"Ida min kolastång!"

hehe idag när jag kom hem mötte jag mormor i trappuppgången:) vilken underbar kvinna  hehe. hade köpt fika, så att vi satte på lite Te och fikade, plötsligt rasade morfar, ida och karlsson in i lyan. Så vi fikade tillsammans innan ida skulle till frissan. ja jäklar alltså vilken tid det tog att göra hennes hår iordning.. 3 tim hos frissan! Karlsson och jag hann gå på stan, lyssna på Lars kristers och Scotts. hehe :) wohooo vilka män.. massa folk va och spanade på dem när de sjöng o hade sej. Efter en stund gick vi tillbaka till frissan och där satt hon "Kolastången" HAHA!! brunhårig med svarta slingor. Från att ha varit en "sothöna" till att bli en vacker kolastång.. hehehe shit va skoj vi hade åt detta sen.. Men hon ser riktigt snygg ut nu, min underbara systeryster.. så killar se upp!! :) Käkade kebabtallrik och det var så välkomnande i mina lilla mage. Efter det gick vi på Ronnebygatan och Alamedan och ropade på Kolastången. hehe hon tyckte minsann att det var lite pinsamt så hon började springa lite försiktigt på gatan.. hehe Karlsson och jag hack i häl med alla möjliga konstiga springstilar. Tillslut så slutade det med att alla tre stog och garvade så det verkligen ekade på gatorna.. Skulle någon sett oss tokar skulle de tro att vi vatt helt tokiiga och ringt efter psyket eller nått. HAHA men vilken underbar dag trots att jag gick upp tidigt!

Börjar kanske få muskler :)

Ja denna veckan har det blivit en del träning, har det iinte vatt i skolan så har det blivit när man kommit hem. Har varit ute o gått nästan varje dag iallafall, onsdags var det boxecise och det var sjukt jobbigt men skoj. Snacka om att kondisen va sådär, ska kolla upp mina lungor nästa vecka när jag har någon dag ledig. hehe är nog på tiden! Igår var det power pump och det va brao! Tycker att sen när jag började läsa denna kursen så har jag börjat få lite muskler hehe låter skoj men det e sant. :) Jippi. När jag kom hem igår gick syrran, jag och karlsson på stan en snabbis innan vi skulle träna IGEN för min del. Jag gick på de där "skidorna" som jag kallar det hehe sådana som man trampar på som samtidigt går utåt. Ja jäklar va jag höll till där ska ja säga er. Kände mig lite stolt efteråt när ja trampat som en gnu där i 40 min och sedan hade vatt och tränat magen och gäddhänget. wohooo beach09!

Från den ena saken till den andra :) Idag när jag piggnade till efter nårra minuters sömn på bussen tittade jag ut och märkte att det snöade ute! ja jössös amalia... Men mysigt ändå på nått sätt. Kunde ikke lyssna på musik på bussen för att min mp3 dog innan bussen började köra, mobilen är helt sjuk och måste åka till mobildoktorn så där satt jag minsann och halvsov till radiokanalen P4!  :) Nu sitter jag här och bara muppar mig lite i min ensamhet, samtidigt som jag är inne och kollar skolmailen och allt annat. Föreläsning hela förmiddagen att se framemot. well well, efter skolan ska jag ner och träna igen, skytte! wohooo


Smått sugen på att tävla igen

Sitter här nu på högskolan och tänker på en himla massa saker.. hehe allt från läxor till tävlingar. Men mest sugen är jag på att åka på tävlingar. Va längesen ja tävlade nu, i början av januari. Jössös vad tiden springer iväg. Allsvenskan ska skjutas me!! Hehe hoppas att vi vinner denna omgången me hade vatt sjukt skoj. Leder ligan med 1 poäng så det e klart man e lite taggad. :) När jag kommer hem idag ska jag och syrran dra ner till lokalen och träna lite. Kanske inte blir förrän halv 6 tiden eller något sådant, men det måste göras. tävling i helgen; woho!

