Redan sugen på sol&bad o den smarriga fruktsalladen

De härliga dagarna fortsätter. Idag har ja o en kollega till vatt uppe vid bastasjön och Vi tog med oss frukt, kaffe, vatten och kolakakor. Gotte :) Efter jobbet åkte jag, siss och Martin ut till Saltö för att svalka oss lite.Tror ja gjorde kanonkulan minst 4 gånger och det va lika uppfriskande varje gång. hehe. Imorgon ska det bli stek igen på Saltö, jag har förberett lite mellis till mej själv.. eller mellis o mellis.. en fruktsallad. Mums! Blåbär, vindruvor, jordgubbisar och melon.. Om man e sugen på nått krämigt till detta kan ja rekomendera kesellas nya med hallonsmak.. Oh längtar verkligen till imorgon eftermiddag.. :)



Blev ingen träning för min del idag, kände att ja ville ha en ledig dag :) istället får det bli träning i morronkväll när det börja bli lite svalare. Underbart :)

För tillfället sitter jag nermoffad i soffan och kollar på Die Hard :) lökigt, men det va så längesen man såg den. :) Tror ja kommer somna innan den slutar, typiskt.. men ska man upp 05.15 imorgon så orkar man inte sitta uppe o glutta klart :( Nähe om man  kanske ska ta o göra sej natteklar så man slipper det sen!? Hoppas ni allihop har haft en kanonbra dag antingen på jobbet eller semestern! :)




perfekt dag

Japp dagen tycker jag har varit perfekt. På jobbet har allt vatt kanon, efter jobbet blev det stranden och efter stranden blev det gymmet... jössös va ja håller igång :) Men som sagt ja ska absolut inte klara på dagens insatser :) Det enda ja glömt är att tvätta bilen, men det är ju ingen panik så med det... kan ja ta imorgon eller nått. Jag vet att man inte ska skjuta saker framför sej, men ibland hinner man bara inte med allt. Föresten innan jag glömmer det, fick världens mysigare grej på jobbet.. En unge kom med en skål full med jordgubbar, choklad och grädde till oss fröknar.. ohh snacka om att vara uppskattade :) naaw nästan så ja smälte. :) Så på rasten fick det bli en skål med jordgubbisar o grädde o choklad o en stor kopp kaffelaffe :) Me like!!

 

Mötte upp sister yster på Saltö efter jobbet, där låg iallafall jag en timme eller nått o stekte :) Va skoj att träffas en liten stund så o kunna snacka lite :)

På gymmet gick det brao. Sprang faktiskt inte en gång.. istället gick ja lös på crosstrainern och alla andra maskiner som fanns på gymmet :) idag blev det extra möe armar och crosstrainern :) Imorgon får det  bli crosstrainern och mage kanske som ja ska satsa på?! Hoppas snart på att det börjar synas nått resultat efter allt tränande :)

Ikväll har ja inte en susning om vad ja ska hitta på, ingenting planerat. Håller för tillfället på med att tvätta lite, ovanligt eller hur?! hehe :) Hoppaspåatt det blir lika gott väder i morron så man kan va ute o busa med ungarna :)


Uppe med tuppen

ja ibland känns det som vi går upp tillsammans, idag vaknade ja kl 05.00 :) Men känner mej inte trött alls, hehe inte än rätta sagt. Sitter just nu och tittar ut genom mina fönter och kan konstatera att det ser ut att bli en helt fantastisk dag, nästan vindstilla o sol.. Perfekt! Idag efter jobbet får det bli en runda till stranden, ensam eller med sällskap hmm det återstår att se. Sen i kväll får det bli träning igen, va o tränade igår och det gick ju faktiskt bra trots att man har galet ont i sina benhinnor. Igår tränade ja mest mina gäddhängsarmar och kondition. Man ska aldrig ge upp hoppet hönni, bara till att slita om man ska komma nånvart.. har man gett sej tusan på att man ska se resultat så gäller det att ligga i, inte sant!?

Runt kl 06.00 kör ja till jobbet för att göra frulle till kidsen, idag står det gröt på menyn. Havregrynsgröt, äpplamos, milk, frallor/bröd, pålägg m.m. o givetvis en eller två kaffelaffe hehe.

Ohh nått som ja borde göra är att städa bilen, jössös alltså ja vet inte hur möe skit det är i den nu.. morr! Har nog lagt av mej alla skorna, så ja kommer få tassa ut till bilen utan dojs o sen ta på mej dom där. största löken ever! mmm städa och tvätta bilen... Det hinner ja nog me idag...

Aja, hoppas ni får en brao dag! PoK


Midsommar är nu över...

