Som ett spöke åkte ja till ön

Hehe ja det stämmer faktiskt! Vaknade runt 09.10 och fick värsta paniken. Flög upp ur sängen, slängde på mej lite slitna jeans och en tjocktröja, hejsan hoppsan liksom! Glömde strumpor :) Huu säger ja bara... Råkade kolla mej i spegeln innan ja klev utanför dörren och det skulle ja ju inte gjort, såg ut som ett spöke för tusan! Tänkte: WTF orka, sprang ut till bilen med luvan uppe för att gömma mej lite :) Körde ner till färjan och hann med :) Puhh! Satt kvar i bilen för att inte skrämma ihjäl nån människa på färjan hehe. Väl framme på ön körde ja home till familjen Addams för att överaska dem... Just love my family! Blev en eller två, hmm ok tre koppar kaffe för att komma igång.

Nu planerar mami och jag middag, blir morotssoppa! Nyttigt ska det minsann vara :) Alltid smarre med soppa när det är höstväder ute! Efter middagen blir det till att dra på sej ett par stövlar och plocka fram en räffsa, från att ha vatt ett spöke på morgonen till att bli en fågelskrämma. Shit vilken bra dag.. Ja e som jag är, gilla det eller inte men alla har vi våga dagar, inte sant?!

Recept på den smarriga morotssoppan:

Tar ca: 15 min
Antal kcalorier: 236 / portion
Kategori Lunch/Middag

Ingredienser:

6 mellanstora Morot
2 klyftaor Vitlök
6 dl Kranvatten
1 tärning Grönsaksbuljong pasta/pulver storhushåll
2,5 dl Matlagningsgrädde 5% fett Laga lätt
2 krm (Fint) Joderat salt
1 krm svartpeppar efter smak
4 tsk Creme Fraiche 13% fett, olika smaker
1 st Lök gul röd
2 msk Rapsolja oberik

Börja med att skala och dela lök och vitlök och skär morötterna i mindre bitar. Fräs sedan grönsakerna i rapsoljan i en gryta, tillsätt vattnet och buljongtärningen och kola tills morötterna blir mjuka. Mixa med en stavmixer till det bli en slät konsistens. Tillsätt sedan matlagningsgrädden och värm upp igen!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0