Ensam natt tillsammans med Alison

Natten mellan måndagen och idag fick jag sova ensam i lyan, känns alltid så knas. Igårkväll satt jag bara och zappade nått på tv, snackade med nårra vänner på msn, så skojsigt så. :) Mös med Alison som låg på mitt täcke i soffan, vilken sötnos hon e. (ibland) :) Hon hade hållt igång hela dagen så det va rätt gytt att hon tog d chill på kvällen. När det va dax att lägga sej runt 23.00 eller nått så hade ja lite musik på och Alison nere vid fötterna i sängen. Ganska mys, men jag vet inte riktigt vad ja gjort i natt, måste sovit som en ollonborre eller nått. Vaknade och hade ont i ryggen och kände mig allmänt stel.. Kollade på klockan till och från me, snurrade ett antal varv i sängen och till slut kollade jag ut på ingentiung och hoppades på att jag skulle somna nån gång. Men upp kom jag iallafall på morronen. 
Framme i Kalmar satte sig Anna och jag och tog en varm choklad och snackade lite för att dryga ut tiden, mysigt! Hoppas att denna dagen går snabbt, vill bara hem och lägga mig en stund. Ska till mammas jobb iofs och hämta skyttenycklarna till lokalen så man kan komma ner och träna. Tävling nu 3 helger i rad nu! Hårdträning?! Jao kanske är läge för det.
Känns som om det va flera månader sen man tävlade, galet ju!!

Party

Igår städade man förfullt innan allt folk kom, riktigt så att det glänste:) Nårra timmar efteråt va det som kriget här igen.. vi var jag, syrran, Fiffi, Sofie, Madde, Martina, Jens, Jocke, Robin + 6 andra från våning 4.. hehe! så med andra ord full lya. det va superduperskoj.. vi sjön singstar, snackade o hade allmänt trevligt.. Bilder kommer att komma upp på allt galenskp. Vi drog till nivå och hängde där till typ 2, skakade rumpa där tillsammans med en massa människor. Skoj skoj!  Där efter hittade vi vår syster yster Sandra:) Vi drog till Olareys o tog nån drink där o snackade lite.. Gick Michells och käkade kebabtallrik, syster Sandra bjöd hehe.. Underbar e hon. Sedan gick vi hem och la oss hehe då va klockan runt 4 eller nått. Vaknade idag och klev utanför sovrummet och fick se röran, så nu har plockat och diskat och haft sej. Kommer att bli en slappisdag idag känner ja, ladda upp batterierna tills i morgon.. då blir det Step !

Oturen fortsätter...

Denna veckan skulle man bara kunna spy galla över!
Vaknade tidigare än vanligt hehe kanske runt 5, gick upp och gjorde frukost. Gick till bussen och påväg till bussen tänkte jag följande: Tänk om bussen inte fungerar idag heller?! Mycket sant!! Kom på bussen och det va riktigt svinkallt.. Är detta ett skämt eller?! Bussen tjöt som vanligt efter man kommit till typ Fågelmara och höll sedan igång till Söderåkra där busschauffören blev tvungen att hoppa av och fylla på vatten... Jag skulle nog kunna säga att det var runt 2-5 grader inne i bussen samt att det blåste kallt från elementen! Detta är 3-4 dagar i rad, är det fel på bussen så lämna den på nån verkstad eller nått och ta en annan buss. bläääää! Här lägger man liksom 1000 spänn om inte mer på busskort mellan Kalmar och Karlskrona och inget är som det ska vara... Lagom när man kom fram till Kalmar har man ingen känsel i kroppen & läpparna e typ blåa!! jippi, lagom skoj att ställa sig inne på idrotten och kunna prestera sitt bästa. Är man förkyld nu och mår allmänt dåligt så lär dessa resorna inte göra det bättre. Jag hoppas att man hinner få upp värme på dagens lektion, vilket är Aerobics!!

Ska bli gytt att komma hem sen efter denna dagen, ta ett varmt bad och sedan promenixa bort till Martina. Ska minsann kolla om bussen funkar som det ska när man ska hem sen...Börjar känna mej som surtanten igår:)

Hemresan var ju så dryg om nått....