Överlevde ni helgen?! Det gjorde jag :) mohaha

Midsommardagen blev lyckad måste jag säga, var hemma hos Martina på aspö och hade 2-mannafest hehe shit va skoj vi hade :) Kan man ha en fest på 2 då är det inte illa hehe. Det blev cider o en massa vinintag :) Efter att ha hinkat i oss lite granna cyklade vi ner till Kastellet där det va en spelning, mycket trevligt. Vi träffade hur många personer som helst som man vanligtvis inte brukar träffa, kär återträff. När klockan började nära sig 23.00 va det precis som om paniken högg tag i alla inne på kastellet, WAAAAAH färjan!! hehehe ahh alltå ja höll på att garva ihjäl mej.. folk sprang, gick raskt eller  stannade snällt kvar på min lilla ö...  grejen va den att den här paniken hade inte behövts brytas ut hehe för den färjan som de trodde gick kl 23.00 gick 24.00 moahahahah! Så där nere stog nog ett par 100 människor o väntade! HAHA !! Men när färjan väl skulle gå va den så fullsmockad så att alla inte fick åka med, galet I know! Vissa vill desperat in till stan igen så sjötaxin fick minsann köra fram o tbx flera gånger.. va ja hörde så va det en person som hade ramlat i vattnet me.. sen vet ja inte om det va från sjötaxin eller färjan.. men herre gud att man lyckas liksom :)

Idag blir det jobb jobb jobb, har stängningen! Efter stängningen blir det nog lite träning innan ja kör home för att käka och chilla resten av kvällen. Synd att man inte är ledig idag me, nu är ju tusan solen framme och det verkar bli varmt idag me.. Tydligen skulle det bli soooool hela veckan och runt 25 grader, me like!

Nähe nu får ja ta o göra mej iordning så ja inte ser ut som en skräcködla när ja kommer till jobbet.. Ha en toppendag!


Midsommar

I år fick det bli e lugn och fin midsommar :) Blev ute på på ön tillsammans med familjen addams. Kände inte redigt för att festa loss.. Kanske för att det inte fanns någon redig motivation.. syrran jobbar, stoffe jobbar alla e upptagna. Men måste faktiskt erkänna att det har varit helt fantastiskt att ha fått tid att umgås med sina nära o kära. Det blev till att klä midsommarstången, käka smarrig mat (sill, gräddfil, prinskorvar, baguetter, janson, rökt ål, omeletter, sallad, skaldjurspaté m.m. och givetvis en eller två snapsar & drinkar :) Efter maten gick en promenix längst hamnen för att koll läget lite grann. Hehe pappa irriterade upp grannarnas hundar genom att blåsa i en hundvisselpipa heheh.. ja jössös familjen addams säger ja bara :) Tidigare på dagen gick jag mest runt och chillade, plockade lite blommor så ja kuned göra min egna lilla krans.. säger då det.. tur att det finns blommor på tomten så man slipper springa omkring som en jojjo och leta efter blommor. Hittade vita fina blommor i en bamsestor buske här hemma, rosa buske precis intill och de gröna bladen.. ja det va bara till att slita ner några som såg passande ut :) hehe.. Men visst är det lite så att man får en viss feeling när man går i lugn och ro och plockar de där förbaskade blommorna?! Eller så är det bara jag som får en go känsla :) Tycker bara att man får en go känsla när man kommer ut här på Aspö, typ att man kan va den man är och det är absolut ingen som bryr sej det minsta.. det är det fina med ön.. kom som du är! hehe.. så är det !! Vid hade ju tur med vädret idag me, skönt.. äntligen en midsommar utan regn! YES! Det va varken förvarmt eller förkallt, precis lagom.. det uppskattas :)


    

Farmors smarriga jordgubbisar som är direkt plockade från hennes "flygfält" (trädgårdslandet), mina smarriga drinkar, lilla jag och min hemmagjorda krans, midsommarstången och jordgubbstårtan.. smarre! Känns som man ätit som en fullvuxen man, så nu på söndag o nästa vecka blir det hårdträning igen hehe :)

Imorgon blir det till att traska ner till Kastellet för att lysna på lite musik och umgås med lite vänner som äntligen fått lite ledigt. Ser fram emot det :)

Måste bara få vara en glädjedödare såhär mitt på självaste midsommarafton.. e ni beredda? Ok.. säger då bara..  6 månader kvar till det är julafton moahahaha! Visst går tiden snabbt hönni? OK men innan vi är där ska vi förhoppningsvis ha njutit av värmen lite grann.. Grillningar, fester, sol och bad osv.. u know.. Njut för sjuttongubbar av värmen och allt nu.. :) Hoppas ni allihop får en mycket trevlig midsommar och en fantastisk helg så ses vi i krokarna :)


Lövmarknaden

Japp dagen började med att kliva upp runt kl 08.30 för att hinna gå en runda på lövmarknaden tillsammans med syrran, pöjken, martins mamma och lilla syster. Det blev en snabbis innan ja fick ta bussen till jobbet, man vågar ju inte köra sin bil idag för när man kommer hem får man ju ingen parkering :) Så lite tänkte jag faktiskt idag hehe, nöjd :) Tror ni inte att bussen va försenad, morr! men jag kom till jobbet och där va det lugna gatan. Kom lagom då barnen skulle upp och hur mys är det inte att sitta o gosa med nyvakna kids.. det är ju nästan så man själv somnar när man har de i famnen o kelar. Efter jobbet åkte ja in till staun igen för att möta upp mami, gick en tunda med henne me, mys. Visst mys och mys.. av sällskapet menar ja då givetvis.. annars fick ja tuppjuck! Fick bli en langos idag me, det är ju inte varje dag man käkar det, tur det bara är lövmarknad en gång om året..Snacka om att magen blev lite krasslig efteråt, för mycket fett misstänker ja... men men, får stå ut :)

Ohh igår va jag på Nivå och käkade tillsammans med mina kära kollegor. Det blev oxfilé, klyftpotatis, sallad och rödvinsås och en cider. Oj oj oj säger ja, blev så mätt så ja trodde ja skulle spricka. Blev mycket skratt och kackel under kvällen hehehe !!! Tack för en fantastisk kväll <3

