Vilken morron

Idag var det riktigt jobbigt att gå upp.. Inge vidare sömn fick ja heller, låg o tänkte på examinationerna och hur ont i magen jag hade. Tog mej en macka och lite mjölk.. sedan drog jag till bussen. Påväg till bussen kände jag den dära onda känslan i magen igen, högt uppe i magen.. säkert magsäcken, man har ju inte ätit med nån reda när man vatt sjuk. Är inte riktigt frisk än heller! Sitter och väntar på att lektionen ska börja. segt som tusan börjar kl 9. Ska inte vara med på nått spring idag på gympan, får bara andnöd av att gå. Får se hur länge man orkar med denna dag.
Idag när jag kommer hem ska jag slänga ihop de dära blocken/passen till på fredag. Säg vad man inte är nervös för.?!
jaja, nog snack om det... Saknar min lilla Alison me, hehe hon är hemma hos mormor o morfar och hälsar på nu när man e sjuk. hon har skött sej kanon nu när hon e på aspö. Elle nja hon hade väl vatt en liten retsticka mot mormor här om dagen :) Hon har det så mys hemma hos dom!!! Gulle Alison! Ska bli gytt att få mysa med henne igen när man blitt piggare, då blir det gos för hela slanten. Nähe nu ska ja ta o kolla runt lite här..

så va hela helgen borta

Nu har ja legat hela helgen med feber mellan 39-40 grader  och har fortfarande feber. Har bara legat i sängen eller i soffan och försökt sova. Natten mellan lördag och idag kunde ja inte sova alls, bara legat o rullat.. päronen vaknade av att jag låg och snurrade, tillslut pallade jag inte att ligga i sängen längre. Gick och la mej vid 9 halv 10 på kvällen sen va natten förstörd.. vid 6 på morronen tassade jag upp och gick ner för trappan. mötte pappa som höll mej sällskap, vi kollade lite på datorn och sen slappade vi..jössös säger ja bara, slemmhostan lever kvar, febern vill inte ge sej, hostan.. aj aj mina lungor e helt paj, ögonen är inte alls me, svettas av ingenting o sen rätt va det e så är det tvärt om. jag har inte varit ute på hela helgen!! sen när man vaknade på natten me så märkte ja att det vrålsnöade, hur sugen blir man inte då på att åka pulka o göra en kompis till den andra snögubben. just för tillfället ligger jag i sängen o slöar i vanlig ordning o längtar efter min krambjörn Alison som är hemma hos mormor o morfar o härjar. Där har hon det bra :) Världens goaste mise!!!  Nähe om jag kanske ska försöka få lite sömn... Good luck ems

vaknade av att...

Idag vaknade ja av att Alison hoppade på mej och jag märkte ja att min förkylning blivit sämre. urk på burk säger ja bara!
Helt tung i bröstet och väldans slemmhosta, mehh!! jag har inte tid med att vara sjuk.. :s hade inte förvånat mej o jag hade haft feber me, men ähh.. bara till att låtsas att man inte är sjuk, kan funka ett tag.. men inte i längden.
Klev upp ur sängen och tassade till fönstret och märkte att det snöade, då blev jag lite gladare :)  wohooo en slemmig sjuk ems som jublade. hmm lät inge vidare men det fick duga.. med håret åt alla håll o kanter gick man in i köket och gjorde varmchoklad . Mums! Nu sitter jag och Alison och slappar lite framför tv:n.. mina planer för dagen är att ja ska ta mej ut till ön o besöka päronen en runda, kanske om jag orkar åka pulka.. Nu när det snöar får man liksom passa på.. men får se om ja orkar.. kanske kommer ligga pall hemma och vila tills på måndag. Det e möe som händer nu i skolan me så man har inte lust eller råd att missa nått. Nähe nu ska ja försöka plugga lite o städa samtidigt, fin kombination. :)


Jajamen så e man ute på ön o vad är det första man gör när man kommer hem till päronen.. försöker käka, hmm gick väl sådär. inge vidare kanske.. gick o la mej framför spisen med ett täcke, hjälpte det för en frysande ems? nje, tog med mej täcke o kudde o  la mej o soffan och nu sitter man här o chillar. Mamma kommer med en sådan örontermometer! bättre att ha en ska som tutar i örat än på de andra ställena. :) Känner mej helt seg och orkar inte göra nått. Tempen visade 39 grader! hej o hå Emma nu blir det till att ligga och vila hela helgen. Jag som ville åka pulka ikväll.. jaja nä det bli till att ligga pall och bli frisk tills på måndag då det är redovisning i simning.. I värsta fall får ja la gå på kanten o skrika på alla de andra klasskompisarna vad de ska göra :) hihi
nähe nu ska ja nog slappa lite till här..