Fick springa mer eller mindre till bussen idag, slutade lite senare än vad vi skulle.. Men jag hann med bussen! Det första jag tänkte på när ja satte mig var, shit va kallt det va här idag då.. då fick ja reda på att värmen inte fungerade, så det öste kallt på mig när jag satt o försökte sova.. Efter 5 min  började bussen tjuta o ha sig, fan inte idag me tänkte jag då.. Ändå hade bussen varit på lagning bara någon dag  innan. VA E DETTA?! Fan där satt jag och skakade som ett asplöv! En tant hoppade på bussen och hon hade minsann skinn på näsan :)
- "Ursäkta kan du stänga av det pipande ljudet"( tanten)
_ "Nej!, det går inte." ( chauffören)
Då muttlade surtanten nått om att, "jaha, då ska jag sitta här och må illa då och höra på detta väsen" HAHA! Satte in
hörselproppar!!!
Hon var verkligen en sådan pedant som ville att allt skulle vara rätt.. kommenterade varje grej som gjordes eller som chauffören sa. Hon ville ha pengarna tillbaka och hon skulle minsann skriva till tidningen och chefen. hehehehehe
Och inte mer med detta.. det kommer mer...
I Söderåkra svänger bussen in och kan inte fortsätta med ett byte till via Torsås för att släppa av folket, det hade skett ett rån! Så att vi fick invänta en buss som kunde köra de andra vidare som skulle in via Torsås.. HU HU HU säger ja bara. Bussen körde omvägar som ja aldrig åkt på innan hehe, men jag kom iaf hem hel och det är huvudsaken. Frös som fasiken när ja kom hem till Kalle K, sprang in till Mix för att hälsa på Elin som jobbade.. :) Och nu ska Martin och jag köra och hämta min underbara syster yster i Karlshamn! hehe det roliga är att hon inte vet att vi ska dit hehehe.. here we come babysister!


Tidiga dagar för lilla mej...

Jao men ännu en dag som blev tidig för mig, vaknade innan mobilen började spela en trudelutt för mig. Gick o la mig runt halv 23.30 kanske och vaknade pigg och glad runt 02.15, konstigt måste jag säga. Nåväl, när ja väl stigit upp ur den varma goa sängen kollade jag ut genom rutan i vardagsrummet, hmm vad ska man ha på sig idag.. slängde på mig nått och gjorde mig iordning. Väskan var färdigpackad så att det var bara till att lunka mer till stationen.
Nu sitter jag bara och försöker dryga ut tiden med att sitta här och skriva och spana runt, hälsade så trevligt på alla lärare på morronen:) De måste tro ja e dum som kommer 1 tim 15 min innan lektionen börjar hehe! Men men... Efter skolan ska jag nog träna... NOG träna! Hej och hå annars blir det träning i helgen...
Snackade med min underbara Martinis och vi ska mysa hela fredagkväll! weei, längesen man va med henne alltså.. love her!


Ny termin

I måndags började allvaret igen... Många som slutade efter A-kursen men de flesta fortsätter + att vi fått lite tillskott av nya stjärnor. Trevligt trevligt. :) Måndags o tisdags var det bara så drygt, gå igenom kursen o allt.. blä nästan som om man ville stoppa fingrarna i halsen när man fick se hur många examinationer man skulle ha osv, men det kommer att gå bra.. hehe man får ha den inställningen!! Idag har det inte hänt så mycket, suttit på en föreläsning på förmiddagen med en ny lärare som vi ikke haft innan, trevlig och duktig på det hon föreläste om. I morron är det nya krafter som gäller, upp med tuppen och  gå den lilla promenixen till bussen. Slutar tidigt i morgon 12.00.. ska se om ja drar och tränar sen efter jag har käkat eller om ja ska gå en runda, det får vi se. Inte vatt på gymmet på länge så det kanske e läge nu, ska man vara i fin form till sommaren så får man nog lägga på ett kol hehe. nähe nu ska ja packa tills i morron.. Synes i morron.. Bye
Kiss & Hug

Snack med "tränarna"