Nu mina damer och herrar ska jag ta mej en dusch och sen försöka välja kläder till i morgon, men det är ju tusan inte så lätt! får nog ta med mej hela gardroben, ifall ifall liksom. hehe


Hårdträningen fortsätter

Japp är nu inne i andra veckan av min lilla hårdtränings rusch ja fått :) 2 tim/dag på Lok&Motion.. Har gett mej fan på att det ska hända grejer nu alltså.. Sommaren är ju inte redig här än, nån vecka till please.. Förra veckan hade jag 1 vilodag och denna veckan kommer vilodagen landa imorgon.. för då ska jag ut med mina kollegor och äta ute, hur mys är inte det från en skala mellan 1-24 :) hmm supermys! Idag lyckades jag minsann ta med syrran till gymmet och ja hon tränade minsann lite till och från.. undra när hon ska med nästa gång?! :) Amen tusan nu kom ja ju på att det kommer bli mer vila denna veckan, det är ju tusan lövmarknaden på torsdag, men där får man ju motion av att bara gå omkring o trampa :) Midsommar får nog oxå bli en vilodag, då blir det ön som gäller. Men där kan man ju alltid gå runt ön på dagen, sen ska det kläs en midsommar stång.. naaw jössös va tiden går snabbt. Undra dock va man ska hitta på i helgen, har absolut ingenting planerat. Äsch får ta dagarna som de kommer.

Midsommar ja.. hehe då ska det sjungas smågroudorna smågroudorna är lustiga att se.. moahahahahahah!!!! Må trå att ja kommer hoppa omkring där som en liten padda runt stången. hmm det lät nått men det kommer ja faktiskt att göra. Ska va hemma hos Karin va planen.. Där ska det va fest må ja lova :)

Nähe nu ska ja minsan snart ta hand om tvätten :) för den hänger ju inte upp sej själv inte, dåligt :) Ibland hade man önskat att saker och ting sköter sej självt. :) eller hur?!

Ohh kom på en mysig grej idag på jobbet... Va i skogen som ligger precis intill förskolan..där fanns en massa smultron! då menar jja massa!  så ja plockade några strån med smultron på. Det va en sån mysig känsla som jag fick.  Ungarna va nyfikna och ville givetvis smaka o en snäll fröken som jag är gav ja dem några stycken var. :)Goda som tusan :)


Intressant helg...

Tack för en helt fantastisk kväll igår Martinis! Va hur trevligt som helst :) Satt hemma hos mej först och drack lite o hade skojsigt. Det blev statt hela nattenlång sen :) Kom hem strax efter kl 03.00.. Lagom trött idag måste jag erkänna.. sovit på soffan i natt.. hade en som hade tagit för sej heeeeeeeeela sängen när ja kom hem.. snark!!! Nää men det va sååå skönt att ligga på soffan, inte alls knöligt, obekvämt eller ljust över huvudtaget! Tusan, då får jag vara lite trött idag? Är det ok att va trött? svar ja... Runt kl 14.00 ska vi gå bort till syster yster och Martin för att hjälpa dom att packa in en massa kartonger i bilarna, för att sedan ta lasset ut till huset. :) Spännande som tusan. Efter flyttlassen får man se vad som händer, har inte planerat någonting alls. Kollade precis på vädret och vad ja kunde se så skulle det eventuellt bli lite piskande regn och blixter och dunder :) sweeet! Tittar ja ut genom mina fönster, kan man se att det börjar dra upp och att vinden har börjat ta i... hoppas hoppas hoppas på att det blir regn o dunder för det tycker jag om.. mmm! Men men ska inte hoppas på för mycket  :)

Nähe om ja kanske skulle ta o göra mej iordning för att traska upp till siss lite tidigare, hon behöver nog min hjälp :) Eller lite kvalitettid :) Nu kommer snart Martinis för att hämta sina saker som hon lämnade här igår. Tack åter igen för en go kväll med möe skratt o dans o allt hehe..


full fart mot helgen...

Idag har dagen gått ganska snabbt, skönt det... Nu känner jag att det är fullfart mot helgen! Börjar tidigt i morgon och slutar redan kl 13.30. :) Får se om jag orkar med att träna i morgon me, tränat mycket denna veckan.. duktigt av mej! Va på gymmet idag efter jobbet, blev 2 timmar. Blev givetvis löpning och bålträning.. :) Nu är jag verkligen hur trött som helst, benen är lite smått ömma hehe kan va träningsvärk som e på G. Skulle behövt massage... Men nä, får vila på soffan istället. Ikväll ska ja tusan lägga mej tidigt, kanske runt 22.00 tiden eller nått för att annars orkar inte lilla jag upp 05.15. Eller upp kommer jag i vilka fall som helst, frågan är bara om mina ben orkar lyfta upp mej ;) hehehe Kanske får se till att komma i gungning så man lättare kan komma upp hehe, nää va störd ja e hehe. Det kommer nog gå bra.

Imorgon efter kl 13.30 ska ja andas ut, ska bli skönt att va ledig.. I helgen ska nog Martinis och jag leka lite hehe, ok det lät nått men vi ska nog hitta på lite skojigheter. Står i valet och kvalet om ja ska träna i morgon eller inte hhmm återstår att se... Om ja ska träna blir det nog inte 2 timmar iallafall :) Nähe nu ska ja nog ta mej nått att smaska på...

