundade lite.. Den känslan som man fick alltså av att höra vågorna slå lite mot stenarna och måsarna som flög över havet.. Det va nästan så att jag somnade till där några sekunder. Låg nog där o stekte 1 timme eller nått innan ja drog hem. Hemma blev jag rastlös, så att jag stack till loket för att träna 1 1/2 timme. Det blev löpbandet och spinningcykeln som gällde, svettades som en tok.. Efter gymmet körde jag och plockade upp grabbagänget och spelade tennis, den ena träningen efter den andra. :) Imorron kommer jag nog vara tlött i hela kroppen hehe. Fan va skönt :)

Imorron ska jag nog inte träna, förutom kanske en promenix på eftermiddagen. Känns som jag har kommit igång bra med träningen nu inför beach2011. Får se om det kommer synas nått innan det är dax för plurr i havet :)

Nähe nu ska ja verkligen gå och lägga mej alltså, känner att hela kroppen sviker mej hhehehe :) Hoppas du haft en fantastiskt bra dag och att du sussar lika gott som jag.. hmm undra va man ska ha på sej i morron, blir modevisning för mej själv o spegeln... :) Natti natti.. love.. Over and Out


Ny vecka

Jaha där försvann helgen! Bye!

Under helgen har jag mestadels varit ute på aspö och donat o myst. Har även varit duktig med att ut o gå måste ja säga, gick 1 mil i fredags och 1 mil i lördags + tvätta bilen :) Så skönt! Igår va det en tråkdag, det händer inte alls speciellt mycket. Jag gick upp strax efter att Ida gick upp (hon gick upp 06.00) och tog mej en promenad. När ja kom hem diskade ja, städade, tvättade och handlade. Sen hade jag absolut ingenting att göra.. Tråk!! Slutade med att ja ringde killen och kollade ifall de levde på andra sidan gautan och det gjorde dem, fick över de på frulle och efter frullen stack de o spelade bakistennis. Där stog jag igen och hade tråk, diskade och tog mej en idiotpromenad, då  ja helt plötsligt träffade på min underbaraste Martina som gjorde mej sällskap. 1 1/2 timme tog vår lilla promenad. Vi hade mycket att prata om he he :) Efter promenaden var det lagom dax att ta en dusch och slänga upp benen på bordet och titta på hockey.. Helt oväntat kommer det ännu mer bakisar inramlande genom dörren och jag som trodde vi skulle få ta det lugnt ett tag. Slutade med att 2 av 4 killar somnade på soffan, mycket underhållande måste  jag säga... NOT.. När hockeyn nästan va slut körde jag och lämnade min lilla bil till en verkstad som ska kollla upp bettan lite, så nu känner ja mej helt låst utan bil på nån dag sådär.. aja, när jag lämnat bilen kommer siss med sin bil och hämtar upp mej, för att sedan plocka ner en massa flyttkartonger i bilen sm ska ut till ön. Detta va en kort sammanfattning av helgen!

Idag är det nya tag som gäller...
jobb jobb jobb jobb och vad händer sen? Börjar 7.30 och då kör siss mej til jobbet, vilken ängel.. hon ska lämna blod runt 8 så hon kör mej till jobbet innan.. Love her! Slutar sen runt 15.30 och då ska jag nog hem och vila nåra sekunder innan jag får vika tvätten eller nått. Nu när jag sitter här i soffan och tittar ut så ser vädret helt ok ut alltså, hoppas på att det blir varmt och gott. Imorron ska det iallafall blir bra hett, tur man slutar tidigt då så man kan komma hem och sola lite. :) hehe! Aja, nu ska ja ta tag i det sista här så man ser ut som en människa när man kommer till jobbet.

 Over and Out


söndag denna söndag

Vaknade tidigt efter att Ida har sovit över hos mej, myse! Va så skönt att bara ligga och snacka i sängen då vi krypit ner. Så skönt att få lite egentid med min syster yster. Efter att syster yster hade left the building gick jag en liten morgonpromenad. Efter promenaden ringde ja till pöjken för att se om han levde och det gjorde han. Fick göra frulle till 3 pers. Dagen har gått såååå sakta idag... Gick en promenix med Martina idag me och den rundan tog ca 1 1/2 timme. Härligt. Annars har jag diskat, städat, tvättat och bäddat rent idag, fått lite ordning här hemma... Har även hjälp siss med att plocka ner en massa kartoger till bilen som de ska ta ut till Aspö, handlat mat så man överlever ett tag till :) Lämnade min bil på verkstaden idag me, blandade känslor. Stackars min lilla bil :( Hoppas att de kan lösa problemet... Imorron kör syrran mej till jobbet, skönt att slippa bussen på morgonen, men däremot hem lär det bli bussen.. hoppas de har fixat min lilla pärla inom kort.. Jobbigt att behöva anpassa sej efter stadsbussar, bläk! hatar att åka bussar, bättre med eget fordon :)