04.56...

Ja du klockan 04.56 vaknar jag upp som en tok och undrar om ja ställt klockan, hmm jag verkligen flög upp.. kollade på klockan vid sängen och sedan på mobilen, smart Emma! hade ställt mobilen som vanligt men glömt bort det. Ingen idé att somna om när man ändå ska upp 05.15. Jag tassade upp och precis när man öppnat sovrumsdörren flyger Alison på mina ben, galet pigg som vanligt. fixar iordning allting som skulle med till Kalmar och sedan satte jag mig ner lite och tog lite kaffe. ohh varför ska man alltid vakna innan klockan/mobilen tjoar?! så drygt, rädd att försova sej.. hmm
Traskade bort till bussen och väntade en liten stund där, givetvis skulle den inte komam förrän några min innan den skulle köra.. så typiskt. Ibland brukar den stå där för att värma upp.. Men nähe du vad fel man kan ha. Att sätta sig i en iskall buss är kanske inte så härligt kl 6 på morronen. Men lyckades slockna ganska tidigt, vilket var skönt trots att man vaknade till o från. Runt - 10 är det ute me. Huuuuuu! klä på er ordentligt, långkallingar o allt hihi :)
För tillfället sitter jag och väntar på att lektionen ska börja, idag är det Volleyboll! woho det kan vara skojsigt.

Det var en vacker promenix

Vaknade ganska sent idag... runt 11.30 eller nått. Hade så superduper tråkigt så att jag bestämde mig för att ta på mej skorna och  gå en runda :) gick 12.30 och kom hem 14.30 , ja det va en härlig runda må ja säga. Man var inte ensam ute ska ja säga, vet inte hur möe folk ja mötte på vägen som tänkte gå samma runda som mig. Jag gick till Dragsö och över till Saltö, gick längst varvsmuren.. gick längst vattnnet och över till Stumholmen och där satte jag mig och solade lite. när jag satt där kunde jag höra hur isen knakade och hade sig. Aspöfärjan körde förbi och där satt ja på en brygga och stekte medans man kunde höra vågorna slå under bryggan och mot land. :) Denna promenixen behövdes verkligen för att få mig att slappna av lite och inte tänka på allt runt om. ränsa hjärnan e aldrig fel, man samlar en massa skit som man inte har nytta av o det e fint att släppa av under denna stunden ja va ute. HAHA när jag gick min promenix träffade ja folk som hade ryssamössor, toppaluvor, stavar o familjen som tjoade och hade sej, bara så skoj och kolla på folk ibland. tror ni inte att mina ögon skulle börja rinna me, pinsamt! Tänk om man skulle gått o vatt svart under ögonen. HETT, skulle kunna skrämma iväg vilken människa som helst. Hoppa fram från en buske eller nått :)
Nu när man e hemma ska jag väl fixa nått o käka och sedan invänta på att syrran ska komma hem så vi kan gå ner och skjuta  allsvenskan. här kommer lite bilder...

         

Denna formsvacka ....