Hoppas ni haft en fantastisk dag...


nått e på gång...

Ja nått e helt klart på gång... Alla på jobbet känner sej helt knasiga.. Alla har ont i huve, lite lätt illamående och trötta.. vad är det frågan om?! Istället för att hålla på att oja sej på jobbet kan man väl ta en alvedon eller nått i den stilen och bara gilla läget.. Slappna av kan man göra när man kommer hem, men det gäller att man är iaf lagom pigg på jobbet, för att kunna göra det man är bra på :) Hoppas på att inte fler personal är sjuka i morgon, då blir det mer slit. Nu ska ja tänka positivt, det är klart att vi skulle klara av att jobba utan 4 personal hehe, bara till att hjälpas åt.. utmaningar wihoooo! hehe äsch nog snack om jobb o krasslighet.

Efter jobbet gick jag på staun en runda för att shoppa lite träningskläder och jajamen visst hittade jag det jag sökte :) Blev tre nya plagg, rosa givetvis :) Så när ja hade gått på stan masade jag ner mej till gymmet, skönt! Det va knappt nått folk på gymmet heller så att det blev 2 timmar effektiv träning. Blev löpning, crosstrainer, ben, armar och mage.. Svettades lagom mycket, resten av veckan kommer träningen att fortsätta. Så jag hoppas på att nått ät på gång som sagt.. kanske det dyker upp en muskel eller två + att man fått bättre kondition :) För tillfället sitter jag nermoffad i soffan och spanar på tv. Känner faktiskt redan nu hur träningsverken börjar komma smygande :) Underbart! Det ja skulle behövt nu är lite massage.. jössös va gott det skulle va :) Men nu ska ja inte hoppas på förmycket hehe.

Hoppas ni haft det kanon!


Vilken j*la dag...

Tack gode att denna dagen snart är över!

Morgonen började sådär måste ja säga.. Jag kom i tid, god tid för att hinna göra frulle till barnen och ta en kopp kaffe innan vilddjuren kom. Kollegan som skulle komma vid 7 kom inte i tid och vilddjuren va ju helt uppe i taket efter de fått lite mat i magen.. och den kollegan som skulle komma halv 8 kom inte heller i tid, så ja fick lite tuppjuck.. men efter mycket om och men kom de som skulle och jag kunde ta med mej huliganerna in på min avdelning. Dagen va annars ganska chill på jobbet.. Efter ja slutat jobba körde jag direkt till gymmet för att svettas lite grann, så skönt att komma ner dit runt lunch tid för då är det knappt nått folk :) Vid 14.30 körde jag och hämtade min kära syster yster på jobbet, e ja snäll eller e ja snäll?! Supersnäll!! När vi kom hem lagade vi mat, blev spenatpaj och lite sallad. Jag tog minsann två omgångar, va ju nästan utsvulten efter att ha tränat.
Fick för mej att jag skulle börja städa efter middagen så jag tog fram snabeldraken(dammsugaren) för att få undan det värsta.. då... då säger ja bara... Då läppte snabeln från maskinen.. ja fiick mer eller mindre tuppjuck på snabeldraken!!! försökte sätta dit snabeln men den gick ej.. så va gör man!? jo.. ja ska berätta.. man sätter sin kära syster yster på snabeldraken för att hon ska hålla i så att snabeln inte ger sej av.. men så kan man ju inte hålla på i all evighet.. Tog med mej siss och körde iväg till ett ställe där de sålde snabeldrakar.. morr säger ja bara.. hittade en supersöt dammsugare men den i rosa va slut :( Men va gör det i detta fallet? Huvudsaken är att den ser ok ut och att deb är tyst när man använder den.. finns inget värre än trasiga snabeldrakar eller en so låter som fan så man nästan får använda hörselkåpor :) Det första jag gjorde när jag kom hem med den nya draken va att testa den och den va helt fantastiskt.. den levde upp till mina förväntningar!!  

 Nya snabeldraken VS gamla snabeldraken med min älskade siss?!


Känner mej nästan duktig som stått ut med denna dagen... Fullt ös! Jobbat, tränat, dammsugit, skurat golvet, lagat krubb, diskat, dammat, shoppat min sååååååå billiga dammsugare.... hmm! Ohh nu måste jag faktiskt erkänna att jag är lagom tlött. Nu är ja så värd att bara få moffa ner mej i soffan och ta det lugnt resten av kvällen. känner nästan hur ögonen vill slutas, utan att ja tvingar dem :) hehe! Man ska inte klaga, finns säkert dem som har det värre. :)  

 


Söndagsarbete

Åkte ju ut till ön igår för att slappa..
Idag ha jag vatt superduktig :) Har skurat fasaden på farmors stuga, slitsamt men va gör man inte för sina nära och kära. Förutom skurandet av fasaden gick jag även lös på rabatterna på den södra och östra sidan.. herre gud säger ja! På ena sidan va det en öken och på andra sidan va det sjukt mycket ogräs! Jag rensade och bökade lite där occh fyllde på ny jord. Så nu blev det kanonfint.. egentligen skulle man tatt en före och en efterbild så att ni hade förstått hur möe ja slitit.. Nästa gång ja kommer ut blir det eventuellt till att hjälpa till att måla och ta de två sista rabatterna. Känner att solen lyckats steka på mej idag me :) Underbart.. Annars har ja inte gjort mycket mer.. Blev lite fika och vätskepåfyllning mellan varven..  välbehövligt. Här kommer lite bilder från mitt slit  :)


  
Först fasaden, sen lite smutsig men va tusan gör det och avslutningsvis e ja o rotar i rabatten..  hehe det va inte lite ogräs!