Nähe nu ska ja ställa mej o glo rakt in i gardroben och fundera ut va ja ska ha på mej i morron.. som det ser ut nu kommer det bli fint väder. Tjing tjong.. nu ska ja pysa,  vill gärna hitta kläderna ikväll så ja slipper stressa med det i morron när ja vaknar. 

Over and Out


Powerwalk

Igår åkte syrran och jag ut till aspö för att hälsa på päronen. Vi försökte få tag på papi när vi satt på färjan men det gav inget resultat, så ida och jag spelade in ett härligt röstmeddelande som pappa asgarvade åt när han lyssnade av det. :) Tänk vad ett meddelande kan förgylla ens persons dag hehe! Gytt siss!

Köpte mej ett par gympaskor igår, vilket jag verkligen behövde så det va ingen onödig handling. :) Det första jag gjorde när jag kom hem var att knyta skorna och ta en powewalk tillsammans med familjen Adams, blev runt halva ön. Jag kan väl sammanfatta själva promenaden med följande; 2 st gick i knapp styrfart och 1 gick och snackade i mobilen typ hela vägen, vilket ledde till att jag inte orkade gå med dem så ja drog på ganska bra.. Är det powerwalk så är det powerwalk... Slutade med att när jag kom hem låg de 5 minuter bakom mej. HAHA!

Idag klev både syrran och jag upp hyfsat tidigt, käkade frulle och lökade oss med mami som var hemma, pappa kom hem för förmiddagen. På förmiddagen satt vi och planerade hur vi skulle fira vår födelsedag och vad vi skulle hitta på under våran semester. Kommer nog bli till att hjälpa syrran och Martin att flytta ut alla grejer till ön. Härligt! Iaf.. kl 12.00 tog Idis färjan in till stan för att sedan jobba kväll. Jag kommer nog åka in till stan i eftermiddag/kväll någongång. Inatt ska syrran komma hem till mej o sussa över :) WEEEI, fatta vad längesen det va hon va hemma hos mej o hade myskväll. Ska göra nygräddade baguetter till hon kommer hem så vi kan smaska i oss det med en kopp kaffelaffe. ;)

Idag blir det stekt torskfilé, potatis och sås till middag.. mmm smaskens, man blir inte allls bortskämd med maten när man är här ute,  man blir sjukligt bortskämd :) Efter maten ska jag och mamma ta en powerwalk runt ön, på vägen kommer vi svänga inom farfars grav och planetera lite fina blommor och vattna. Ska skänka en tanke till allihop som lämnat oss..

Nu ska jag helpa my mami med mauten.. Over and Out


Äntligen fredag...

Verkar bli en helt  underbar dag när jag tittar ut genom rutan, inte ett ända moln på himlen. Och jag känner mej ganska chill så här på morgonkvisten hehe. Har till och med sovit ok, men det va inte konstigt att ja somnade snabbt igår. jobbar 7.30-ca 18.30 sen direkt till ett kalas, va väl hemma runt lite innan kl 22.. men jäklar då va ja duktigt trött. Idag jobabr ja 6.30-13.00 efter det ska ja faktiskt hem och vila en stund innan jag tar tag i allt som behöver göras. Äntligen FREDAG.. som jag längtat!

Jag va ju på Bosu i onsdags och jag kan säga att det känns fortfarande att jag inte tränat vissa kroppsdelar på länge. Alltå min mage...kan ju varken hosta eller nysa förrän träningsvärken påminner sig. :) Skönt, ett tecken på att man fått slita lite.

