Midsommar

Vad är en midsommar utan regn? hehe ja nästan varje år lyckas det nästan alltid regna på denna dag, typiskt! Men det hindrar inte oss Aspöbor att fira ändå :) Vi har liksom börjat vänja oss.
 
     
 
Tidigare på dagen plockade Martina och jag blommor till kransarna och till midsommarstången, gick säkert 1 1/2 timme eller nått o chilledillade. När vi kom hem började vi med stången, den blev liten och söt! En perfekt midsommarstång! Bästaste på öun! :) Kransarna visade martina oss hur vi skulle göra och bra blev det! Tack Martina för inspirationen! <3 När vi hade donat klart med våra dekorationer va det dax för silledill, potatis och gräddfi.. snaps för de som ville ha det, men stog över det eftersom man vet hur man blir om man blandar alkoholintaget :)
 
Efter maten trotsade vi vädret och deltog i en "6-kamp" hehe hur roliga stationer som helst.. det va alltifrån kast med rep (som skall träffas i en korg), pilkastning, ringkastning, innebandyskott, frisbee (träffas i en korg), kast i mjölktunna. Helt sjukt roliga stationer, det är liksom inte de vanligaste stationerna jag hade funderat på men sjukt roligt va det.. Vi jobbade i par på stationer, som vi drog.. en quinna och en man, lite kul att blanda folk så, kul att lära känna andra :)
 
Lite senare på kvällen grillade vi lite, för martina och min del blev det kycklingspett.. mumsfilibabba! Kyckling, tomat, zuccini, svamp och lite "chilibea" att doppa potatisklyftorna i. Blev tokmätt och nöjd. När maten va intagen begav vi oss över till en annan fest på ön, men där va det lite "efterfestkänsla" hehe men även där bjöds det på skratt o tokigheter :) Så om i skall sammanfatta midsommarafton blev det en brao dag, trots lite regnskurar då och då :)
 
Midsommardagen inleddes med lite strandhäng tillsammans med martina :) Så skönt att inte må dåligt dagen efter all den festligheten... Till stranden tog vi med oss lite frulle, fin start på dagen va!? Kaffelaffe, mackor, jordgubbar, ost.. ahh klagar icke! Mycket fint va det! Låg där och chilledillade nån timme innan det bara kryllade barnfamiljer runt om oss. :)
 
 
Midsommardagen firades som vanligt nere på Kastellet med de flesta öborna och alla andra "badjävlar"(sommargästerna). Även då trotsade vi vädret, fram med paraply så va det löst. Alltså man blir aldrig förvånad att olyckor är framme dagar som dessa.. igår va det nämligen en Hasslöbo som hade ramlat från bryggan på kastellet, är man så full ska man fan inte heller ge sej ut på en brygga, som tur va fick han hjälp upp. En annan tradition som jag kom på nu, är ju att stå uppe på mami och papis balkong och kolla på hysterin då folk skall med sista färjan in till stan.,. hehe som som är helt förvirrade o går åt fel håll, folk som cyklar som tokar, folk som tar löpet o tror att de skall hinna.. sjukt underhållande ibland ;) Papi och jag tog en runda ner till hamnen där han har sina båtar.. alltså där kan det va action på hög nivå. Tycker inte redigt om att folk är fulla o vingliga nära havet.. burr! Haha detta som jag säker nu är lite "bonnevarning", men.. folk fick "flakamoppetaxi" från kastellet och färjan. hahahaha! sjukt skoj!
 
Idag gott folk skall jag inte göra nått speciellt, ingenting planerat.. kommer ta dagen som den kommer <3
Hoppar er midsommar har varit kanon! Många pussar och kramar <3
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0