Just nu sitter jag och dreglar framför tv:n, det är ju för tusan handboll, EM-kval här hemma i Kalle K.. Säger då d.. hade ja haft min lilla blå så hade ja suttit där ute på Rosenholm o dreglat..mohaha! Men det går lika bra här ifrån soffan :) Heja Heja!!!!! Mums på er killar!

Imorgon blir det jobb igen, ingen ro och ingen vila hehe. Jag klagar då inte på att jobba, sjukt skönt att komma till jobbet! Alla goa pussar o kramar som man får där, ständigt ett skratt laddat med ett nöff :) Underbara barn och goa kollegor..

Nähe mina damer och herrar, nu ska jag nog passa på att ta mej en dusch när det ändå är reklam... over and out!


Mycket trevig kväll tillsammans med mina kollegor

Idag va det personalfest på förskolan & skolan.. Hade hur trevligt som helst! Det blev så möe skratt som helst. Det blev tre rätters middag på jobbet, hur gotte som helst! Det blev även va en trevlig tipsrunda, som man verkligen fick använda de få hjärncellerna man hade :) Verkligen ansträngde mej för att få cellerna att samarbeta med varandra :) Det kändes som de för en gång skulle fungerade, får se resutatet nästa vecka på jobbet... weeei så spännande! Efter den trevliga mauten och drycken begav vi oss ut till Saltö för att bowla, vilket jag ägde på! Snacka om att ha en dold talang! Varje gång ja bowlat tidigare har ja verkligen vatt ursel, men idag.. oj oj sopade banan med de 13 kollegor som va med. Wihooo, nån som vågar möta mej lr? moahah! Snacka om att vara bäst när det gäller. :) Sjukt rolig kväll hehehe... Nu skaa jag ta det lugnt resten av kvällen och i morgon kommer jag eventuellt åka till ungskär om det blir fint väder. Får se när jag vaknar i morgon, ska försöka ta sovmorgon men lyckad aldrig sova länge.. Är det ett tecken på att man har gått o blivit vuxen?

En sak som jag stör mej på nu när det börjat bli sådär ljust och varmt ute är att man inte kan somna... Igår gick jag och la mej strax innan halv 10 på kvällen eller nått, va såååå tlött så att jag gick in och la mej i sängen och tänkte ohh vad skönt nu kommer ja somna snabbt.. ok.. hmm NOT! Vet inte hur länge jag låg och försökte slappna av.. det va helt tyst och varmt.. sjukt! Mina ben kliade.. inne i benen liksom, precis som om de vore rastlösa.. fatta vad irriterande! benxasen och kuddkramning trodde ja skulle fungera, myse! Men inte ens det hjälpte.. Låg och tittade ut genom rutan lite då och då, kollade på klockan och när klockan va runt 03.00 tänkte jag nästan ge upp. Lyssnade på Gert Lykling på radion, vilket va ganska sövande.. men orkade inte lyssna på alla dryga som ringde in.. stängde av radion och slöt ögonen och täntke nu är det tusan dax att sova, annars orkar jag inte med morgondagen.. Vet inte redigt när jag somnade, men kl 06.45 spelade min mobil en trudelutt för mej, men redan 06.30 va jag vaken.. Ögonen sved och så hade jag skallebank.. Men under dagen redade ja till mej ganska bra :) hehe

Nu känner ja dock att tröttheten börjar slå till så att jag tackar nog för mig :) Nu ska ja bara göra mej natteklar och försöka sussa så gotte. Tack och åter tack till alla underbara människor!  <3


Vi hade iallafall tur med vädret

Idag började dagen på förljande sätt.. hmm panik.. tyckte ja gick upp i rimlig tid innan jobbet, allt för att hinna välja kläder till ungarnas sommarfest (avslutning). Hade lite olika klädersplagg att välja mellan, men till slut blev det nått enkelt ändå.. va lite sugen på klänning, men tittade jag ut genom rutan va det gråa moln och regnet hängde i luften.. Tänkte, shit hoppas verkligen inte att det blir regn på avslutningen nu när vi väl bestämt oss för att vara utomhus. Under dagen va det ju lite småskurar och dimma... men när det väl va dax för barnens "uppträde" va det uppehåll, shit pommes säger ja bara.. Alltså regnet hängde verkligen i luften.. men... Vi hade iallafall tur med vädret.. :) Det va så gulligt! Ungar som va uppe i varv innan de skulle sjunga och jag kunde se blickarna innan de klev utanför tröskeln till gården. :) Det va nervositet, glädje och längtan till att se sina föräldrar som satt på gräset förväntansfulla :) förutom tal och sommarsånger blev det även tipsrunda för familjerna, mycket trevligt.Om jag ska sammanfatta dagen så blir det... Lyckat! Trots att det vatt en lång dag så känns det lugnt. När klockan va 17.30 släckte jag och låste förskolan för att bege mej hemåt.