Nähe nu har jag inte tid att sitta här och skriva, både ungarna och jag behöver ha i oss lite frulle. tut tut nu kör ja till jobbet... :) over and out 


hårdträning

mmm idag blev det minsann hårdträning på gymmet. Tanken med träningen var egentligen att jag skule va där en timme och träna lite mage och kondition, så blev inte givetvis. Efter att ha vatt i gymmet i ca 45 minuter blev ja minsann lite sugen på att gå på bosu tillsammans med min underbara kompis. Precis innan passet tänkte jag, fan hur ska jag klara av detta, det va minst 3 årsedan jag va på ett sådant pass. Tittade mej omkring och försökte se ut personer som skulle sopa upp mej från golvet efter passet, där va Martina och en skyttekompis hehe kvällen var räddad. :) Jag pustade ut precis innan ja blev upp på bosubollen och satte igång.. Hallå ja 1 timme bosu.. mmm vet ni vad ja tänker.. Helvete vem är det som kommer att gå som en cow boy imorron, jo jag.. känner redan nu mina lår suger fett! På bosupasset tränade man kondition så inåt helvete, armar, bålen (mage&rygg) och koordination.. Det är allt ifrån armhävningar på bollen till att använda sig av stänger, situps, indianhopp, springa och hoppa på bollen, stå på ett ben... Nu i efterhand känner ja att detta är minsann inte det sista bosupasset jag kommer gå på innan sommaren he he. Det som jag upplevde som mest jobbigt var ju helt klart då när man skulle hoppa jämfota upp på bolljävlen, tänkte nu sviker vristerna mej men det gjorde de inte.. tack gode för det. Gäddhänget då, trodde ja skulle komma undan det men icke..japp, plankan och armhävningar på en omvänd bosuboll, samt attgunga bollen i sidled, sög  fett det ;) mmm.. va skönt att komma hem efter gymmet och ta sej en varm och go dusch, nu sitter jag nermoffad i soffan med duntäcket runt om mej. Sitter och kollar på hockey Sverige VS Usa, spännandemå jag säga.

Imorgon är det redan torsdag, känns som denna veckan har flugit iväg, för en gång skull går vardagarna lite snabbare. :) Imorgon jobbar jag 9-16.30 sen efter det ska det planeras en massa på jobbet.. Typiskt! efter planeringen blir det "Kalas" eller middag rättare sagt hemma hos Eva och Stisse. Då blir det till att sjunga och sen hurra hurra hurra hurra! :) Känns som det kommer bli en lång dag i morgon, men får se det positivt, helgen är snart här!

Idag har det varit ganska chill på jobbet, inte vatt någonting som vatt jobbigt.. Ja kanske en blöja eller två som inte vatt sådär supermysigt, frågan är om man vågar snacka om det här ifall det finns kvackmagade stackare. :) Handlar om översvämningar, behöver jag säga mer?! ehh nej!

Detta är lite exempel på hur bosu går till...

   
Situps, plankan och armhävningar, bolljäveln och hoppetihopp!

Nähe nu ska ja ta och chilla i soffan...over and out!


Jobbigt att kliva upp

Ohhh va tlött man skulle va idag då, vad är det med mej alltså?! kanske är nån förkylning eller nått på G för såhär jobbigt har det aldrig varit att gå upp 5.15 :) Sitter för tillfället i soffan färdig för att kunna masa mej till jobbet, ska göra frulle till kidsen idag. Gotte! Tittar man ut genom rutorna ser vädret inte så lovande ut, men det gör inte mej någonting :) Skulle tyckt att det hade vatt mys om det hade regnat lite sådär så det slår mot rutorna, mmm då njuter man på hög nivå. Här hemma kan det iallafall inte slå mot rutorna eftersom byggnissarna har satt upp nått jävla fiskenät så saker varken kan komma in eller ut haha.. lökar! Kan dock se att solen börjar skina igenom, men hur stor är chansen att det blir sol hela dagen, passar på o njuter av att se det genom rutan.. mmmm. Har ja redig tur kanske jag få se ännu en soluppgång när jag kör till jobbet, lugnet som sprider sej i kroppen då är såå underbart :)

Kaffelaffe kaffelaffe kaffelaffe kaffelaffe, mmm så säger mitt undermedvetna till mej just för tillfället, stämmer nog bra... + att jag behöver nog oxå ha lite mat i magen för att få igång mej själv..Frukostbuffé nästa!