Ja vad ska man säga om denna ihållande formsvacka ja kommit in i, fy fan känns så hemskt. Det spelar liksom ingen roll vad man gör för.. för det känns så hopplöst. Nåväl.. dagen började såhär..
uppstigning 09.00, packade det sista och började sedan gå till skyttehallen.. där mötte vi upp Cecilia och hennes pappa som skulle köra oss till Alvesta. Ida och jag hittar ju till Alvesta skyttelokal så att det var lungan men det va ett himla snack från hennes pappas sida.. Lokalsinne 0 ... HAHA I bilen var det trågt, all packning fick inte riktigt plats i deras lilla volvo. hehe attans.. I baksätet satt jag o siss  o bråkade med min tunga skytteväska! suck ja vad skulle man göra liksom.. Bita ihop och le, verkade funka. Framme i Alvesta va 1 tim innan skyttet skulle börja :) nja fick duga.. Jag bar min fetatunga väska + geväret och en annan väska i handen.. upp för nårra trappor o sedan ner... bakom mej gick siss och muttlade.. "Ja kan ge mej fan på att jag kommer dra dit!" och mycket sant.... WAAAAOOOOII kunde man höra.. jag vände mej om och fick se henne garva på knä... É hon smart eller vad.. snö som ligger ute och så väljer hon
högklackat!!
jao jao, bytte om och ställde fram all skytteutrustning på sin plats.. Allt kändes så bra till när man började skjuta..
Det svajade precis som om det va storm i lokalen.. Viljan och motivationen till att skjuta bra finns där.. Hjärnan och hjärtat säger och intygar mej ja men detta kommer att gå bra, men kroppen säger en annan sak. sånt är så tråkigt. Men det var liksom bara till att göra det bästa av situationen. slutade med 389 av 400. det kändes så hopplöst!! jag brukar inte ligga där vid det resultatet... Jag vill prestera MER MER MER.. men det finns så mycket annat som kräver tid för mig, skolan. Man vill hinna med allt, men omöjligt. Efter jag skjutit fick ja reda på att det var finaler me, grrr.  lagom motiverad.
o där satte formsvackan in... precis när man vill att man ska vara som bäst! jag stog och sa till mig själv.. Emma för *** kom igen du har gjort detta innan du kan!! mmm och sen nästa skott, F*N samma dåliga nia.. jag vände mig om och fick se syrran sitta bakom.. jag skakade på huve och det kändes som om ja gett upp för längesen. Jag var så laddad så att jag nästan började lipa när jag stog där. Viskade till syrran.. "Va gör jag här? "det kändes liksom meningslöst när man inte kunde prestera vad man önskat. med gråten i halsen och killereyes gick jag från platsen när vi skjutit finalen klar och bytte om lite snabbt. Det var inget leende på flera mils håll.. efter 1 timme och lite till kom ett leende... hopplöst alltså.. Att det ska vara så svårt!
Väl hemma i Kalle K fick vi kasta oss av bilen och springa på färjan som skulle ta oss till Aspö.. hela turen kunde man inte slappna av på, en familj satt och kacklade och ungarna körde den leken STEN, SAX OCH PÅSE.. lagom roande i ca 25 min.. men väl framme skulle fira pappa som fyller 46 år idag.. :) det var dagens höjdpunkt! Grattis papsen!!! älskar dej... efter mycket käk och fikande gick gubbarna upp på övervåningen medan damerna stannade kvar där nere och snackade.. Trevligt:) Mamma, mormor, farmor, syrra och jag satt och snackade om allt möjligt:) hihi 
Vid 21.00 gick färjan hem till Kalle K och givetvis .. vem träffar man inte på färjan.. jo familjen som åkte ut samma färja som innan.. Ungarna lekte som vanligt.. STEN; SAX OCH PÅSE.. jag satt och tänkte snälla kan ikke va framme snart..
Känns som allt är upp o ner för mig, blir irriterad av varje liten sak eller nått. jao jao... Här kommer det lite bilder sen tävlingen.


        Jag i mina extremt snygga kläder. Jag sitter och knyter mina skor, Jag och Cissi förbereder oss, Jag innan finalen, jag o cissi igen.. :) och min underbara Idis.. love ya!

nu är arbetet äntligen klart

I flera dagar har man skrivit på detta arbete, så tlött! Men idag blev jag äntligen klart med det, kändes precis som om det tunga från axlarna försvann. underbart! Vatt hemma hos mina päron och hälsat på, mysigt.. hehe hittade en massa bilder sen när man va liten, hehe jössös så skojsigt det var. :) så mycket snö det kommit me. passade på att skotta hemma och borta hos min underbara farmor, va gör  man inte för sina sötnosar... Va ute och gick innan me och ja det snöade lite men mest blåste det. :) Solade lite när man ändå hade vägarna förbi. När jag kom hem tog jag mig ett varmt och gytt bad, försökte slappna av men det är inte så lätt när man har en katt som balanserar på badkars kanten. hehe Spanaren nr 1 Alison Månsson får det priset! Nu ligger hon i knät på mej o myser. hehe. well well.. I morron ska man åka skrillor med klassen, spännande. :) börjar kl 13.00 i morron JAAA sovmorron! nu ska ja hoopa i säng hade ja tänkt.. kommer la somna som en stock bland alla kuddar o under mitt duntäcke.. ha det gyttans

     

jobbat..

Idag har jag fått hoppa in och jobba på den förskolan som ja alltid brukar jobba på. Så mys!! hehe hade bara 14 barn idag så vi gick på picknick o hade det allmänt gytt. Ungarna blev helt saliga när de såg att snön lagt sej.. Vi gjorde snögubbar och änglar i snön och hade snöbollskrig. Det snöar fortfarande utanför fönstret;) och här sitter man och dricker varmchoklad...
Det ska fortsätta snöa i morron enligt vädergubbarna! woho, men är så rädd att köra när det är så, man vet aldrig om man ligger på sidan av vägen rätt va det är. Har vatt med om det innan så man får lite panik. Men men.