Väl hemma va det så tyst så tyst.. mörkt.. Så jag tände några ljus och tog på mej slappekläderna. Kände mej även lite smått hungrig så ja slängde ihop nått lite snabbt.. Blev inbbakade champinjoner med vitlökskräm och sallad med kiwii :) Lät kanske lite knasigt, men det slank ner.. :) Allt är nu diskat och klart, allt är i sin ordning.. Sitter nermoffad i soffan och kollar på Sveriges fulaste hem.. tittar även ut genom rutorna lite då och då, kan konstatera att det skvätter lite ute. tsss. Hoppas på att det blir mer regn och blixter & dunder.. Me like! Här om natten blixtrade & dundrade det ganska bra på natten, mysigt.. Låg i sängen och tittade ut genom rutan, det blinkade så där härligt, låg och väntade på att det skulle mullra till. Kunde inte sova så bra den natten, men härligt va det att ligga och titta o lyssna på busvädret, regnet som slog mot rutan.. mmmm.. :)

Imorgon blir det jobb för hela slanten, sen på kvällen ska vi käka god mat på jobbet och sen bege oss till Saltö för att bowla. Tydligen blir vi en hel del, nice! Meningen va egentligen att jag skulle följa med syster yster ut till ungskär, men hade helt glömt bort personalfesten... men men, får eventuellt åka till ungskär på lördagen och busa med min härliga siss. Nu ska ja plocka fram kläderna tills i morgon :) Hoppas ni haft en toppendag..


Dagens insats

Japp gjort en fin insats idag :) Efter ja parkerat bilen skulle upp med alla mina grejer och tittade jag ut på bakgården i trappuppgången, där va min hyresvärd & fru och mormor & morfar och höll på att försöka montera ihop en rund bänk och det gick väl lite sisådär.. så jag slängde in mina grejer i lyan och traskade ner dit för att se hur det gick för dem. Fick en massa varma och härliga kramar :) Naaaw! Sen va det bara till att hjälpa till :) va gör man inte liksom...Hjälper så gärna till ett gäng som ser allmänt förvirrade ut i denna värme hehhe :) När allt va klart fick vi givetvis inviga bordet me! Jag satte igång kaffe och te o såg till att det blev lite fika. Det va 30 år sedan mina hyresvärdar satt på bakgården och fikade såhär.. det va på tiden då ju, perfekt! När vi satt där och fikade fick vi även lite besök av småbarn som höll på att tönta sej, men ja kände igen dem så vi pratade lite.. hehe tror att de är supergamla när de går i förskoleklassen hehe.. de va så chokade att ja kände igen dem, har järnkoll på barnen i staun :) hehe skojar!

Sitter och funderar och funderar och funderar på vad jag ska hitta på nu av de resterande timmarna innan jag kryper ner i sängen. Måttligt rastlös... Alla mina nära och kära e bara poff borta.. hmmm. kanske blir en promenix eller gymmet.. orkar inte bara sitta hemma och inte göra någonting..

Förutom att ja e rastlös så är jag nöjd med dagen.. Jobbat och slitit i värmen och gjort dagens insats... va mer kan man begära av mej liksom :)


varmt varmt!!!

Ja idag har det varit riktigt jävla varmt, ursäkta språket.. men så är det faktiskt!

Vaknade hyfsat tidigt idag, så vid 9 tiden drog syrran och jag till stranden.. blev faktiskt Saltö. Där låg vi ett bra tag innan det började komma folk, givetvis skulle det komma ett gäng som va runt 60 år eller nått.. det som va läskigt va alla gubbarna som glodde. bläk! Inte speciellt roligt när man märker att de har lite fjong hehe.. läskigt men sant. så syrran och jag flyttade oss några meter om man säger så, rätta sagt till hopptornet :) Där låg vi på kanten och stekte några timmar till. Alltså det va så sjukt varmt att bara ligga och steka så att jag tog mej några bad. och nej det blev inga tantdopp idag heller.. :) Men däremot vet ja en annan person som gjorde det.. inledde med att gå ner på trappstegen, skrek Huuu, skvätte lite kallt vatten på sej och avslutade med att doppa rumpan sen upp till halsen.. tror ni ja skrattade nått eller.. hon va ju tusan värre än de äldre damerna som gick ner för trappan och slängde sej bakåt utan att pipa :) hehehe! Ja kan säga.. hade ja inte badat hade jag nog lökat ihjäl eller vatt en kolbit.. blev solbränd idag me, konstigt hehhe :) Nu har ja nog blivit lagom solbränd tror jag.. Just nu känner ja att det skulle vatt bra med ett busväder med lite regn och blixter och dunder, allt för att försöka lätta på den tryckande luften. Aja, nu ska ja sluta klaga på det fina vädret, det är bara till att vänja sej!

Idag har ja inte gjort någonting speciellt förutom att steka, bada, handla, tvätta och städa.. En helt vanlig dag för fröken Månsson. :) Blev så sugen på någonting nu, så det fick bli hemmagjord dipp och grönsaker. :) smarre.. Kollar på I robot oxå.. får bli läggdax tidigt känner jag, ögonen börjar svidda. Imorgon blir det jobb.. börjar 06.30 och slutar tidigt. Undra vad man ska hitta på imorgon.. hmm beror på vädret lite känner jag.. Nått som ja ska göra imorgonär iallafall att laga smarrig mat.. :)

Hoppas ni haft en toppen dag! Nu ska ja moffa ner mej i soffan och bara va!