Vaknade i morse av att mamsen ringde och väckte mig o då var väl klockan lite efter 11. Gick upp och tog fram lite kläder o käkade frulle. Alison kom och mös med mig framför datorn en stund. Karlsson plockade upp mig vid 12.20, så åkte vi till ön samtidigt. nu sitter man här bara och laddar upp inför "tränarnas" besök. Vet ikke riktigt vad det är dom ska snacka om, kanske tävlingar, beteende osv. Är lite trött på dom och det vet dom nog om oxå. nu när en ny termin börjat vill man ju satsa på skolan och ta skyttet i andra hand. Men båda delarna e ju precis lika viktiga för mig känner jag efter som man ligger på en så pass hög nivå. Så jag kommer plocka upp om tider vid träning? coaching? tävlingar framöver? OSV finns så mycket om ligger och bubblar inom mig som behöver komma ut.
Älskar mina underbara vänner som får mig på så gott humör:) Ni vet vilka ni är och jag vet att släkten finns och stöttar en oxå..
Skyttet betyder så mycket för mig och när jag är iväg vill jag känna att allt är under kontroll och att tränarna finns till hands. Allt ska vara positivt när man är iväg och stöter man på problem ska man alltid ha nån som finns i närheten. men men... Återstår att se vad vi kommer fram till... jag har lite planer om hur min skytteträning osv skulle sett ut.

* Träna minst 2-4 ggr i veckan ca 2 tim/tillfälle
* Ha tränare som kan följa upp och finnas till hjälp när det nu behövs
* Planera tävlingarna rätt efter vad som är viktigast.. (sverigerankingen&uttagningsrankingen)
* Ha en positiv inställning både från mitt håll och från tränarna.
* Skriva resultat, känslor och hur man känner inför träningen, efter osv...
* Träningsläger som kan ge nått, utbyte mellan skyttar..
* Mental träning... mer JA

examinationer o mys

I fredags var det examinations dax som ja nämnt  innan i bloggen. Jag var så nervös natten emellan torsdag och fredag men det behövde jag visst inte vara. Examinationerna gick som en dans. Jag flög verkligen över plinten som ingenting, woho stolt.. Både på den hårda och den mjuka rackaren! :) Kanon kalkon...
Efter examinationerna stack vi hem till min härliga och mysiga Madde och slappade och gjorde oss någolunda snygga hehe. Drog sedan hem till Virre o Molle för att käka pizza, men precis när vi klev innanför deras tröskel kom vi på att hmm ja nått gott att dricka en sådan här fredags kväll kanske inte vore fel.. Kutade utan jackor och allt till systemet och då var det 30 min innan stängning. :) We made it gumsan!
Vi käkade pizza och drack lite vin till detta, efter maten gick Madde o ja bort till en examensfest i mer eller mindre mjukiskläder. soft! va där en stund och sen drog vi hem och mös. Vaknade lagom sent dagen efter hehe, packade och käkade frulle. Vid halv 3 på eftermiddagen gick madde och jag till stationen för att ta våra bussar hem. Min gick till kalle k och Maddes buss hem till henne. :) Det blev en mycket trevligt fredagskväll och lördag.
Nu har man kommit hem efter en seg bussresa hem, badade en snabbis och nu ska ja snart föna mitt hår.. hej o hå!


Vilken dag...