     

Mycket att göra

Nu har man fullt upp alltså det är allt från litteraturseminarie till födelsedagar.
Jag började skriva på arbetet i slutet av förra veckan men då blev lite minsann ikke så möe jag kom fram till. Igår satt jag och pluggade på morronen tillsammans med en klasskompis, fortsatte när jag kom hem så nu är jag snart uppe i 4 sidor med en fråga kvar. Vet inte om ja gjort rätt men det är sånt man märker. :) När jag kommer hem hade jag tänkte klämma den sista frågan innan jag kan börja andas ut. I morron ska mamma och jag passa på och köpa en present till papsen som fyller år på alla hjärtans dag. så gulligt, vem skulle inte vilja fylla år då liksom.. hihi.. Han är mitt allt, hehe pappas lilla flicka. :) Just nu sitter jag och väntar på att HLR träningen ska börja, min grupp ska inte vara där förrän 11.00 och hur roligt kan det vara och vänta. grraau att det inte är bättre förbindelse mellan Kalmar och Karlskrona alltså.. men men det e la bara till att gilla läget. Har HLR mellan 11.00-12.30.. fan ska ja sitta och vänta på bussen i ca 1 tim 45 min?? fan undra om man inte kan gå lite tidigare annars blir ju jag galen.. :S
jao jao hoppas ni får en toppen dag. kramisar

tävlingen

Gick upp runt 9 tiden i morse och allting kändes hur bra som helst och jag var så laddad. Gick ner i tid för att kolla läget och förbereda sig. 11.30 gick min start!!
Provskotten gick helt oki och bestämde mig för att börja tävlingen, efter 20 skott hade jag bara 5 borta, ganska nöjd faktiskt.Efter att ja skjutit halva tävlingen började det kännas konstigt.. Fick ont i knät och handleden somnade, fan det är inte varje dag det händer. 388 blev slutresultatet och när jag satte mig ner bakom min skytteplats började jag reflektera. Igår var det precis tvärt om jag inledde konstigt men avslutade bra, hur kan det komma sej att det blir tvärt om. jag vet nu vad det är jag behöver träna på och jag hoppas på att det kommer att ske en ändring tills nästa helg som går i Alvesta. Men jag är glad för en sak, när det blir 10:or blir dom så bra så att det verkligen bränner till i hjärtat. :) slutade som total 4:a i klass L25. Fan me att man aldrig får vara nöjd nångång med sitt skytte. Viljan, motivationen och glöden finns verkligen där men grr blir helt tok när det börjar bli knas efter en stund. Skulle kunna skriva en hel uppsats om mina känslor som lägger sig i vad jag än gör när jag skjuter och även utanför skyttelokalens väggar.
Sitter hemma nu hos päronen óch försöker slappna av, ska in till stan senare ikväll och kolla på melodifestivalen med några kompisar.. Hårdträning i morron att se fram emot!


överaskade siss

Idag var vi båda lediga, så mys.. vakande ganska sent men bestämde att vi skulle dra ner och träna på loket. Efter en stund tränande gick vi upp och duschade... Mötte mamma uppe på stan och snackade lite, får passa på att träffa henne när hon har 1 tim rast. Väl hemma var man både törstig och hungrig, jag ställde mig och lagade käk medan syrran plockade lite i lyan. I köket hade ja tänt ljus och dukat upp lite :) Så det blev en liten överaskning hehe o glad det blev hon. Jag kan om jag vill sa jag till henne och log mohaha! På bilderna ser man kanske lite trött ut hehe men pallade inte göra oss speciellt vackra. Men har hört att man kan vara vacker utan spackel, hmm frågan är om det stämmer?! :)


   


Helgen...

Helgen blev väldigt lugn, tävlade i lördags och slappade hela söndagen. På söndagen skjöt jag även allsvenskan och allting kändes bra. Innan har det gått sådär med skyttet känner jag. Tävlingen i lördags gick ju inte alls som jag förväntat mig att det skulle bli, tur att det inte var någon viktig tävling. :) Igår var det tjejkväll hemma hos karlsson, vi kollade på hipp hipp, Tratten och Finkel o en andra massa skojsiga filmer. Satt även igår och pillade med lite arbeten som ska in om nån vecka, man vet inte ritkigt vart man ska börja eller hur man ska formulera sig för att det ska låta bra. :) men men...
idag är det simning woho... ska crawla.. hallå hur svårt är det från en skala mellan 1-12,5? hehe ikke alls svårt, men gytt med träning.

RSS 2.0