Nu är det sommar nu är det sol nu är det koskit i hagen...

Ohh det är så underbart med vackert väder!


Idag blev ja upp halv 08.30 och kl 09.00 va jag och syrran på stranden. Hur skönt får man ha det? Visst att det blåste lite grann men så länge man låg nere på täcket va det ju lugnt och skönt. Där låg vi till klockan va strax innan 11.30 för att siss sedan skulle åka in till staun för att jobba. Men oh va gytt det va! Inga folk va där, förrän vi nästan skulle gå. Det va en tanta som mätte hur varmt det va i vattnet, hon mätte det till 18 grader.. men då måste ja säga att det va bara i knähöjd! Men ändå, jag va i och badade! Skönt skönt!! Mycket svalkande måste jag säga.

Med tanke på rubriken: Nu är det sommar, nu är det sol nu är det koskit i hagen, kom jag på när jag tog cykeln ner till stranden.. Antingen så är det kossor eller hästar som går på den lilla ängen ner till stranden.. Det låg lite torkad gammal skit i krokarna.. Men där behöver man ju inte gå eller cykla :) tyckte att det va ganska passande hehe.

När man kan gå barfota utomhus, då får man minsann lite sommarfeeling.. inte mer än att man går barfota inne men alltså den känlan att gå barfota i grusen, vita sanden och på gräset.. det är så att det pirrar till lite i magen.. Har dessutom hört på radion att det är bra att gå barfota på grus, så gott folk.. gör att! hehe!! Men för sjuttongubbar, se upp för humlor och getingar, mindre skönt att trampa på de små kräken. 

Idag har jag även hunnit med att tvätta min lilla blå racerbil, nu står den i skuggan o ser allmänt nöjd ut. Medan ja stog där och tvättade min lilla buse så cyklade/gick det förbi en massa "badjävlar" och glodde. alltså har de aldrig sett folk tvätta sina bilar eller vad är det frågan om. De stannade även och tog en massa bilder... och nej det va inte bara japaner som hade kameran i högsta hugg, detta va svenska personer. Precis som om man inte ser att de tar "smygkort" hehe. shit va skoj, ibland undrar man varför de tar kort när personen som äger huset/tomten står ute.. hmm inte så att det är lite pinsamt?!

Till middag år vi kycklinggryta, smarre! Och till efterrätt hade ja bestämt mej för att göra något somrigt.. Det blev lite hallontjofräs :) Hur gott och somrigt som helst måste ja säga.. Både mami, papi och jag blev superduper mätta. Och pappas kommentar: Nu  är jag så mätt och det är Emmas fel, bara för det måste jag slänga mej i sängen och vila ögonen några minuter hehe. Sen när man tittade in i sovrummet låg han som en fälld stock med tv-dosan på magen HAHA! Underbart.. Men visst tusan blir man lite tlött efter maten och värmen, det är inte konstigt att man är så tlött på eftermiddagarna/kvällarna. :)

Här kommer det en smarrig bild på min somriga lilla efterrätt...hehe kanske inte ser sådär vidare ut men den va god, jag lovar. Enkel och snabb att göra :)


Livsnjutare

Mmm känner mej lite som en livsnjutare för tillfället :)
Igår lekte jag lite med min supergoa Martina, vi hade en mycket trevlig kväll! Nått som vi verkligen måste göra om hehe. Vi gick nog hem runt kl 01.00 och jag somnade nog runt 03.30 :) Gick och la mej hemma hos syrran eftersom hon inte vill sova ensam. :)  vi 06.00 gick syster yster upp och vid 06.30 klev jag upp för att pysa hem. Kändes hur skönt som helst när ja vaknade, inte ens bakfull. ohhh skönt! När ja väl kom hem plockade ja lite hemma i lyan, packade väskan och slängde in väskan i bilen. Vid lite innan 09.00 körde jag ner till färjan för att åka ut till mami o papi, skönt.. Nere vid färjan mötte jag mormor o morfar som kommit hem från Wien. De hade mycket att berätta om, alltid trevligt att sitta o lyssna på sina nära och kära.

Väl hemma på ön åkte bikinin på och så snattade jag mamis cykel för att ta mej ner till stranden. Det va så skönt att komma ner till stranden! Alldeles ensam och lugnt, helt underbart. Tog för mej på hela stranden kändes det som, slängde ut ett stort påslakan som ja skulle ligga på, av med kläderna och av med skorna, tjohej! Där låg jag och stekte ett par timmar. Sån go känsla fick jag när jag låg där i min ensamhet. Blundande, lyssnade på musik, kunde höra när folk klippte gräsmattan, vågor som rullade in och båtar som körde precis utanför Kastellet. Herre gud va mys, så obeskrivligt härligt! Livsnjutare på hög nivå kände ja mig som där, en rikigt haleluja moment :) tro det eller ej, men jag badade faktiskt idag me! YES i did! Skönt, riktigt svalkande! Nu när det börjar närma sej kvällen har jag börjat märka av min underbara solbränna, mmm! Ser brännan som positiv, pepparkaksbrun är mitt mål efter denna lilla ledighet! Har 2 dagar till att hinna jobba på brännan innan man ska jobba och slita igen :)
Men nu ska ja ge tusan i att tänka på jobbet, nu ska jag faktiskt ta dagarna som de kommer.. Ikväll väntas det grillning tillsammans med mami, papi, siss, farmor och Krister. Smarrigt värre :) Innan har jag sagt att ja skulle gått ut i vassen när ja skulle bada, men nu ger ja tusan i det.. orkar inte bry mej om hur ja ser ut längre, man är den man är. När ja låg där på stranden tittade ja dock ner på vassen och tänkte, shit det är tur ja inte ligger där och ugglar, det kan ju ligg fula fiskar där och lura.. hujeda mej! O dessutom är det inte speciellt behagligt att ligga där o glutta. :) hehe
 