Idag kör i så det ryker mina vänner, gilla läget såhär tidigt på morgonen! Skulle egentligen bara säga god morgon och önska alla en fantastisk dag på jobbet eller hemma. Over and Out


God morgon

Jag skrev på facebook att jag skulle sova gott, jojo förmodligen...
Har sovit så illa alltså, att veta att man börjar sent är ju hopplöst för då ligger man ju där och väntar på att mobilen ska ringa.. eller det spelar egentligen inte någon roll om man börjar sent eller tidigt för jag kollar på mobilen iaf.. Det som är jobbigast är att kliva upp då solen skiner rakt på en när klockan inte är så mycket. för då vet jag att jag ska få ligga halvvaken där med solen på en, underbart eller hur!? nja.. lite kanske men nej. Sån morgon hade jag idag, önskar hellre att jag började tidigt varje dag.. :)

En annan sak som ja stör mej på fortfarande är att jag fortfarande har ont i mina små fötter sen helgens bravader, dans och promenad! Alltså nu sitter jag med fötterna på bordet och fötterna dunkar än, hur sjukt är inte det då!? Tror de fötterna skulle behövt lite omvårdnad :) Eller hela jag kanske hade behövt det för att dra till lite extra.


Nej nu ska jag sluta klaga på småsaker och istället fokusera på det som är helt underbart för tillfället. Solen skiner och jag ska jobba, mötas av många pussar och kramar.. hehe det ni! Underbart. Slutar halv 5 idag, undrar vad man ska hitta på när man kommer hem. hmm sånt  man märker, finns alltid nått att dona med. Det finns det alltid!

Nähe nu skulle jag bara säga att jag hoppas att ni får en kanonbra dag i det underbara vädret. Hoppas på att ni övn får en bra dag på jobbet, jag ska göra mitt bästa på att göra dagen för samtliga på jobbet :) bjuda på lite skratt hit och dit.. skriver mer senare om jag hinner..

                                                            Over and Out


Maj

Ja nu är det redan maj, va tusan!!

Måste bara börja med att säga tack allihop för en underbar helg, blev mycket skratt och stoj på statt. Supergod mat och god dricka hela kvällen ;) me like. Har träningsvärk idag efter allt dansande med Nelson.. Vi kom hem 03.30 och somnade gott.. 07.15 kommer marinens musikkår och spelar precis utanför. Ja trodde tusan de stog inne i lägenheten och spelade.. Jag klev upp och tittade ut, så mycket folk alltså.. kändes som hela alamedan va full av pensionärer och annat löst folk hehe. Efter allt tutande och trummande satte jag mej i soffan, kunde inte somna om. Jag satte på mej lite träningskläder och gick en promenix.. Det blev längst varvsmuren, borgmästarekajen, förbi tullskolan, friskis och infartsleden o home. Väl hemma hade jag nån som va en aning bakis och trött.. undra vem hehe. Runt 13.00 kom Ida och Martin och fikade med lite frallor och kaffe. Mums ;) Thanks babygirl! Annars har jag inte gjort så speciellt mycket idag måste jag säga.. städat lite o gått runt o vatt allmänt lökig kanske.

I förgår var jag ute på aspö föresten och sov i farmors stuga, shit va mys det va alltså. Va så trött på kvällen när jag kom ut till lost så jag gick mer eller mindre och la mej direkt. Inne i stugan hade de plockat fram raggsockar, flanellpyjamas och massa gotte. Där inne gick ja omkring i pyjamasen och lökade hehe, tur ingen såg mej. Visst hade ja behövt gå på toa under natten hade det blivit ytterdasset eller sätta sej bakom häcken.. hehhe vilken frihetskänsla att sätta sej ute, eller hur hehe! är man uppväxt på ön så är man, man bryr sej inte redigt.

Tiden går så snabbt! Snart fyller siss och jag år, wihoo.. ett år äldre, skrämmande ;) Nått annat som är skrämmande men otroligt roligt är att Ida och Martin ska flytta ut till Aspö. Till det huset som vi bodde i ett antal år innan mamma och pappa bestämde sig för att bygga nytt hus på lost. :) Så till sommaren kommer vi få slita som djur med att få ut alla saker till huset. :) Det är så vackert, vill me bo där.. :) Jag har erbjudit mej att passa huset medan de två turteduvorna är ute på ungskär. Hoppas givetvis att det kommer bli stekväder så man kan slänga sej på soldäck hehe på baksidan av huset.. Det blir alltid så sautans varmt där! Me like! Känner på mej att siss och jag kommer ligga där o steka ganska mycket där. Längtar som tusan ut till ön alltså, så underbart!

Undra vad man ska hitta på till midsommar, det kommer ju oxå med stormsteg.. Har absolut ingenting planerat, så jag har den planeringen lite öppen... Hade ju vatt mysigt att va på ön, men ida och martin kommer vara ute på ungskär som det ser ut. Aja..det får bli som det blir.

Nu ska ja faktiskt slappa..so... Over and Out


RSS 2.0