Dagen började med att lilla jag klev upp ur sängen vid 05.15, drog på mej lite kläder och tog lite frulle. Väskan var packad och klar inför dagens aktiviteter. bussenn gick 06.15 så att när jag hade käkat klart och gjort mig lite iordning så lunkade jag ner till stationen och väntade på bussen i vanlig ordning. Detta låter kanske knas, men det kändes bra att gå upp tidigt o gå en runda.. :) På bussen va det sjukt varmt så man slocknade med en gång, men vaknade till ofrån när folk skulle på/av bussen. Väl framme i Kalmar var klockan 07.40, simhallen öppnade ikke förrens 08.00. Men men tur d inte var så där mega kallt. Väl inne tog vi på oss kläder som vi skulle ha på oss under simningen ( klädsim) hmm var ett tagsedan man simmade med kläderna på så långt. Folket runt om bara gluttade på en.. men va gör man inte får att få ett fett betyg i simning?! Simmade tillsammans med min underbara Madde, 1 km. va ganska tungt efter ett tag. Vi höll på i simhallen till klockan blev 09.30. Inte bara klädsim utan andra saker som att flyta, dyka osv...
När vi var klara gjorde vi oss iordning inför nästa grej vi skulle utföra. Jo träning inför examinationerna som är i morgon. Grenhopp, sidhopp, längdhopp  och de olika teknikerna, passning och sist men inte minst skridskor. Åkte hem med 12.15 bussen, möe folk på bussen och sjukt varmt!! slocknade med engång så fort ja satte mig i bussen. Vaknade lite till och från och det var så skönt när man kunde känna solen som tittade fram, blev så glad. När bussen väl stannat i Kalle K drog jag direkt till mammas jobb och skulle hämta saker tills i morgon, hmm jag ringde och ringde men inget svar. segt!! men till slut så:) Hon  hade vatt  på en liten promenix då ja mötte henne. NU sitter jag i soffan och ska recis lyfta rumpan för att hämta lite kaffe och sen kolla lite på tv ( hehe somna?!).


Ganska soft vecka...

Nu när man kommit hem från sälen känns allt bra, denna veckan är ganska chill. Har lite egenträning nu i veckan, i slutet av veckan är det examination i Löp/sprint, Hopp(längd och plint, grenhopp) och skridskor.
I måndags var det egenträning hela dagen, idag var det egenträning på förmiddagen och HLR på eftermiddagen. Det var ritkigt skoj med HLR :) Där låg alla på golvet och tryckte på dockorna och hade sig. haha!
I morron ska jag jobba hemma på ön, förskolan! woho saknat alla mina små barn, fullt ös medvetslös. På torsdag ska jag simma (klädsim) med min underbara Madde:) sen får man se vad som händer... Fredag blir det examinationer och sen film o mys på kvällen tillsammans med nårra klasskompisar. I helgen ska jag nog bara slappa och ta sovmorron, bubbelbada kanske?! hmm nja varför inte. :)

Sälen....

I söndags lämnade jag Swedish Cup för att åka till Sälen med mina klasskompisar, mamsen o mormor körde mig till Nässjö station. Lite tråk men det va otroligt mysigt när man väl kom upp. Det blev ju givetvis problem med tågen när det va snö o annat lite högre upp i landet. Fick STÅ ett antal km lite innan Ludvika till Borlänge, sjukt drygt att ha packningen på sig!! Men väl framme i Sälen kom min lärare och hämtade mig i Sälen By och körde mig till min underbara stuga.. mycket mysig stuga, hehe men lite längre bort än de andras. Men Poppis blev stugan minsann hehe. Vi blev som en familj, så myspys! Gick o la oss lagom sent  varje kväll hehe iaf och gick upp tidigt som tusan. De första dagarna skulle vi åka längskidor, vilket jag aldrig åkt innan :) Spännande värre! Vi tränade på tekniker i backar, nedför och lite annat. Skojsigt som tusan, andra dagen åkte vi en bra bit, närmre 1,5 mil med längdisar! Vi turades om att ta täten och dra lasset, skojsigt.. Mötte på branta fuppförsbackar och sedan även nedförsbackar. Det  tog en väldans energi och kraft ska ja säga. Efter ett par timmar kom vi fram till stugan så vi kunde käka lite, passade på att sola där uppe på berget som va ca 900 m högt.. blåste gjorde det lite me, men annars helt myspys. Efter denna dagen va man så slut som människa haha! Resten utav veckan blev det utförsåkning! WOHO!!!

       
Vi blev uppdelade i grupper så att vi kunde åka efter vad vi kunde och ville osv. JA jäklar va skoj!!!! Man åkte som en riktig fartdåre, trots att det va nårra årsedan man åkte. Man åkte på förmiddagen tillsammans med gruppen, käkade lunch o sen fortsatte man med "friåkning" .. Vi farde  mellan Tandådalen och Hundfjället. Mysiga ställen båda två men gillade hundfjället mer, hehe de hade trollskogen där me hihi.. :) På kvällarna blev det chill, pulkåkning och ibland fest. :) trevligt trevligt...Kommer att komma en del bilder efter hand!