Ligger på stranden "Hajan" som ligger precis bredvid kastellet kan man säga, hur mys som helst.. Vit sand att gå i, knappt nån sjögräs alls och långgrunt, passar mej perfekt! :) Blir nog samma ställe i morgon eller blir det i "päronaviken" som vi säger från ön...

Föresten, nu har Alice kommit hem till mormor och morfar igen efter att ha varit på ett kattpensionat.. whata fuck, katten fyllde nyligen 3 bast... Hon har ju blivit helt knas efter att ha vatt iväg, mammas lilla älskling! Skulle klippa fisens klor idag, hon hade tydligen försökt riva mormor o morfar och dem som hade hand om Alice när de var i Wien. HAHA skrattrentande ju! Min kise som är så snäll, nått måste ju hänt för sån va hon inte innan ska ja tala om, eller jo lite men inte såhär! Hon behöver nog komma hem till mej och få lite gosterapi.. :) Det roliga va att när ja  skulle komma hem till mormor o morfar o hälsa på låg mormor och vilade och bredvid sig hade hon Alice, snacka om att vara helt slut.. Alice hade tydligen ställt sej vid dörrposten och spanat efter mej när hon hörde min röst, hur söt får man va då?! Love her!

Nu har ja minsann inte tid att sitta här o skriva mer, skriver mer i morgon! Hoppas ni haft en lika bra dag som mej.. ;)


Alltid lite trevligt med ledighet

I morse tog ja mej lite sovmorgon :) Lätt värd det kände ja hehe

Runt middag åkte jag och stoffe ut till Sturkö för att chilla lite.. varav att halva släkten va där ute och skulle sätta upp sina förtält till husvagnarna hehehe ja jössös vilket dårhus :) Borde spelat in detta alltså hehe! varför får ja en känsla på att filmkameran är så underskattad, fatta vad skoj det hade varit att visa upp en massa roliga klipp från att sätta upp förtälten och fixa golvet där inne osv, alla diskussioner och funderingar på hur saker och ting ska vara. hehe.. Efter ett tag la ja mej och solade innan det va dax för krubb. Blev kött och potatis o en smarrig sås. Efter maten blev det solning på högnivå och runt kl 14.00 begav vi oss in mot staun igen. 15.30 tog jag färjan ut till Aspö. Mormor och morfar är i Wien så jag har fått i uppdrag att vakta huset! Vilket uppdrag hönni! Fatta att det ska stekas på deras altan som de har på baksidan, lätt över 30 grader och helt vindstilla.. mmmm säger ja bara.. peppakaka kommer ja bli om någon dag! Man kan ju herre guuu inte va blekast i staun, det går ju bara inte. Men ikväll får det bli chill n dill på altanen, får se om min syster yster kommer ut och håller mej sällskap eller om ja får pyssla om mej själv lite.. mysigt ska det bli iallafall. Hade tänkt att ja skulle ha fotspa, ansiktsmask, måla naglarna o bara njuta att få va sej själv ett tag, en lök på hög nivå hehe :) Imorgon jobbar ja 09.30-16.30, tror dock inte att det kommer bli en heldag på jobbet.. inte många kids men man ska aldrig säga aldrig.. Finns annars alltid någonting att göra ska ja tala om.

Ett annat roligt ställe som man borde stå och filma på är, nere vid hamnen på Aspö, när alla ska sjösätta och sätta upp sina master och när alla "badjävlar" håller på att löka sej.. HAHA!!! Går ju knappt att beskriva, sådana händelser är ju nått som man måste uppleva.. Ett exemple va när två segelbåtar skulle sätta upp sina master nere i hamnen, när den främre segelbåten binder en tamp till den andra segelbåten bakom, varav att tampen sitter fastknuten lite snett.. vilket leder till att när den första segelbåten börjar köra så vrider den upp och lägger sig på sné så att masten nästan slår i båtarna som ligger runt om. jössös amalia! Roligt är det iallafall.. för på kajen sitter det oftast en massa aspöbor och iaktar de roliga händelserna och bara skakar på huve.. Som pappa hade sagt: "Detta är ju värre än filmen SOS!" Älskar detta alltså! Men men, nog snack om det... Finns så mycket som man egentligen borde filma alltså..

Fatta vad skönt det kommer att vara att va ledig fre eftermiddag till tisdag.. älskar röda dagar! Ska verkligen njuta av ledigheten! Håller tummarna på att det vackra vädret fortfarande håller i sig så jag kan jobba lite på brännan och lugnet :)

Måste tacka min datadoktor och kollega Johan som lyckats läka min dator från alla baciller och dumheter! Thanks!


RSS 2.0