                

Sista dagen va man så tlött alltså hehe så madde och ja bestämde oss att chilla i de softa backarna, man var helt blåslagen på benen efter pjäxorna!! Annars va man ganska hel må jag säga. :) Vill gärna åka dit flera gånger!!!! Man fick lite separationsångerst när man lämnade Sälen... Tråk, men ska till Storliden eller vad det heter hehe och åka Snowboard! :) Vi lämnade in våra skidor o allt vid lunch sedan åkte vi hem till stugorna och städade och packade. Efter ca 2 tim städ, packande och duschande va vi klara och drog oss till bussen. På bussen kollade vi på film (sällskapsresan hehe när de va i fjällen), spelade spel, sov o lyssnnade på musik. Ska jag vara ärlig så sov jag mest, var helt slut som människa alltså.. Väl framme i Kalmar hämtade Annas kille och hennes bror oss så vi kom hem och fick sova i våra egna sängar.. Så skönt!!

På hotellet

Nu har man kommit till hotellet i Vrigstad, mycket trevligt ställe. Ganska trevlig uppresa me:) hehe snöade, tror ni ha blev glad då eller hehe JAPP. Har varit och gått igenom vapenkontrollen och klädkontrollen, no promlem där ikke. Tränade lite efter det, kanske 45 min för att hitta den rätta känslan och ställningen tills i morgon. Kändes sådär, men det kommer.. Träffade alla mina underbara skyttepolare, det va minsann längesen man träffade dom. Härlig återträff:)
Just nu ligger jag på hotellet och slappar efter träningen, måste ju ladda upp på mitt egna sätt.... Hotellsängen och musik på, finns inge bättre.. I morgon skjuter jag kl 08.00!! Underbart hihi då har inte mina nerver vaknat än. Åker med tåget vid 13.00 tiden hehe sen så blir det drygt ska ja säga er. Men en ska i taget, i morron är det tävligen i första hand, sen hoppa o leka lite i snön.. yeeea! Nu ska ja ta en varm och go dusch!! sen på med mjukiskläderna...


Laddar upp inför Swe Cup & Sälen

Idag har jag varit och införskaffat mig en ny resväska och ingen liten sådan heller. Du kkan tänka dig allt som man behöver ha i sälen! jössös amalia, jag tyckte den resväskan va ganska fet.. Men när jag packat klart så va den ganska full. Fick till och med lägga mig på väskan för att få igen den! HAHA... Där låg man på väskan som en padda, tills syrran stormade in i vardagsrummet och garavade åt mig. Men vill man ha med sig  allt så vad gör man inte?!
Inte nog med den stora väskan, packade en väska till! ja jäklar i det vad jag kommer att få bära.. Hade kanske varit bra att hyra en person som kan bära allt.
Jag packade även lite tills tävlingen som är på söndag morgon kl .. 08.00!!! Fy säger ja bara att behöva skjuta så tidigt, kommer ikke kunna skjuta någon final om man tar sig så långt.. för då kommer jag att sitta på tåget påväg till Mora.. Skulle vara ganska fint o få skjuta alla dagarna under tävlingen men det e helt ommöjligt, hoppas på att mina lagkamrater kommer att lyckas och visa vem det är som bestämme. hehe kommer att hålla tummarna för er.

Det kommer att bli en hel del byten mellan tågen. Nässjö-Mjölby Mjölby-Borlänge Borlänge-Mora Mora-Sälen by!! Dn sista sträckan kommer att bli med buss...jag kommer alltså att åka runt 13.00 tiden från Nässjö och vara framme runt 22.00! Ska försöka slå igen de timmarna med att göra nått roligt på tåget bland allt liv bland ungar, gamlingar och trånga utrymmen på tåget. :)
Sitter för tillfället och kollar på mina feta väskor som ska släpas o kånkas på i morron och resterande dagar! woho!
Men ser verkligen fram emot resan nu alltså, mycket skojsigt kommer det att bli.

RSS 2.0